Час: 2018-10-18 04:05:40

Новини об'єднання

НАРАДА З КЕРІВНИКАМИ ЧЛЕНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ МІСЬКПРОФРАДИ

16 жовтня 2018 року відбулася нарада з керівниками членських організацій Київської міської ради профспілок, яке провели голова Київської міськпрофради Валентин Мельник та його заступник Тетяна Орисенко.

ПИТАННЯ СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ НА ТЕРИТОРІАЛЬНОМУ РІВНІ ОБГОВОРЕНО НА ЗАСІДАННІ МІЖНАРОДНОГО «КРУГЛОГО СТОЛУ»

IMG 4c3637cc1fc4dcf84c4e576e3ee13ec6 V11 жовтня 2018 року голова Київської Міськпрофради Валентин Мельник та його заступник Тетяна Орисенко взяли участь у засіданні круглого столу «Соціальний діалог на територіальному рівні», який відбувся в готелі «Русь» за сприяння Фонду ім. Фрідріха Еберта.
Мета заходу – забезпечення популяризації та прозорості роботи тристоронніх соціально-економічних рад, залучення більш широкого колу громадськості у реалізації соціального діалогу на територіальному рівні.

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ МІСЬКПРОФРАДИ

9 жовтня 2018 року відбулося засідання Президії Київської міської ради профспілок, яке провів голова Київської міськпрофради Валентин Петрович Мельник.

29 ВЕРЕСНЯ В ДЮСШ «БУРЕВІСНИК» ПРОВЕДЕНО ЗІБРАННЯ МОЛОДІЖНОЇ РАДИ ОБ’ЄДНАННЯ ПРОФСПІЛОК, ОРГАНІЗАЦІЙ ПРОФСПІЛОК У М. КИЄВІ

2У зібранні приймали участь представники молодіжного активу найбільших підриємств, установ та організацій м. Києва. Формат заходу передбачав зібрання невеликої кількості членів ради – ініціативної групи для розробки стратегії розвитку молодіжного профспілкового руху (далі – стратегії).
На порядку денному розглядались наступні питання:
1. Створення умов для доступності якісної профспілкової освіти, сприяння творчому та інтелектуальному розвитку молоді.
2. Формування у молодих членів профспілок мотивації членства в профспілках та профспілкової свідомості.
3. Створення умов для можливості ефективного лобіювання інтересів молоді профспілок.
4. Формування здорового способу життя молоді.
5. Підготовка молоді до сімейного життя та підтримка молодих сімей.
6. Сприяння розвитку духовності, моральності молоді, організації її змістовного дозвілля.
7. Формування у молоді поваги до закону та запобігання негативним явищам у молодіжному середовищі.
8. Формування інформаційного простору для реалізації молодіжної програми.

ЗАСІДАННЯ В КМДА КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ІЗ ЗАРПЛАТИ

28 вересня 2018 року фахівець Міськпрофради взяв участь у засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, що відбулася в КМДА під головуванням директора Департаменту соціальної політики Крикунова Ю.В.
За інформацією Департаменту соцполітики, заборгованість із заробітної плати не скорочується і має стійку тенденцію до збільшення. Згідно уточнених даних, станом на 01.09.2018 загальна сума заборгованості складає 153 млн грн, 2\3 боржників – підприємства державного сектору економіки і 52 млн грн боргів мають підприємства недержавного сектору економіки.
Вперше до переліку підприємств-боржників потрапив Верховний суд України (на 01.09.2018 борг перед 137 працівниками складає 2,7 млн грн). За результатами обговорення було вирішено, що міська влада звернеться до судової адміністрації щодо розгляду питання погашення заборгованості працівникам Верховного суду України.
Також було заслухано керівників (представників) державних підприємств-боржників (що належать до сфери управління Міненерговугілля – ДП «Київський інститут інженерних вишукувань і досліджень «Енергопроект», ДП «Укртранснафтопродукт»; що належать до сфери управління Мінрегіону – ДП «НДІБМВ», Управління капітального будівництва; що належать до сфери управління Міноборони – філія Концерну «Техвоєнсервіс» «99 автомобільна ремонтна база», Концерн «Військессетменеджмент», Установа «28 Управління начальника робіт») та недержавні підприємства (ТОВ «Юралс», ПАТ «Авіакомпанія «Буковина», ТОВ «Софтлайн груп Україна», ТОВ «Керрот» Будівельні матеріали») про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та заходи, що ними вживаються з метою прискорення погашення заборгованості та недопущення її зростання.

Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу

Новини членських організацій

«ВЕСЕЛІ ПРОФСПІЛКОВІ СТАРТИ 2018»

IMG 6375За доброю традицією, Рада Київської міської профспілки працівників агропромислового комплексу, з метою пропаганди здорового способу життя (як відомо: у здоровому тілі – сильний профспілковий дух ), провела 2 червня поточного року спортивно-розважальні заходи «Веселі профспілкові старти».
Свято проходило на Трухановому острові на базі дитячо-юнацької спортивної школи «Буревісник».

КИЇВСЬКИЙ МІСЬККОМ ПРОФСПІЛКИ ЕНЕРГЕТИКІВ ПРОВІВ У ЧЕРНІГОВІ ВИЇЗНИЙ СЕМІНАР ТА ЗАСІДАННЯ

2592Відповідно до плану роботи Київського міськкому профспілки енергетиків, 13 грудня 2017 р. у місті Чернігів відбулися виїзний семінар голів профспілкових організацій та засідання міського комітету. Заходи провів Голова профспілки Олександр Тищенко.
Порядок денний семінару включав широке коло питань. Серед основних:
• інформація про акцію протесту профспілок;
• про затвердження плану роботи міського комітету на І півріччя 2018 р.;
про проведення ХІІ Спартакіади Київської профспілки енергетиків та зміни Положення;
• про надання статистичного звіту Київської профспілки енергетиків;
• про початок колективних переговорів;
• про медичне обслуговування членів профспілки;
• дитячі новорічні заходи профспілки: запрошення, подарунки;
• річний фінансовий звіт ППО;
• аналіз кошторисів за 2017 р., планування на 2018 р.;
• методичні рекомендації ФПУ про ведення бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях.
Перед головами первинних профспілкових організацій виступили Голова профспілки Олександр Тищенко, заступник Голови Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко.
Крім навчання та засідання міського комітету, захід передбачав і цікаву екскурсійну програму.

imgonline com ua CompressBySize fJPwSNmpsn4Je11 жовтня 2017 р. у залі засідань Київської міськпрофради (вул. Стрітенська, 15) відбувся ІV Пленум Київської міської ради Профспілки працівників інноваційних і малих підприємств України. Захід провів Голова Київської міської організації Профспілки "Інновація" Бохонський В.Г.

Порядок денний складався з таких питань:
1. Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей під час цьогорічних літніх канікул, а також про організацію дитячого відпочинку взимку 2017 – 2018 рр.
2. Про підсумки сімейного відпочинку в 2017 р.
3. Вибори делегатів на VІІІ з’їзд Профспілки працівників інноваційних і малих підприємств України.

На варті здоровʼя спілчан нашої Профспілки!

image 0 02 05 6d6d087e098fc0a1a9332ddac507b290785ffb9161724de94392e24ad8b4a000 VЯк і планувалося, 2 серпня 2017 р. в Державній продовольчо-зерновій корпорації України членам профспілки надавались безоплатні соціально-медичні послуги. Така можливість виникла завдяки Меморандуму про співпрацю, підписаного між Київською міськпрофрадою та Міжнародним благодійним фондом «Сприяння розвитку медицини». За його умовами, Профспілка оплачує тільки витратні матеріали для медичного обладнання, а все інше – за рахунок благодійного фонду.

ЩОРІЧНІ «ВЕСЕЛІ СТАРТИ МОЛОДІ» ВІД КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ АПК

IMG 414910 червня 2017 р. на Трухановому острові, на території славетної ДЮСШ олімпійського резерву з академічного веслування «Буревісник», заснованої Київською міськпрофрадою, відбулися щорічні спортивні змагання «Веселі старти молоді», які вже четвертий рік поспіль організовує для своїх спілчан Київська міська профспілка працівників агропромислового комплексу, Голова Ради якої – Ольга Лопата. У заході взяли участь Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник та його заступник Олена Панова.

02 січня 2018 р. Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2012 р. № 1114 «Про затвердження Типового положення про бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги» (далі – Проект). Йдеться про запровадження в Україні парамедичних бригад екстреної медичної допомоги, які після перехідного періоду (01.01.2023 р.) мають повністю витіснити наявні відповідні лікарські й фельдшерські бригади. Даний Проект несе в собі одразу кілька загроз, а саме: відсутність спеціалізованої кваліфікованої медичної допомоги на місці перебування хворого (випадки і обставини бувають різними, часто лік життя іде на хвилини, або пацієнт не є транспортабельний); безробіття для лікарів, фельдшерів, молодших медсестер, водіїв – усіх, хто причетний до цієї сфери медичного обслуговування.

Через певні рішення й дії Міністерства охорони здоров’я України громадяни країни опинилися перед загрозою неотримання життєво необхідної допомоги. І це для держави, як бачимо, менш важливо, ніж економія коштів (кошти платників податків) та скорочення бюджетного фінансування за рахунок звільнення кадрового потенціалу.
      Підтримуючи Петицію Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я, вимагаємо від Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України, а також інших міністерств та відомств:
1. Не впроваджувати в Україні парамедичну систему надання екстреної медичної допомоги, яка аж ніяк не є альтернативою наявній системі швидкої допомоги, перевіреній часом і практикою.
2. Відкликати й зняти з розгляду проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2012 року №1114 «Про затвердження Типового положення про бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги».
3. Зберегти в системі екстреної медичної допомоги України й після 2023 р. лікарські й фельдшерські бригади екстреної (швидкої) допомоги.
4. Планування й відображення видатків на екстрену медичну допомогу здійснювати в розрахунку видатків на охорону здоров’я окремою статтею, відповідно до окремо розробленої формули з урахуванням нормативу забезпеченості.
5. Виділити кошти з державного бюджету для централізованого придбання автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги та вдосконалення системи симуляційних центрів.

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

р/р № 26004014056043 в Філії АТ "Укрексімбанк" в м. Києві,

МФО 380333, ЄДРПОУ 02670408.

Призначення платежу: "Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради".

fond solidarnosti

Питання-відповідь

Які строки передбачені при звільненні працівників?

При звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації проводиться в день звільнення (ст.116 КЗпПУ).

Якщо працівник у день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред’явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, що належать працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.

У разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен у зазначений у цій статті строк виплатити суму, яку він не оспорює.

Управління правової роботи Міськпрофради