Час: 2020-07-06 11:30:58

Новини об'єднання

Київській міській раді профспілок 45 років від дня заснування!

заставка 45 років

ШАНОВНІ КОЛЕГИ-СПІЛЧАНИ, ЧЛЕНИ ПРОФСПІЛОК М. КИЄВА, НАШІ ВЕТЕРАНИ!
ПРИЙМІТЬ НАЙЩИРІШІ ВІТАННЯ З НАГОДИ 45-РІЧЧЯ ЗАСНУВАННЯ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПРОФСПІЛОК!

Пройдений упродовж цих років шлях був насиченим життєво важливими для спілчан подіями розбудови і становлення української держави та профспілок. Попри всі негаразди і труднощі, досягнення і втрати залишаються непорушними наша згуртованість і єдність, солідарність та активні дії спрямовані на захист людей праці, наших спілчан.
Бажаємо вам подальших успіхів у нашій профспілковій діяльності, міцного здоров’я, стабільної роботи, творчого натхнення, життєвої енергії, нових досягнень, добра і достатку вашим родинам та мирного неба нашій країні.

З повагою - Голова Київської міськпрофради     Валентин Мельник

Участь у Всеукраїнській попереджувальній акції протесту

1130 червня 2020 року Київська міськпрофрада, її членські організації, організації прямого підпорядкування, Кредитна спілка «Профспілкова скарбниця», робітники Дитячо-юнацьких учбово-спортивних закладів Київської міськпрофради взяли участь у Всеукраїнській попереджувальній акції протесту, яка відбулася у формі інформаційних пікетувань державних установ, задля недопущення прийняття законодавчих ініціатив, які порушують права найманих працівників і профспілок.

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ

16.06.6IMG 20200616 10033016 червня 2020 року в Київській міськпрофраді за участі керівників членських організацій та організацій прямого підпорядкування відбулося засідання Президії, яке провів Голова Міськпрофради Валентин Мельник.

ВСЕУКРАЇНСЬКА СЕЛЕКТОРНА НАРАДА ТА ШТАБ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ ОЗДОРОВЛЕННЯ І ВІДПОЧИНКУ ДІТЕЙ У 2020 РОЦІ

діти11 червня ц.р. відбулась Всеукраїнська селекторна нарада та засідання центрального міжвідомчого штабу з координування організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2020 році, до складу якого входять представники зацікавлених міністерств та відомств, а також Федерації профспілок України.

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ

през02 червня 2020 року в Київській міськпрофраді за участі керівників членських організацій та організацій прямого підпорядкування відбулося засідання Президії, яке провів Голова Міськпрофради Валентин Мельник.

Новини членських організацій

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ Ч. 3, 4. СТ. 32 КЗППУ

енергетикиПитання щодо зміни істотних умов праці врегульоване ч.3 ст.32 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), якою визначено, що у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, допустима зміна істотних умов праці, якщо робота продовжується за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, встановлення або скасування неповного робочого часу, режиму роботи, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце"

енергетикиВ Кодексі законів про працю України існують певні статті, які користуються підвищеною увагою. До Київського міськкому профспілки енергетиків надходить багато питань щодо норм статті 32, яка регламентує переведення та переміщення працівників, а також зміну істотних умов праці. Тому міськком енергетиків вирішив оновити та "розділити" ст. 32 на складові. Відповідні матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце" вже розміщені в розділі "Юридичні консультації" на сайті (http://kievprofenergo.in.ua/page/9/). Стаття "Зміни істотних умов праці" готується та буде розміщена найближчим часом.

ПОНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРАТ «ДОЗ «ЯВІР» ДЕРЖАВНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ «АРТЕМ».

артемДиректор ПрАТ «ДОЗ «Явір» Державної акціонерної компанії «Артем» Микола Кузьмич Строкоус повідомив, що через карантин підприємство спочатку призупинило виробництво як спеціальної продукції оборонного призначення так і реабілітаційних виробів. Зараз, користуючись, нормами постанови КМУ від11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема п.8, який дозволяє діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, поновилося виготовлення дерев’яних реабілітаційних крісел моделей 375 та їх модифікацій, реабілітаційних стільців моделі 360. Всього зараз в роботі біля 60 екземплярів цих виробів. Імпортні комплектуючи є в запасі, а з вітчизняними – допомагають постачальники. До роботи залучено поки 12 працівників, звичайно, із дотриманням усіх заходів протиепідеміологичної безпеки.
                                  Голова ПО ПАУ В ДАХК «Артем» Олександр Кельїн.

Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності діє щодо вирішення проблемних питань

9 квітня 2020 року Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності звернулася до Голови Київської міськдержадміністрації Віталія Кличка та Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка з проханням щодо забезпечення фінансуванням на період карантину працівників районних комунальних підприємств, які надають послуги з харчування в навчальних закладах м. Києва.

ДАХК «Артем» підвищує захист своїх працівників

002 2Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» підвищує захист своїх працівників, які забезпечують життєдіяльність підприємства, та готували до чергових державних випробувань разом із ДержКБ «Луч» ракет «Вільха» та «Нептун».
На початку карантину «Артем» за підтримки «Укроборонпрому» отримав дружню допомогу від Хмельницького «Новатора» у вигляді 1000 захисних масок. На той час то була вчасна і необхідна акція! А починаючи з 23 березня ми вже самі почали шити якісні, шестишарові, багаторазові марлеві маски для власних потреб. Виробництво доручили одразу двом підрозділам. Також власними силами (під контролем наших медиків) виготовили, розфасували в дозатори і видали на робочі місця партію дезінфікуючого розчину.

Голова ПО ПАУ в ДАХК «Артем», Олександр Кельїн.

Законопроект за реєстр. № 2681 розцінюється профспілками столичного регіону, як чергова спроба поставити найбільш представницькі організації громадянського суспільства під повний контроль держави, позбавити профспілки захищеності від зовнішнього втручання з боку державних органів та роботодавців.
Проектом порушується один з основних принципів діяльності профспілок - їх незалежність, самоврядність та невтручання держави в діяльність профспілок, які є загальновизнаними нормами міжнародного і національного законодавства та безперечними умовами функціонування системи соціального партнерства.
Захист профспілок від будь-яких дискримінаційних дій, спрямованих на обмеження свободи об'єднання в галузі праці, закріплених статтею 1 Конвенції № 98.
Щодо позбавлення профспілок права користуватися майном, то значна частина майна профспілок була побудована за рахунок профспілкових внесків. Намагання органів державної влади заволодіти майновими активами профспілок, які використовуються як приватна власність для здійснення статутної діяльності, протирічать також етапі 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.
Запропоновані проектом зміни у більшості випадків порушують вимоги етапі 22 Конституції України, що при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав та свобод.
Громадяни України висловили своє ставлення до законопроекту за реєстр. № 2681, підписавши електронну петицію на сайті Верховної ради України щодо не підтримки даного проекту Закону України.
Враховуючи вищевикладене, Київська міська рада профспілок вимагає від Голови Верховної Ради України відтермінувати прийняття рішення про включення законопроекту № 2681 до порядку денного Пленарного засідання Верховної Ради України, створити робочу групу з доопрацювання вказаного законопроекту, і рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів провести додаткові погоджувальні процедури з профспілками з метою недопущення порушень Конституції, законів України та міжнародних актів, ратифікованих Україною.

Схвалено Президією Київської міської ради профспілок 02 червня 2020 року

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti