Минулого тижня

Час: 2017-09-25 10:49:07

Новини об'єднання

ЗАСІДАННЯ КМТСЕР

imgonline com ua CompressBySize fYV1L8IUWfqR8w0s19 вересня 2017 р. у приміщенні Київської міськпрофради (вул. Стрітенська, 15) відбулося чергове засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради (КМТСЕР), на якому розглядалися нагальні питання щодо працевлаштування в столичному регіоні.
Засідання провели Співголови КМТСЕР: Голова Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» Мельник В.П., Заступник голови Київської міської державної адміністрації Поворозник М.Ю. та Голова Спільного представницького органу роботодавців м. Києва Майко В.І.

МІСЬКПРОФРАДА ПІДТРИМАЛА АКЦІЮ ПРОТЕСТУ МЕДИКІВ УКРАЇНИ

21617565 275976939583460 6840165333206049920 n19 вересня 2017 р. керівництво, колектив апарату й членські організації Київської міської ради профспілок власною участю підтримали членів Професійної спілки працівників охорони здоров’я України в їхній попереджувальній всеукраїнській акції протесту. Медики країни чітко й дохідливо виклали у численних транспарантах і банерах своє незадоволення станом справ у галузі та вимоги до можновладців. Центр столиці, а також вулиця Грушевського, сьогодні одягнулися в білі халати.

Зміни Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку обговорено на засіданні Робочої групи в НКРЗІ

15 вересня 2017 року в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, під головуванням члена НКРЗІ Склярова О.І. відбулося засідання членів Робочої групи з розробки Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку (до складу якої входять представники СПО об’єднань профспілок, СПО об’єднань роботодавців та Мінекономрозвитку), з обговорення пропозицій ПАТ «Укрпошта» щодо перегляду Граничних тарифів на зазначені послуги.
У вказаній нараді взяла участь фахівець Управління соціально-економічних відносин Міськпрофради Александрова О.М., яка є членом зазначеної Робочої групи.

ВІТАЄМО З ДНЕМ ФАРМАЦЕВТА!

Дорогі друзі, шановні спілчани-фармацевти!

Від себе особисто та від усього колективу Київської міської ради профспілок сердечно вітаю вас з професійнидень фармацевтам святом — Днем фармацевтичного працівника України!
Важко переоцінити роль і значення цієї шляхетної професії. Споконвіку фармацевти користувалися великою шаною й повагою.
Бути фармацевтом, провізором складно, престижно й дуже відповідально. Недаремно майстерність людей саме цієї професії стала основою відомого вислову: «Точно, як в аптеці!»
Глибокі наукові знання цих фахівців у поєднанні з професійною принциповістю й сумлінням, їхня доброта, уважне й терпляче ставлення до оточуючих — гарантія збереження мільйонів життів!
Прикметно й цілком справедливо, що у День Фармацевта вітають не лише хіміків, біологів, мікробіологів, а й представників багатьох інших спеціальностей — усіх, хто зайнятий у виробництві й розповсюдженні лікарських засобів, хто пов'язав свою долю саме з цією галуззю. Ваш самовідданий труд, дорогі друзі, зберігає й примножує славні традиції вітчизняної фармацевтики, підносить її авторитет на українському й світовому фармацевтичному ринку.
Бажаю усім справедливої, гідної заробітної плати й гарних умов праці, міцного здоров'я й довголіття, родинного та особистого щастя, гарного й бадьорого настрою і, звичайно ж, мирного неба та благополучного життя!
З повагою, Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник

Обговорення питання зміни Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку

12 вересня 2017 року в приміщенні ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» під головуванням заступника Голови ФПУ Шубіна О.О. відбулася робоча нарада профспілкової Сторони членів Робочої групи з розробки Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку з розгляду пропозицій ПАТ «Укрпошта» щодо перегляду Граничних тарифів на зазначені послуги.

Новини членських організацій

На варті здоровʼя спілчан нашої Профспілки!

image 0 02 05 6d6d087e098fc0a1a9332ddac507b290785ffb9161724de94392e24ad8b4a000 VЯк і планувалося, 2 серпня 2017 р. в Державній продовольчо-зерновій корпорації України членам профспілки надавались безоплатні соціально-медичні послуги. Така можливість виникла завдяки Меморандуму про співпрацю, підписаного між Київською міськпрофрадою та Міжнародним благодійним фондом «Сприяння розвитку медицини». За його умовами, Профспілка оплачує тільки витратні матеріали для медичного обладнання, а все інше – за рахунок благодійного фонду.

ЩОРІЧНІ «ВЕСЕЛІ СТАРТИ МОЛОДІ» ВІД КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ АПК

IMG 414910 червня 2017 р. на Трухановому острові, на території славетної ДЮСШ олімпійського резерву з академічного веслування «Буревісник», заснованої Київською міськпрофрадою, відбулися щорічні спортивні змагання «Веселі старти молоді», які вже четвертий рік поспіль організовує для своїх спілчан Київська міська профспілка працівників агропромислового комплексу, Голова Ради якої – Ольга Лопата. У заході взяли участь Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник та його заступник Олена Панова.

Виїзне засідання Ради і семінар голів профкомів та активістів Київської міської профспілки працівників АПК

IMG 309426-28 травня п.р. на базі Чернігівського навчально-методичного центру профспілок Чернігівської області відбулось виїзне засідання Ради й семінар голів профкомів та активістів Київської міської профспілки працівників АПК (голова Ради – Лопата О.І.).

Зустріч з членами профспілки ФСТ "Колос"

DSCN3163В рамках Року первинної профспілкової організації 16 лютого п.р. відбулась робоча зустріч заступника голови Ради профспілки працівників АПК С.М. Геруса з членами первинної профспілкової організації працівників апарату Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України (голова ППО – В.В.Мудрак).

З Новим 2017 роком!

Голові Верховної Ради України
Парубію А.В.

Шановний Андрію Володимировичу!

13.07.2017 Верховна Рада України прийняла в першому читанні Урядовий законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (реєстр. № 6614 від 22.06.2017), який входить до пакету законопроектів щодо пенсійної реформи.
Підтримуючи передбачені законопроектом позитиви у сфері соціального страхування та пенсійного забезпечення, зокрема щодо: осучаснення існуючих пенсій; скасування спеціальних пенсій для окремих категорій громадян; відміну обмежень при виплаті пенсій працюючим пенсіонерам; поступове звільнення Пенсійного фонду від невластивих для нього виплат, а також підвищення розміру ЄСВ для підприємств, де існують шкідливі та небезпечні умови праці, і працівники мають право на достроковий вихід на пенсію; більш жорстку прив’язку розміру пенсії до страхового стажу і забезпечення нарахування пенсій залежно від кількості років страхового стажу працівника і розміру сплачених ним в Пенсійний фонд внесків, Київська міськпрофрада категорично заперечує проти низки положень, які погіршують пенсійне забезпечення громадян, а саме:
1. Запропоновані зміни до ст. 25 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо зменшення величини оцінки одного року страхового стажу з 1,35% до 1% призведуть до загального зменшення розміру як пенсій, які будуть призначені після набрання чинності цим Законом, так і вже призначених пенсій, що не відповідає частині 3 статті 22 Конституції України, згідно з якою при внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав та свобод громадян. Така пропозиція також не відповідає Конвенції МОП № 102, яку Україна ратифікувала 2016 року. Положеннями цієї Конвенції передбачено, що пенсія за віком на момент виходу на пенсію встановлюється на рівні 40% від заробітку працівника після 30 років стажу, який враховується для призначення пенсії.
Це стосується також і застосування такої зменшеної величини оцінки одного року страхового стажу при здійсненні осучаснення пенсій громадянам з 1 жовтня цього року, оскільки воно може фактично знівелювати це осучаснення.
Недоцільність запровадження цієї пропозиції порушувалася і на Парламентських слуханнях 7 червня ц.р. «Пріоритетність додержання страхових засад при реформуванні пенсійної системи», де наголошувалося, що проведення перерахунку не вирішить проблему диспропорцій у розмірах пенсій. Майже у 15% з 5,6 млн. пенсіонерів розмір підвищення не досягатиме 100 гривень, що не є адекватним осучасненням пенсій за нинішніх умов. При цьому 5 млн. пенсіонерів (майже 42%) взагалі не одержать підвищення пенсій.
2. Запропоноване у новій редакції ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» поступове (протягом 10 років) збільшення страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком, з 15 до 35 років, є занадто великим не тільки для визначення права на пенсію, а й для встановлення мінімального розміру пенсії, темпи запровадження верхньої межи страхового стажу мають бути більш повільними.
Збільшення розміру необхідного страхового стажу для отримання права на призначення пенсії, зважаючи на фінансову неспроможність багатьох громадян, фактично призведе до завуальованого підвищення пенсійного віку, а у деяких випадках означатиме фактичне скасування права на пенсійне забезпечення для багатьох з них. Неможливість сплати страхових внесків громадянами через відсутність працевлаштування або їх фінансової неспроможності в більшості випадків є наслідком неефективної державної економічної політики, а не є їх виною. У 90-і роки, у період розрухи в економіці, масового безробіття та невиплати зарплат, не кожен був здатен знайти постійне робоче місце і здійснювати перерахунки до Пенсійного фонду. Тоді держава не створювала для людей належних умов зайнятості і цей фактор потрібно враховувати.Тому, можливо встановити верхню межу необхідного страхового стажу не в 35, а в 30 років, запровадити диференційовану шкалу стажу при призначенні пенсій: чим більша тривалість легальної праці, тим вищий коефіцієнт, наприклад, починати з коефіцієнта 1,0 при невеликому стажі роботи, а за 30 років стажу і більше – 1,35. Тим самим не звужувати права пенсіонерів, а запровадити стимулюючий механізм для більш пізнього виходу на пенсію.
3. Передчасним також є скасування пенсій за вислугу років, що позбавить такого права працівників освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, льотного складу авіації, геологорозвідки, низки робітничих спеціальностей, спортсменів, артистів та ін. Вирішення цього питання полягає у запровадженні професіональних пенсійних систем, а оскільки вони ще не створені, то погіршувати умови пенсійного забезпечення людей – неприпустимо!
Крім того, законопроект містить низку положень щодо невідповідності Конституції України та законам України, а також принципу соціальної справедливості.
Рішення про внесення змін до пенсійної системи мають прийматися виключно з дотриманням всіх законодавчих принципів її функціонування, зокрема, забезпечення державних гарантій реалізації застрахованими особами своїх прав та за погодженням з соціальними партнерами в рамках соціального діалогу.

З повагою, Голова Київської міськпрофради В.П. Мельник

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

р/р № 26004014056043 в Філії АТ "Укрексімбанк" в м. Києві,

МФО 380333, ЄДРПОУ 02670408.

Призначення платежу: "Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради".

fond solidarnosti

Питання-відповідь

Які строки передбачені при звільненні працівників?

При звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації проводиться в день звільнення (ст.116 КЗпПУ).

Якщо працівник у день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред’явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, що належать працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.

У разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен у зазначений у цій статті строк виплатити суму, яку він не оспорює.

Управління правової роботи Міськпрофради