Час: 2018-08-21 10:34:18

Вітання з Днем Незалежності України

З Днем незалежності

СУЧАСНИЙ СТАН, ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФСПІЛКОВИХ ЗМІ

9 серпня9 серпня 2018 року фахівець Міськпрофради взяв   участь у робочій нараді з обговорення проблемних   питань роботи профспілкових засобів масової  інформації, що відбулася в Федерації профспілок України  в рамках реалізації заходів Стратегії інформаційної  діяльності ФПУ на 2018-2021 р.р.
 Участь у нараді взяли представники членських організацій ФПУ, відповідальні за інформаційну роботу, керівники прес-служб, редактори друкованих профспілкових ЗМІ. Захід провели заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий та керівник Прес-центру ФПУ Юрій Работа.

Пікетування Окружного адміністративного суду м. Києва

P80726 122153Міськпрофрада та її членські профспілкові організації прийняли активну участь 26 липня 2018 р. у пікетуванні Окружного адміністративного суду м. Києва на підтримку дій Полтавської обласної ради профспілок позахисту майнових прав на Будинок спілок Полтавської області.

ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ КОМІСІЇ З ЖИТЛОВИХ ПИТАНЬ

12 липня ц.р. фахівець Міськпрофради взяв участь у засіданні громадської комісії з житлових питань, яке відбулося в Департаменті будівництва та житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації.
На порядку денному було розглянуто питання щодо затвердження списку громадян (у кількості 4 осіб), які бажають вступити до членів житлово-будівельного кооперативу «Захисник» при ГУМВС України в м. Києві.
Членами комісії був погоджений список запропонованих осіб, оскільки вони потребують поліпшення житлових умов – 3 особи тривалий час мешкають у гуртожитку, а 1 особа – в одній комунальній кімнаті.

Управління з соціально-економічних питань
та соціального діалогу

Триває робота з підготовки Територіальної угоди на 2018-2020 роки

DSCN713611 та 12 липня 2018 року в Київській міськпрофраді відбулися засідання спільних Робочих груп Сторін соціального діалогу з узгодження положень розділів проекту Територіальної угоди на 2018-2020 роки.

Новини членських організацій

«ВЕСЕЛІ ПРОФСПІЛКОВІ СТАРТИ 2018»

IMG 6375За доброю традицією, Рада Київської міської профспілки працівників агропромислового комплексу, з метою пропаганди здорового способу життя (як відомо: у здоровому тілі – сильний профспілковий дух ), провела 2 червня поточного року спортивно-розважальні заходи «Веселі профспілкові старти».
Свято проходило на Трухановому острові на базі дитячо-юнацької спортивної школи «Буревісник».

КИЇВСЬКИЙ МІСЬККОМ ПРОФСПІЛКИ ЕНЕРГЕТИКІВ ПРОВІВ У ЧЕРНІГОВІ ВИЇЗНИЙ СЕМІНАР ТА ЗАСІДАННЯ

2592Відповідно до плану роботи Київського міськкому профспілки енергетиків, 13 грудня 2017 р. у місті Чернігів відбулися виїзний семінар голів профспілкових організацій та засідання міського комітету. Заходи провів Голова профспілки Олександр Тищенко.
Порядок денний семінару включав широке коло питань. Серед основних:
• інформація про акцію протесту профспілок;
• про затвердження плану роботи міського комітету на І півріччя 2018 р.;
про проведення ХІІ Спартакіади Київської профспілки енергетиків та зміни Положення;
• про надання статистичного звіту Київської профспілки енергетиків;
• про початок колективних переговорів;
• про медичне обслуговування членів профспілки;
• дитячі новорічні заходи профспілки: запрошення, подарунки;
• річний фінансовий звіт ППО;
• аналіз кошторисів за 2017 р., планування на 2018 р.;
• методичні рекомендації ФПУ про ведення бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях.
Перед головами первинних профспілкових організацій виступили Голова профспілки Олександр Тищенко, заступник Голови Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко.
Крім навчання та засідання міського комітету, захід передбачав і цікаву екскурсійну програму.

imgonline com ua CompressBySize fJPwSNmpsn4Je11 жовтня 2017 р. у залі засідань Київської міськпрофради (вул. Стрітенська, 15) відбувся ІV Пленум Київської міської ради Профспілки працівників інноваційних і малих підприємств України. Захід провів Голова Київської міської організації Профспілки "Інновація" Бохонський В.Г.

Порядок денний складався з таких питань:
1. Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей під час цьогорічних літніх канікул, а також про організацію дитячого відпочинку взимку 2017 – 2018 рр.
2. Про підсумки сімейного відпочинку в 2017 р.
3. Вибори делегатів на VІІІ з’їзд Профспілки працівників інноваційних і малих підприємств України.

На варті здоровʼя спілчан нашої Профспілки!

image 0 02 05 6d6d087e098fc0a1a9332ddac507b290785ffb9161724de94392e24ad8b4a000 VЯк і планувалося, 2 серпня 2017 р. в Державній продовольчо-зерновій корпорації України членам профспілки надавались безоплатні соціально-медичні послуги. Така можливість виникла завдяки Меморандуму про співпрацю, підписаного між Київською міськпрофрадою та Міжнародним благодійним фондом «Сприяння розвитку медицини». За його умовами, Профспілка оплачує тільки витратні матеріали для медичного обладнання, а все інше – за рахунок благодійного фонду.

ЩОРІЧНІ «ВЕСЕЛІ СТАРТИ МОЛОДІ» ВІД КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ АПК

IMG 414910 червня 2017 р. на Трухановому острові, на території славетної ДЮСШ олімпійського резерву з академічного веслування «Буревісник», заснованої Київською міськпрофрадою, відбулися щорічні спортивні змагання «Веселі старти молоді», які вже четвертий рік поспіль організовує для своїх спілчан Київська міська профспілка працівників агропромислового комплексу, Голова Ради якої – Ольга Лопата. У заході взяли участь Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник та його заступник Олена Панова.

Рисунок7

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

р/р № 26004014056043 в Філії АТ "Укрексімбанк" в м. Києві,

МФО 380333, ЄДРПОУ 02670408.

Призначення платежу: "Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради".

fond solidarnosti

Питання-відповідь

Які строки передбачені при звільненні працівників?

При звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації проводиться в день звільнення (ст.116 КЗпПУ).

Якщо працівник у день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред’явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, що належать працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.

У разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен у зазначений у цій статті строк виплатити суму, яку він не оспорює.

Управління правової роботи Міськпрофради