Час: 2019-10-22 21:35:58

Новини об'єднання

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ

нар622 жовтня 2019 року в Київській міськпрофраді за участі керівників членських організацій та організацій прямого підпорядкування відбулося засідання Президії.
Захід провів Голова Міськпрофради Валентин Мельник.

ПРОФСПІЛКИ МІСТА КИЄВА ВІДЗНАЧАЮТЬ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З БІДНІСТЮ

ак1Генеральна асамблея ООН у 1992 році проголосила 17 жовтня Міжнародним днем боротьби з бідністю. Боротьба за ліквідацію бідності – один із головних моральних викликів нашого часу.
В рамках відзначення цієї дати, 17 жовтня 2019 року Профспілки міста Києва провели соціальну профспілкову акцію під гаслом: «Підтримай ветерана праці».

НАРАДА З КЕРІВНИКАМИ ЧЛЕНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ

нарада28 жовтня 2019 року відбулася нарада з керівниками членських організацій та організацій прямого підпорядкування Київської міської ради профспілок, яку провів Голова Міськпрофради Валентин Мельник.

ПРОФСПІЛКИ ВІДЗНАЧАЮТЬ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ

ф плактЩорічно 7 жовтня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день дій за гідну працю.
В рамках відзначення цієї дати, привернення уваги суспільства до трудових проблем працівників, захисту їх соціально-економічних прав та інтересів і дій профспілок проти звуження прав працівників в умовах змін, які відбуваються на ринку праці, 7 жовтня 2019 року на майдані Незалежності відбувся чисельний профспілковий флеш-моб, участь в якому взяли і представники Київської міської ради профспілок та її членських організацій. Захід пройшов під гаслом: «ПРАЦЮЄМО В УКРАЇНІ, БУДУЄМО СВОЮ ДЕРЖАВУ».

З Днем працівників освіти!

День освіти

Шановні колеги-спілчани!
Прийміть щирі вітання з професійним святом – Днем працівників освіти!
Бажаємо міцного здоров’я, життєвої сили, енергії та наснаги для досягнення нових успіхів у професійній діяльності! Хай над Вами завжди сяє зірка людської вдячності всіх тих, кого Ви вивели в самостійне життя і кому дали найнеобхідніше – знання. Невичерпної наснаги й оптимізму у помислах і справах, добробуту, життєдайної сили та безхмарних, мирних, світлих днів!
З професійним святом!

Новини членських організацій

ЗАСІДАННЯ ТА СЕМІНАР-НАВЧАННЯ З ГОЛОВАМИ КИЇВСЬКИХ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ЕНЕРГЕТИКІВ В МІСТІ УМАНЬ.

є326 вересня 2019 року Київський міський комітет профспілки енергетиків провів засідання та семінар-навчання з головами профспілкових організацій в місті Умань. Вів заходи голова профспілки Юрій Бондаренко. Учасники не тільки отримали корисну інформацію, але й змогли побачити Умань з незвичайного ракурсу.
Екскурсійна частина заходу не обмежилась незрівняною "Софіївкою". У програмі були відвідування центральної частини міста та театралізована екскурсія в підземелля Василіанівського монастиря. Екскурсії були дуже інформативними та цікавими.

ПРОФАКТИВ ДАХК «АРТЕМ» ВИВЧАЄ МЕТОДОЛОГІЮ КЕРУВАННЯ РИЗИКАМИ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГІГІЄНИ ТА БЕЗПЕКИ ПРАЦІ ТА ПРАВОВІ ПИТАННЯ ПРОФСПІЛКОВОЇ РОБОТИ

1Первинна організація Профспілки авіабудівників України в Державній акціонерній холдинговій компанії «Артем» 2 липня 2019 року організувала та провела семінар – практикум для голів та членів цехкомів, членів профкому та профспілкової молоді за темами: «Сучасні вимоги до систем менеджменту гігієни, безпеки праці на основі керування ризиками небезпек на робочому місці та правова робота в профспілках». Керівник навчання – голова ПО Олександр Кельїн, відповідальні за організацію та проведення Сергій Чумак – заступник голови ПО, Андрій Головатенко – фахівець з профспілкової діяльності ПО та організаційно-масова комісії профкому (голова комісії Валентина Бондар).

ДАХК «АРТЕМ» ВІДСВЯТКУВАЛА 127 РОКІВ!

LOGOTIP на укр

31 травня Державній акціонерній холдинговій компанії «Артем» виповнилося 127 років.
Участь в урочистих заходах взяли:
ГРИЩЕНКО Марина Анатоліївна – Президент Компанії – Голова правління;
СМАЛЬ Станіслав Миколайович – Почесний Президент Компанії ДАХК «Артем»;
АРТЮШЕНКО Андрій Арнольдович – начальник дивізіону високоточної зброї «Укроборонпрому»;
КЕЛЬЇН Олександр Дмитрович - Голова ПО ПАУ в ДАХК «Артем» ;
ЧУМАК Сергій Олексійович - заступник Голови ПО ПАУ в ДАХК «Артем»;
працівники та ветерани ДАХК «Артем» в тому числі почесний гість –
КАЧУРА Олександр Степанович – Герой України, екс-радник Президента Компанії.

«ВЕСЕЛІ ПРОФСПІЛКОВІ СТАРТИ 2018»

IMG 6375За доброю традицією, Рада Київської міської профспілки працівників агропромислового комплексу, з метою пропаганди здорового способу життя (як відомо: у здоровому тілі – сильний профспілковий дух ), провела 2 червня поточного року спортивно-розважальні заходи «Веселі профспілкові старти».
Свято проходило на Трухановому острові на базі дитячо-юнацької спортивної школи «Буревісник».

КИЇВСЬКИЙ МІСЬККОМ ПРОФСПІЛКИ ЕНЕРГЕТИКІВ ПРОВІВ У ЧЕРНІГОВІ ВИЇЗНИЙ СЕМІНАР ТА ЗАСІДАННЯ

2592Відповідно до плану роботи Київського міськкому профспілки енергетиків, 13 грудня 2017 р. у місті Чернігів відбулися виїзний семінар голів профспілкових організацій та засідання міського комітету. Заходи провів Голова профспілки Олександр Тищенко.
Порядок денний семінару включав широке коло питань. Серед основних:
• інформація про акцію протесту профспілок;
• про затвердження плану роботи міського комітету на І півріччя 2018 р.;
про проведення ХІІ Спартакіади Київської профспілки енергетиків та зміни Положення;
• про надання статистичного звіту Київської профспілки енергетиків;
• про початок колективних переговорів;
• про медичне обслуговування членів профспілки;
• дитячі новорічні заходи профспілки: запрошення, подарунки;
• річний фінансовий звіт ППО;
• аналіз кошторисів за 2017 р., планування на 2018 р.;
• методичні рекомендації ФПУ про ведення бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях.
Перед головами первинних профспілкових організацій виступили Голова профспілки Олександр Тищенко, заступник Голови Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко.
Крім навчання та засідання міського комітету, захід передбачав і цікаву екскурсійну програму.

Склад подарунку1

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

р/р № 26004014056043 в Філії АТ "Укрексімбанк" в м. Києві,

МФО 380333, ЄДРПОУ 02670408.

Призначення платежу: "Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради".

fond solidarnosti

Питання-відповідь

Які строки передбачені при звільненні працівників?

При звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації проводиться в день звільнення (ст.116 КЗпПУ).

Якщо працівник у день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред’явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, що належать працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.

У разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен у зазначений у цій статті строк виплатити суму, яку він не оспорює.

Управління правової роботи Міськпрофради