Час: 2018-06-23 09:32:10

Новини об'єднання

ВІТАННЯ З ДНЕМ МОЛОДІ

1435394511 den molodi2Дорогі друзі, колеги!
Від щирого серця вітаємо нас усіх із Днем молоді:
і тих, хто тільки вступає у доросле життя, і тих, для кого молодість - не лише паспортні дані, але й філософія життя, незалежно від віку та пройденого шляху.
Серед багатьох свят, які відзначає наша країна, День молоді - свято особливе та унікальне, бо саме такою є молодість. Це неповторна та відповідальна пора, коли людина вступає у самостійне життя, ухвалює свої перші власні рішення. Де час становлення, професійного вибору, час кохання та мрій, час планування майбутнього.
Це той рубіж, коли кожна маленька перемога стає запорукою великого життєвого успіху.
Молодість - фундамент всього майбутнього життя, тому важливо використати всі переваги цієї прекрасної пори: учіться, працюйте над собою, досягайте успіхів, кохайте, дерзайте і обов’язково перемагайте! Любіть свою країну, будьте справедливими та впевненими у своїх силах.
Сучасні і освічені, ви - сьогодення нашого міста і його майбутнє. Ваша невичерпна енергія і завзяття, оптимізм і наполегливість знаходять втілення у бізнесі та виробництві, в науці, спорті, мистецтві, громадській та політичній діяльності. Сьогодні, як ніколи, нашій країні потрібні Ваші успіхи, Ваш оптимізм, віра в майбутнє і прагнення до кращого. Потрібні саме ті якості, які властиві молодості і молодим.
З нагоди свята бажаємо усім молодим міцного здоров’я, успіхів у навчанні і роботі, творчої енергії, незалежних думок та сил, щоб втілити в життя все до чого Ви прагнете!

ВІТАННЯ З ДНЕМ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

З днем держустановШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ, ДОРОГІ НАШІ КОЛЕГИ-СПІЛЧАНИ!
Щиросердечно поздоровляємо, зокрема, членів вашої профспілкової організації, держслужбовців міста Києва з професійним святом – Днем державної служби!
Державний службовець – це особлива професія, представник якої володіє, з одного боку, широкими повноваженнями, а з іншого – несе подвійну відповідальність за стан справ у суспільстві. Це нелегка праця, яка потребує самовідданості, бажання служити людям та справжньої відданості своїй справі.
Бажаємо всім вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, нових звершень та нових здобутків в ім’я майбутнього рідного краю та нашого міста.
Нехай кожен день вашого життя буде щасливий і радісний, а родинне тепло і затишок допомагають у виконанні почесного і відповідального професійного обов’язку.

Засідання Ради Київської міської ради профспілок

Изображение 12514 червня 2018 року в готелі «Турист» відбулося IV засідання Ради Київської міської ради профспілок, яке провів Голова Міськпрофради Валентин Петрович Мельник.
Участь у заході взяли керівники членських організацій, члени Комісій, директора спортивних закладів Міськпрофради, Голова Федерації профспілок України Г.В. Осовий.
На порядку денному були розглянуті та обговорені питання:
1. Інформація Голови Статутної комісії Київської міськпрофради про зміни у складі членів Ради (доповідач: Нефьодова Н.К.,Голова Статутної комісії Міськпрофради, Голова Київської міської профспілки працівників зв’язку).
2. Про організаційне і фінансове зміцнення Київської міськпрофради, її членських організацій задля посилення ефективності дій на захист прав членів профспілок (доповідач: Панова О.Л., заступник Голови Міськпрофради)
3. Про участь профспілок столичного регіону у виборах до органів державної та місцевої влади (доповідач: Мельник В.П., Голова Міськпрофради).

ЗАСІДАННЯ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТРИСТОРОННЬОЇ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ РАДИ

Изображение 7367 червня 2018 року в Київській міськпрофраді відбулося засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради.
Головував на засіданні Антонюк Андрій Сергійович - Голова СПО роботодавців в м. Києві.
Участь у заході взяли членські організації Міськпрофради, представники Громадської ради при КМДА, КП «Київпастранс», КП «Київський метрополітен», Державної установи «Інститут економіки та прогнозування» НАН України, Федерації роботодавців Німеччини.
На порядку денному розглянуто питання:
1. Прогнозні показники попиту у кваліфікованих робітниках – випускниках закладів професійної (професійно-технічної) освіти 2018 року для задоволення потреб столичного ринку праці та забезпечення їх першим робочим місцем (доповідач: Мусієнко Т.П., заступник начальника Управління професійної освіти – начальник відділу професійної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА).
2. Обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху» (доповідачі: представники Сторін соціального діалогу та запрошені).

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ МІСЬКПРОФРАДИ 5 ЧЕРВНЯ 2018 р.

DSCN69435 червня ц.р. відбулося засідання Президії Київської міської ради профспілок, яке провів голова Київської міськпрофради Валентин Петрович Мельник.
На порядку денному були такі питання:
1. Привітання та нагородження Грамотами Міськпрофради вихованок дитячо-юнацької спортивної школи з академічного веслування «Буревісник» – переможців чемпіонату Європи з академічного веслування у Франції (доповідач – Мельник В.П., голова Міськпрофради).
2. Про Заяву Спільного представницького органу об’єднань профспілок у зв’язку з грубим порушенням представниками держави принципів соціального діалогу в управлінні соціальним страхуванням (доповідач – Мельник В.П., голова Міськпрофради).
3. Про впровадження єдиного профспілкового квитка і програми «Соціальна картка» (доповідачі: Лунга-Федорович Я.Д., директор ТОВ «Центр соціальних послуг»; Дорін Д.П., куратор Програми «Єдиний профспілковий квиток»).
4. Про Висновки Комісії з питань соціально-економічних інтересів і соціального захисту членів профспілок Київської міськпрофради щодо обгрунтованості запропонованого міською владою розміру підвищення тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті, дії членських організацій (доповідач – Сурмак В.М. – Голова Комісії, Голова Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг).
5. Про роботу щодо укладення Територіальної угоди на 2018-2020 роки (доповідач – Панова О.Л., заступник голови Міськпрофради).
6. Різне.

Новини членських організацій

«ВЕСЕЛІ ПРОФСПІЛКОВІ СТАРТИ 2018»

IMG 6375За доброю традицією, Рада Київської міської профспілки працівників агропромислового комплексу, з метою пропаганди здорового способу життя (як відомо: у здоровому тілі – сильний профспілковий дух ), провела 2 червня поточного року спортивно-розважальні заходи «Веселі профспілкові старти».
Свято проходило на Трухановому острові на базі дитячо-юнацької спортивної школи «Буревісник».

КИЇВСЬКИЙ МІСЬККОМ ПРОФСПІЛКИ ЕНЕРГЕТИКІВ ПРОВІВ У ЧЕРНІГОВІ ВИЇЗНИЙ СЕМІНАР ТА ЗАСІДАННЯ

2592Відповідно до плану роботи Київського міськкому профспілки енергетиків, 13 грудня 2017 р. у місті Чернігів відбулися виїзний семінар голів профспілкових організацій та засідання міського комітету. Заходи провів Голова профспілки Олександр Тищенко.
Порядок денний семінару включав широке коло питань. Серед основних:
• інформація про акцію протесту профспілок;
• про затвердження плану роботи міського комітету на І півріччя 2018 р.;
про проведення ХІІ Спартакіади Київської профспілки енергетиків та зміни Положення;
• про надання статистичного звіту Київської профспілки енергетиків;
• про початок колективних переговорів;
• про медичне обслуговування членів профспілки;
• дитячі новорічні заходи профспілки: запрошення, подарунки;
• річний фінансовий звіт ППО;
• аналіз кошторисів за 2017 р., планування на 2018 р.;
• методичні рекомендації ФПУ про ведення бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях.
Перед головами первинних профспілкових організацій виступили Голова профспілки Олександр Тищенко, заступник Голови Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко.
Крім навчання та засідання міського комітету, захід передбачав і цікаву екскурсійну програму.

imgonline com ua CompressBySize fJPwSNmpsn4Je11 жовтня 2017 р. у залі засідань Київської міськпрофради (вул. Стрітенська, 15) відбувся ІV Пленум Київської міської ради Профспілки працівників інноваційних і малих підприємств України. Захід провів Голова Київської міської організації Профспілки "Інновація" Бохонський В.Г.

Порядок денний складався з таких питань:
1. Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей під час цьогорічних літніх канікул, а також про організацію дитячого відпочинку взимку 2017 – 2018 рр.
2. Про підсумки сімейного відпочинку в 2017 р.
3. Вибори делегатів на VІІІ з’їзд Профспілки працівників інноваційних і малих підприємств України.

На варті здоровʼя спілчан нашої Профспілки!

image 0 02 05 6d6d087e098fc0a1a9332ddac507b290785ffb9161724de94392e24ad8b4a000 VЯк і планувалося, 2 серпня 2017 р. в Державній продовольчо-зерновій корпорації України членам профспілки надавались безоплатні соціально-медичні послуги. Така можливість виникла завдяки Меморандуму про співпрацю, підписаного між Київською міськпрофрадою та Міжнародним благодійним фондом «Сприяння розвитку медицини». За його умовами, Профспілка оплачує тільки витратні матеріали для медичного обладнання, а все інше – за рахунок благодійного фонду.

ЩОРІЧНІ «ВЕСЕЛІ СТАРТИ МОЛОДІ» ВІД КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ АПК

IMG 414910 червня 2017 р. на Трухановому острові, на території славетної ДЮСШ олімпійського резерву з академічного веслування «Буревісник», заснованої Київською міськпрофрадою, відбулися щорічні спортивні змагання «Веселі старти молоді», які вже четвертий рік поспіль організовує для своїх спілчан Київська міська профспілка працівників агропромислового комплексу, Голова Ради якої – Ольга Лопата. У заході взяли участь Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник та його заступник Олена Панова.

Рисунок7

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

р/р № 26004014056043 в Філії АТ "Укрексімбанк" в м. Києві,

МФО 380333, ЄДРПОУ 02670408.

Призначення платежу: "Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради".

fond solidarnosti

Питання-відповідь

Які строки передбачені при звільненні працівників?

При звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації проводиться в день звільнення (ст.116 КЗпПУ).

Якщо працівник у день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред’явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, що належать працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.

У разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен у зазначений у цій статті строк виплатити суму, яку він не оспорює.

Управління правової роботи Міськпрофради