Минулого тижня
Минулого місяця

Час: 2017-11-21 02:26:29

Новини об'єднання

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У КРЕДИТНІЙ СПІЛЦІ "ПРОФСПІЛКОВА СКАРБНИЦЯ"

23561677 298420844005736 4474088816449375498 nНещодавно у Кредитній спілці «Профспілкова скарбниця» Київської міської ради профспілок був День відкритих дверей. Працівники Спілки отримали гарну нагоду зустрітися зі своїми клієнтами-ветеранами, які давно пересвідчилися у надійності цієї організації й регулярно користуються відповідними послугами. Це також було гарне знайомство з «новобранцями», яким ще належить дізнатися про зручність користування послугами профспілкової Кредитної спілки та про високий професіоналізм і порядність її керівництва й фахівців. На відвідувачів чекали безпрограшна лотерея з цікавими призами, смачні кава й чай із солодощами, купа гарних акційних пропозицій щодо кредитів і депозитів і, як завжди, привітні усмішки гарних дівчат-працівниць.

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ

23517910 298120367369117 7172705550065700238 n14 листопада 2017 р. відбулося чергове засідання Президії Київської міської ради профспілок, яке провів Голова Міськпрофради Валентин Мельник.

ЗУСТРІЧ КИЇВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ В.В.КЛИЧКА З ПРОФАКТИВОМ СТОЛИЦІ

23434724 295247167656437 4735536700144727291 nЗа ініціативи Сторони профспілок, відповідно до ст.18 Закону України «Про соціальний діалог в Україні», 7 листопада 2017 р. у готелі «Турист» відбулася зустріч мера столиці В.В. Кличка з профактивом м. Києва. У заході взяли участь заступники Голови Київської міської державної адміністрації Поворозник М.Ю. і Пантелеєв П.О., Голова Київської міської ради профспілок Мельник В.П., а також Голова Спільного представницького органу роботодавців м. Києва Майко В.І.

УВАГА! АНОНС ЗАХОДУ!

imgonline com ua CompressBySize LB1rhfeN4VMLQ

За ініціативи Сторони профспілок, 7 листопада 2017 р. о 12.30 у готелі «Турист» (ст. м. Лівобережна, вул. Р. Окіпної, 2, 2-й поверх, зал «Святковий») відбудеться зустріч мера столиці В.В. Кличка з профактивом м. Києва.
Передбачається, що Київський міський Голова відповість на численні запитання, що назріли у профспілкової громади міста у зв’язку з тривалою важкою соціально-економічною ситуацією у столичному регіоні.

ВІТАЄМО З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ!

Шановні колеги, дорогі друзі!

кп

Щиро вітаю вас з Днем працівника соціальної сфери України! Це свято має пряме відношення до профспілок, незалежно від галузі й сфери діяльності. Адже день у день дбаємо про наших громадян, захищаємо соціально-економічні права та інтереси трудівників, опікуємося питаннями безпеки праці, її справедливої й своєчасної оплати та ін.
Наявність у календарі цього професійного свята є свідченням високої оцінки в суспільстві значення й ролі фахівців, які щодня забезпечують реалізацію державної політики щодо соціального захисту й зайнятості населення, надання пільг і адресних допомог малозабезпеченим і багатодітним сім’ям, дітям-сиротам, студентам і пенсіонерам, військовослужбовцям, інвалідам тощо.
Тож нехай для успішного виконання благородної місії працівників соціальної сфери, а також профспілок, зокрема столичного регіону, надійним підґрунтям завжди будуть самовіддане служіння обраній справі, соціально-політична грамотність, доброта й милосердя, чуйність і щедрість душі. Будьте здорові, благополучні й щасливі! Миру й злагоди вам і вашим родинам!

Голова Міськпрофради Валентин Мельник

Новини членських організацій

imgonline com ua CompressBySize fJPwSNmpsn4Je11 жовтня 2017 р. у залі засідань Київської міськпрофради (вул. Стрітенська, 15) відбувся ІV Пленум Київської міської ради Профспілки працівників інноваційних і малих підприємств України. Захід провів Голова Київської міської організації Профспілки "Інновація" Бохонський В.Г.

Порядок денний складався з таких питань:
1. Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей під час цьогорічних літніх канікул, а також про організацію дитячого відпочинку взимку 2017 – 2018 рр.
2. Про підсумки сімейного відпочинку в 2017 р.
3. Вибори делегатів на VІІІ з’їзд Профспілки працівників інноваційних і малих підприємств України.

На варті здоровʼя спілчан нашої Профспілки!

image 0 02 05 6d6d087e098fc0a1a9332ddac507b290785ffb9161724de94392e24ad8b4a000 VЯк і планувалося, 2 серпня 2017 р. в Державній продовольчо-зерновій корпорації України членам профспілки надавались безоплатні соціально-медичні послуги. Така можливість виникла завдяки Меморандуму про співпрацю, підписаного між Київською міськпрофрадою та Міжнародним благодійним фондом «Сприяння розвитку медицини». За його умовами, Профспілка оплачує тільки витратні матеріали для медичного обладнання, а все інше – за рахунок благодійного фонду.

ЩОРІЧНІ «ВЕСЕЛІ СТАРТИ МОЛОДІ» ВІД КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ АПК

IMG 414910 червня 2017 р. на Трухановому острові, на території славетної ДЮСШ олімпійського резерву з академічного веслування «Буревісник», заснованої Київською міськпрофрадою, відбулися щорічні спортивні змагання «Веселі старти молоді», які вже четвертий рік поспіль організовує для своїх спілчан Київська міська профспілка працівників агропромислового комплексу, Голова Ради якої – Ольга Лопата. У заході взяли участь Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник та його заступник Олена Панова.

Виїзне засідання Ради і семінар голів профкомів та активістів Київської міської профспілки працівників АПК

IMG 309426-28 травня п.р. на базі Чернігівського навчально-методичного центру профспілок Чернігівської області відбулось виїзне засідання Ради й семінар голів профкомів та активістів Київської міської профспілки працівників АПК (голова Ради – Лопата О.І.).

Зустріч з членами профспілки ФСТ "Колос"

DSCN3163В рамках Року первинної профспілкової організації 16 лютого п.р. відбулась робоча зустріч заступника голови Ради профспілки працівників АПК С.М. Геруса з членами первинної профспілкової організації працівників апарату Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України (голова ППО – В.В.Мудрак).

Голові Верховної Ради України
Парубію А.В.

Шановний Андрію Володимировичу!

13.07.2017 Верховна Рада України прийняла в першому читанні Урядовий законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (реєстр. № 6614 від 22.06.2017), який входить до пакету законопроектів щодо пенсійної реформи.
Підтримуючи передбачені законопроектом позитиви у сфері соціального страхування та пенсійного забезпечення, зокрема щодо: осучаснення існуючих пенсій; скасування спеціальних пенсій для окремих категорій громадян; відміну обмежень при виплаті пенсій працюючим пенсіонерам; поступове звільнення Пенсійного фонду від невластивих для нього виплат, а також підвищення розміру ЄСВ для підприємств, де існують шкідливі та небезпечні умови праці, і працівники мають право на достроковий вихід на пенсію; більш жорстку прив’язку розміру пенсії до страхового стажу і забезпечення нарахування пенсій залежно від кількості років страхового стажу працівника і розміру сплачених ним в Пенсійний фонд внесків, Київська міськпрофрада категорично заперечує проти низки положень, які погіршують пенсійне забезпечення громадян, а саме:
1. Запропоновані зміни до ст. 25 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо зменшення величини оцінки одного року страхового стажу з 1,35% до 1% призведуть до загального зменшення розміру як пенсій, які будуть призначені після набрання чинності цим Законом, так і вже призначених пенсій, що не відповідає частині 3 статті 22 Конституції України, згідно з якою при внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав та свобод громадян. Така пропозиція також не відповідає Конвенції МОП № 102, яку Україна ратифікувала 2016 року. Положеннями цієї Конвенції передбачено, що пенсія за віком на момент виходу на пенсію встановлюється на рівні 40% від заробітку працівника після 30 років стажу, який враховується для призначення пенсії.
Це стосується також і застосування такої зменшеної величини оцінки одного року страхового стажу при здійсненні осучаснення пенсій громадянам з 1 жовтня цього року, оскільки воно може фактично знівелювати це осучаснення.
Недоцільність запровадження цієї пропозиції порушувалася і на Парламентських слуханнях 7 червня ц.р. «Пріоритетність додержання страхових засад при реформуванні пенсійної системи», де наголошувалося, що проведення перерахунку не вирішить проблему диспропорцій у розмірах пенсій. Майже у 15% з 5,6 млн. пенсіонерів розмір підвищення не досягатиме 100 гривень, що не є адекватним осучасненням пенсій за нинішніх умов. При цьому 5 млн. пенсіонерів (майже 42%) взагалі не одержать підвищення пенсій.
2. Запропоноване у новій редакції ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» поступове (протягом 10 років) збільшення страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком, з 15 до 35 років, є занадто великим не тільки для визначення права на пенсію, а й для встановлення мінімального розміру пенсії, темпи запровадження верхньої межи страхового стажу мають бути більш повільними.
Збільшення розміру необхідного страхового стажу для отримання права на призначення пенсії, зважаючи на фінансову неспроможність багатьох громадян, фактично призведе до завуальованого підвищення пенсійного віку, а у деяких випадках означатиме фактичне скасування права на пенсійне забезпечення для багатьох з них. Неможливість сплати страхових внесків громадянами через відсутність працевлаштування або їх фінансової неспроможності в більшості випадків є наслідком неефективної державної економічної політики, а не є їх виною. У 90-і роки, у період розрухи в економіці, масового безробіття та невиплати зарплат, не кожен був здатен знайти постійне робоче місце і здійснювати перерахунки до Пенсійного фонду. Тоді держава не створювала для людей належних умов зайнятості і цей фактор потрібно враховувати.Тому, можливо встановити верхню межу необхідного страхового стажу не в 35, а в 30 років, запровадити диференційовану шкалу стажу при призначенні пенсій: чим більша тривалість легальної праці, тим вищий коефіцієнт, наприклад, починати з коефіцієнта 1,0 при невеликому стажі роботи, а за 30 років стажу і більше – 1,35. Тим самим не звужувати права пенсіонерів, а запровадити стимулюючий механізм для більш пізнього виходу на пенсію.
3. Передчасним також є скасування пенсій за вислугу років, що позбавить такого права працівників освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, льотного складу авіації, геологорозвідки, низки робітничих спеціальностей, спортсменів, артистів та ін. Вирішення цього питання полягає у запровадженні професіональних пенсійних систем, а оскільки вони ще не створені, то погіршувати умови пенсійного забезпечення людей – неприпустимо!
Крім того, законопроект містить низку положень щодо невідповідності Конституції України та законам України, а також принципу соціальної справедливості.
Рішення про внесення змін до пенсійної системи мають прийматися виключно з дотриманням всіх законодавчих принципів її функціонування, зокрема, забезпечення державних гарантій реалізації застрахованими особами своїх прав та за погодженням з соціальними партнерами в рамках соціального діалогу.

З повагою, Голова Київської міськпрофради В.П. Мельник

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

р/р № 26004014056043 в Філії АТ "Укрексімбанк" в м. Києві,

МФО 380333, ЄДРПОУ 02670408.

Призначення платежу: "Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради".

fond solidarnosti

Питання-відповідь

Які строки передбачені при звільненні працівників?

При звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації проводиться в день звільнення (ст.116 КЗпПУ).

Якщо працівник у день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред’явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, що належать працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.

У разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен у зазначений у цій статті строк виплатити суму, яку він не оспорює.

Управління правової роботи Міськпрофради