+380-44-272-11-47

СИЯНИЕ
ШАНОВНІ КОЛЕГИ - СПІЛЧАНИ

Прийміть вітання з нагоди
ДНЯ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ!
Це свято відзначається в українському суспільстві в день великого православного свята – Покрови Пресвятої Богородиці.
Саме Свята Покрова здавна була захисницею українського козацтва,
а тепер і Українського війська.

КИЇВСЬКА МІСЬКПРОФРАДА ПРОВЕЛА СЕМІНАР-ТРЕНІНГ ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ Е-ЛІКАРНЯНИХ

изображение viber 2021 10 12 10 06 18 529Сьогодні, 12 жовтня 2021 року, Київська міськпрофрада у Будинку профспілок провела семінар-тренінг «Нова модель видачі (формування) е-лікарняних: що важливо знати працівнику та роботодавцю» за участю заступниці начальника управління страхових виплат і матеріального забезпечення, начальниці відділу матеріального забезпечення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Анни Харченко.
Мета заходу – формування у профспілкового активу м. Києва ґрунтовної теоретичної бази знань, прикладних навичок і компетенцій, необхідних для належної реалізації законодавчих новацій щодо впровадження листків непрацездатності в електронній формі.

ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК З ОБГОВОРЕННЯ ЗМІН ГРАНИЧНИХ ТАРИФІВ НА УНІВЕРСАЛЬНІ ПОСЛУГИ ПОШТОВОГО ЗВ’ЯЗКУ

изображение viber 2021 10 12 13 11 05 11512.10.2021 Київська міськпрофрада взяла участь у засіданні Робочої групи СПО об’єднань профспілок з обговорення проєкту рішення НКРЗІ «Про затвердження Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку і визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 10 серпня 2021 року № 299», що відбулося в Будинку профспілок ФПУ. Під час заходу представники АТ «Укрпошта» презентували членам Робочої групи запропоновані зміни. Товариство планує впровадити зміни тарифів з 01.01.2022 у зв’язку з вимогами про попередження клієнтів АТ «Укрпошта».
Вказаним проєктом рішення НКРЗІ пропонуються зміни Граничних тарифів на пересилання письмової кореспонденції у межах внутрішніх та міжнародних відправлень.
Загальне зростання тарифів складає 9,36%.

ПРОФСПІЛКИ МІСТА КИЄВА ВІДЗНАЧАЮТЬ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З БІДНІСТЮ

изображение viber 2021 10 12 10 00 37 599

Генеральна асамблея ООН у 1992 році проголосила 17 жовтня Міжнародним днем боротьби з бідністю. Боротьба за ліквідацію бідності – один із головних моральних викликів нашого часу.

В рамках відзначення цієї дати, 12 жовтня 2021 року Профспілки міста Києва провели соціальний профспілковий захід для популяризації гуманітарних принципів, спрямованих на допомогу ветеранам та колишнім малозабезпеченим спілчанам членських організацій Київської міськпрофради.

ПРО ЗАКОНОДАВЧІ ІНІЦІАТИВИ

Народний депутат України - Анна Скороход підтримує позицію профспілок, щодо не підтримання антинародних законопроектів.

изображение viber 2021 10 11 16 58 40 374

Новини членських організацій

ТУРНІР З ШАХІВ НА АТ«ФАРМАК» «FARMAK CHALLENGE 2021»

67247042 1121816501539799 8760549457709236224 nУ рамках спортивних змагань «Farmak Challenge 2021» у АТ «Фармак», який відноситься до Київської міської організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості, пройшов турнір з шахів. Шістнадцять фармаківців змагались за звання найкращого шахіста.
У звязку з карантинними обмеженнями турнір проходив у режимі онлайн на ігровому майданчику www.lichess.org. У онлайн турнірі брали участь лише працівники «Фармак».

КИЇВСЬКА ПРОФСПІЛКА ЕНЕРГЕТИКІВ ВПРОВАДЖУЄ НОВІ ДІСТАНЦІЙНІ ФОРМИ РОБОТИ

3750Карантинні обмеження вимагають пошуку нових форм спілкування і діяльності. 18-19 листопада міський комітет Київської профспілки енергетиків провів плановий щомісячний навчальний семінар з головами профспілкових органів у новому форматі - відеопрезентації, яка розміщена на каналі профспілки в YouTube. Відеопрезентацію вели голова профспілки Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко та правовий інспектор Ольга Можаєва. Доповідачі у стислій формі проінформували про стан профспілкових справ в цілому та конкретно в Київській профспілці енергетиків, прокоментували постанови, прийняті на останньому засіданні міського комітету, поставили завдання та дали рекомендації з практичних питань. Відповідно до вимог часу, міський комітет велику увагу приділяє використанню у роботі сучасних електронних засобів комунікацій. Щоденно сайт профспілки відвідує понад 1000 користувачів. Ми підтримуєм сторінку в Facebook, канал в YouTube, спільноту та групи в в Viber, використовуємо ZOOM, інші програми, месенджери. Маємо сподівання, що нова форма навчання буде зручною та ефективною.

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ Ч. 3, 4. СТ. 32 КЗППУ

енергетикиПитання щодо зміни істотних умов праці врегульоване ч.3 ст.32 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), якою визначено, що у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, допустима зміна істотних умов праці, якщо робота продовжується за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, встановлення або скасування неповного робочого часу, режиму роботи, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце"

енергетикиВ Кодексі законів про працю України існують певні статті, які користуються підвищеною увагою. До Київського міськкому профспілки енергетиків надходить багато питань щодо норм статті 32, яка регламентує переведення та переміщення працівників, а також зміну істотних умов праці. Тому міськком енергетиків вирішив оновити та "розділити" ст. 32 на складові. Відповідні матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце" вже розміщені в розділі "Юридичні консультації" на сайті (http://kievprofenergo.in.ua/page/9/). Стаття "Зміни істотних умов праці" готується та буде розміщена найближчим часом.

ПОНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРАТ «ДОЗ «ЯВІР» ДЕРЖАВНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ «АРТЕМ».

артемДиректор ПрАТ «ДОЗ «Явір» Державної акціонерної компанії «Артем» Микола Кузьмич Строкоус повідомив, що через карантин підприємство спочатку призупинило виробництво як спеціальної продукції оборонного призначення так і реабілітаційних виробів. Зараз, користуючись, нормами постанови КМУ від11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема п.8, який дозволяє діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, поновилося виготовлення дерев’яних реабілітаційних крісел моделей 375 та їх модифікацій, реабілітаційних стільців моделі 360. Всього зараз в роботі біля 60 екземплярів цих виробів. Імпортні комплектуючи є в запасі, а з вітчизняними – допомагають постачальники. До роботи залучено поки 12 працівників, звичайно, із дотриманням усіх заходів протиепідеміологичної безпеки.
                                  Голова ПО ПАУ В ДАХК «Артем» Олександр Кельїн.

Пропонуємо для привітання дітей з днем Святого Миколая та Новим роком святкові новорічні подарунки вітчизняного виробника в яскравій упаковці( скринька).

Вартість подарункавагою 730.0 гр. – 200,00 грн.

474C884F 0911 47CF 8AB7 82749279E77E

Комерційна пропозиція №2
№ п/п Найменування Виробник Кількість (шт)
1 Монблан шоколад + сезам   Рошен 2
35 Шкатулка з палітурного картону  Дизайн узгоджується 1
  ВСЬОГО:   58

Вага подарунку - 730 г
  Ціна подарунку в упаковці "Шкатулка з палітурного картону" - 200,00 грн.

Запрошуємо членські організації до співпраці. Міськпрофрада приймає заявки на придбання подарунків.
Додаткову інформацію можна одержати у відділі з інформаційно-гуманітарної роботи за телефоном - (044)272-11-24 та у Фінансовому управлінні - (044) 272-11-06.

Відділ з організаційно-гуманітарної роботи

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti

Наші сувеніри