Час: 2018-02-22 20:37:41

Новини об'єднання

Розширена нарада Київської міськпрофради

imgonline com ua CompressBySize PlYEKx4fVDk6 лютого 2018 р. відбулася розширена нарада Київської міської ради профспілок, із запрошенням голів первинних профспілкових організацій, яку провів Голова Міськпрофради Валентин Мельник.

На порядку денному були такі питання:
1. Впровадження Соціальної картки для членів профспілкових організацій, які входять до складу ФПУ, її переваги. Робота, що здійснюється у сфері надання соціальних послуг, передбачених цією іменною багатофункціональною карткою (доповідач – директор Центру соціальних послуг Навроцький Костянтин Сергійович).
2. Зміни і нововведення в законодавчій базі України з питань охорони праці (доповідач – заступник керівника Департаменту охорони праці Федерації профспілок України Маціяшко Валентин Аполлінарійович).

Виїзне засідання – консультація з членами первинної профспілкової організації ДУ «НМЦ «Агроосвіта»

2222202 лютого 2018 року відбулося виїзне засідання – консультація з членами первинної профспілкової організації Державної установи «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта». У заході взяли участь: заступник Голови Міськпрофради О.Л. Панова, заступник Голови Київської міської профспілки працівників агропромислового комплексу С.М. Герус, заступник начальника Управління пенсійного забезпечення Головного управління пенсійного фонду України у м. Києві С.А. Сумський, головний спеціаліст Управління соціально-економічних відносин та соціального діалогу Міськпрофради О.М. Александрова, інспектори Кредитної спілки «Профспілкова скарбниця» О.В. Макаренко та І.А. Кіфорук, а також Голова первинної профспілкової організації ДУ «НМЦ «Агроосвіта» І.О. Лепеха. Під час засідання на відеозв’язку також були колеги з міста Немішаїво.

Виїзне засідання – консультація з членами первинної профспілкової організації ПАУ в ДАХК «Артем»

444401 лютого 2018 року відбулося виїзне засідання – консультація з членами первинної профспілкової організації ПАУ в ДАХК «Артем».
У заході взяли участь: заступник Голови Міськпрофради О.Л. Панова, Голова правління Кредитної спілки «Профспілкова скарбниця» Т.М. Орисенко, начальник Управління пенсійного забезпечення Головного управління пенсійного фонду України у м. Києві Л.М. Грєбєннікова, головний спеціаліст Управління соціально-економічних відносин та соціального діалогу Міськпрофради О.М. Александрова, а також Голова первинної профспілкової організації ПАУ в ДАХК «Артем О.Д. Кельїн та його заступник С.О. Чумак.

Виїзне засідання-консультація з членами первинної профспілкової організації Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва

imgonline com ua CompressBySize lvZapQYTScchF2j630 січня 2018 р. відбулося виїзне засідання – консультація з членами первинної профспілкової організації Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва. У заході взяли участь: заступник Голови Міськпрофради Панова О.Л., головний правовий інспектор праці Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг Канович В.Л., Голова правління Кредитної спілки «Профспілкова скарбниця» Орисенко Т.М., заступник начальника Управління пенсійного забезпечення Головного управління пенсійного фонду України у м. Києві Сумський С.А. і головний спеціаліст Управління соціально-економічних відносин та соціального діалогу Міськпрофради Александрова О.М.

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ МІСЬКПРОФРАДИ

imgonline com ua CompressBySize c6huohlfOaXbQFu30 січня ц.р. відбулося розширене, із запрошенням голів первинних профспілкових організацій, засідання Президії Київської міськпрофради, яке провів Голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник.

На порядку денному були такі питання:
1. Обговорення реалій та перспектив реалізації Державних програм забезпечення населення України житлом (зокрема, щодо перспектив забезпечення житлом киян, які стоять у черзі з 70-х років), та стану реалізації Державної програми забезпечення молоді житлом «Доступне житло» (доповідачі: заступник начальника Управління житлового забезпечення Департаменту будівництва та житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації Лариса Матвіяк та Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний).
2. Про ситуацію з «Дитячо-юнацьким учбово-спортивним центром профспілок м. Києва «Авангард» (доповідач – радник Голови із спортивних питань Олег Нагорний).
3. Про підтримку членськими організаціями Петиції Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я до Кабінету Міністрів України, МОЗ, інших міністерств та відомств з вимогами щодо недопущення руйнування системи екстреної (швидкої) медичної допомоги (№ Петиції 41\001449-18ЄП) та схвалення проекту Заяви Президії Міськпрофради до Прем’єр-Міністра України В.Б. Гройсмана (доповідач – заступник голови Олена Панова).
4. Різне.

Новини членських організацій

КИЇВСЬКИЙ МІСЬККОМ ПРОФСПІЛКИ ЕНЕРГЕТИКІВ ПРОВІВ У ЧЕРНІГОВІ ВИЇЗНИЙ СЕМІНАР ТА ЗАСІДАННЯ

2592Відповідно до плану роботи Київського міськкому профспілки енергетиків, 13 грудня 2017 р. у місті Чернігів відбулися виїзний семінар голів профспілкових організацій та засідання міського комітету. Заходи провів Голова профспілки Олександр Тищенко.
Порядок денний семінару включав широке коло питань. Серед основних:
• інформація про акцію протесту профспілок;
• про затвердження плану роботи міського комітету на І півріччя 2018 р.;
про проведення ХІІ Спартакіади Київської профспілки енергетиків та зміни Положення;
• про надання статистичного звіту Київської профспілки енергетиків;
• про початок колективних переговорів;
• про медичне обслуговування членів профспілки;
• дитячі новорічні заходи профспілки: запрошення, подарунки;
• річний фінансовий звіт ППО;
• аналіз кошторисів за 2017 р., планування на 2018 р.;
• методичні рекомендації ФПУ про ведення бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях.
Перед головами первинних профспілкових організацій виступили Голова профспілки Олександр Тищенко, заступник Голови Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко.
Крім навчання та засідання міського комітету, захід передбачав і цікаву екскурсійну програму.

imgonline com ua CompressBySize fJPwSNmpsn4Je11 жовтня 2017 р. у залі засідань Київської міськпрофради (вул. Стрітенська, 15) відбувся ІV Пленум Київської міської ради Профспілки працівників інноваційних і малих підприємств України. Захід провів Голова Київської міської організації Профспілки "Інновація" Бохонський В.Г.

Порядок денний складався з таких питань:
1. Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей під час цьогорічних літніх канікул, а також про організацію дитячого відпочинку взимку 2017 – 2018 рр.
2. Про підсумки сімейного відпочинку в 2017 р.
3. Вибори делегатів на VІІІ з’їзд Профспілки працівників інноваційних і малих підприємств України.

На варті здоровʼя спілчан нашої Профспілки!

image 0 02 05 6d6d087e098fc0a1a9332ddac507b290785ffb9161724de94392e24ad8b4a000 VЯк і планувалося, 2 серпня 2017 р. в Державній продовольчо-зерновій корпорації України членам профспілки надавались безоплатні соціально-медичні послуги. Така можливість виникла завдяки Меморандуму про співпрацю, підписаного між Київською міськпрофрадою та Міжнародним благодійним фондом «Сприяння розвитку медицини». За його умовами, Профспілка оплачує тільки витратні матеріали для медичного обладнання, а все інше – за рахунок благодійного фонду.

ЩОРІЧНІ «ВЕСЕЛІ СТАРТИ МОЛОДІ» ВІД КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ АПК

IMG 414910 червня 2017 р. на Трухановому острові, на території славетної ДЮСШ олімпійського резерву з академічного веслування «Буревісник», заснованої Київською міськпрофрадою, відбулися щорічні спортивні змагання «Веселі старти молоді», які вже четвертий рік поспіль організовує для своїх спілчан Київська міська профспілка працівників агропромислового комплексу, Голова Ради якої – Ольга Лопата. У заході взяли участь Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник та його заступник Олена Панова.

Виїзне засідання Ради і семінар голів профкомів та активістів Київської міської профспілки працівників АПК

IMG 309426-28 травня п.р. на базі Чернігівського навчально-методичного центру профспілок Чернігівської області відбулось виїзне засідання Ради й семінар голів профкомів та активістів Київської міської профспілки працівників АПК (голова Ради – Лопата О.І.).

02 січня 2018 р. Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2012 р. № 1114 «Про затвердження Типового положення про бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги» (далі – Проект). Йдеться про запровадження в Україні парамедичних бригад екстреної медичної допомоги, які після перехідного періоду (01.01.2023 р.) мають повністю витіснити наявні відповідні лікарські й фельдшерські бригади. Даний Проект несе в собі одразу кілька загроз, а саме: відсутність спеціалізованої кваліфікованої медичної допомоги на місці перебування хворого (випадки і обставини бувають різними, часто лік життя іде на хвилини, або пацієнт не є транспортабельний); безробіття для лікарів, фельдшерів, молодших медсестер, водіїв – усіх, хто причетний до цієї сфери медичного обслуговування.

Через певні рішення й дії Міністерства охорони здоров’я України громадяни країни опинилися перед загрозою неотримання життєво необхідної допомоги. І це для держави, як бачимо, менш важливо, ніж економія коштів (кошти платників податків) та скорочення бюджетного фінансування за рахунок звільнення кадрового потенціалу.
      Підтримуючи Петицію Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я, вимагаємо від Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України, а також інших міністерств та відомств:
1. Не впроваджувати в Україні парамедичну систему надання екстреної медичної допомоги, яка аж ніяк не є альтернативою наявній системі швидкої допомоги, перевіреній часом і практикою.
2. Відкликати й зняти з розгляду проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2012 року №1114 «Про затвердження Типового положення про бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги».
3. Зберегти в системі екстреної медичної допомоги України й після 2023 р. лікарські й фельдшерські бригади екстреної (швидкої) допомоги.
4. Планування й відображення видатків на екстрену медичну допомогу здійснювати в розрахунку видатків на охорону здоров’я окремою статтею, відповідно до окремо розробленої формули з урахуванням нормативу забезпеченості.
5. Виділити кошти з державного бюджету для централізованого придбання автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги та вдосконалення системи симуляційних центрів.

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

р/р № 26004014056043 в Філії АТ "Укрексімбанк" в м. Києві,

МФО 380333, ЄДРПОУ 02670408.

Призначення платежу: "Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради".

fond solidarnosti

Питання-відповідь

Які строки передбачені при звільненні працівників?

При звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації проводиться в день звільнення (ст.116 КЗпПУ).

Якщо працівник у день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред’явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, що належать працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.

У разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен у зазначений у цій статті строк виплатити суму, яку він не оспорює.

Управління правової роботи Міськпрофради