+380-44-272-11-47

Час: 2021-03-06 09:02:17

Новини об'єднання

ВІТАЄМО ДОРОГИХ ЖІНОК ІЗ МІЖНАРОДНИМ ЖІНОЧИМ ДНЕМ!

Милі та чарівні наші жінки!

Прийміть найсердечніше вітання з чудовим весняним святом –
Міжнародним жіночим днем-8 Березня!
Ваша енергія, відповідальність,
активна життєва позиція несуть у світ злагоду, добро і любов.
Ви є втіленням любові, вірності, ніжності, материнського тепла,
і ваша виваженість і мудрість
є запорукою миру і злагоди у суспільстві.
Бажаю вам завжди бути щасливими, здоровими, оточеними ніжністю і турботою, а доля буде завжди прихильною і щедрою до вас, даруючи мир та злагоду, щастя і родинний затишок!

Нехай у ваших душах завжди квітне весна та впевненість у завтрашньому дні!

Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ

0 02 05 be19a08cf63e5fe76c8a8d8dbd58e0d45a3c6eff47103ccee81ed25ab234be0a 82f3377f

04 березня 2021 року в Київській міськпрофраді за участі керівників членських організацій відбулося святкове засідання Президії, з нагоди відзначення Міжнародного жіночого дня 8-го Березня, яке провів Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник.
Також було розглянуто інші робочі питання.

ЗВІТИ І ВИБОРИ

0 02 05 6ba23f0b46bbabf5ce1c7395411501bf9690636ae8a4b9242ce9b6c3bc7cab64 454ecd54

02.03.2021 відбулася звітно-виборна Конференція первинної профспілкової організації Київської дирекції залізничних перевезень. Більшістю голосів Головою первинної профспілкової організації Київської дирекції залізничних перевезень було обрано на наступний термін Хлистуна Петра Михайловича.
  Щиро вітаємо та бажаємо натхнення, успіхів у вирішенні та досягненні поставлених завдань щодо захисту прав та інтересів працівників.

ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ СПРИЯННЯ ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ

0 02 05 88446f75981e0b60eeef2ab20473e1586c302fcccf8853c6208a88a3c267ef00 395380b7  02 березня 2021 року
в режимі відеоконференції (онлайн) за допомогою платформи ZOOM відбулося  засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення, яке провела  заступник директора Департаменту соціальної політики ВО КМР ( КМДА), заступник співголови Координаційного комітету Світлана Устименко.
   У
часть у заході взяли представники Київської міськпрофради та її членських організацій, які є членами Координаційного комітету.

ПОВТОРНЕ ОБГОВОРЕННЯ ЗМІНИ ГРАНИЧНИХ ТАРИФІВ НА ЗАГАЛЬНОДОСТУПНІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНІ ПОСЛУГИ

0 02 05 81537d1773366204fd846165944d22086ce6fbc617fed9a074c10199e1fe5b1a ed27c7f7   01.03.2021 року в Будинку профспілок відбулося друге засідання членів Робочої групи СПО об’єднань профспілок з розгляду документів щодо питань зміни діючих тарифів (цін) для населення (електроенергія, газ, послуги транспорту та зв’язку), що надходять від центральних органів виконавчої влади та державних колегіальних органів, на якому розглянуто та обговорено додаткову інформацію, надану ПАТ «Укртелеком» на вимогу членів Робочої групи за результатами минулого засідання, а саме: розподіл направлення доходу від надання послуг місцевого телефонного зв’язку (прогноз 2021 року); динаміку чисельності штатних працівників за 2018-2020 роки; динаміку розміру заробітної плати по категоріям працівників за 2028-2020 роки та прогноз на 2021 рік.
Участь у засіданні взяла завідувач відділу соціально-економічних відносин та соціального діалогу Київської міськпрофради Ольга Александрова, яка є членом Робочої групи.

Новини членських організацій

КИЇВСЬКА ПРОФСПІЛКА ЕНЕРГЕТИКІВ ВПРОВАДЖУЄ НОВІ ДІСТАНЦІЙНІ ФОРМИ РОБОТИ

3750Карантинні обмеження вимагають пошуку нових форм спілкування і діяльності. 18-19 листопада міський комітет Київської профспілки енергетиків провів плановий щомісячний навчальний семінар з головами профспілкових органів у новому форматі - відеопрезентації, яка розміщена на каналі профспілки в YouTube. Відеопрезентацію вели голова профспілки Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко та правовий інспектор Ольга Можаєва. Доповідачі у стислій формі проінформували про стан профспілкових справ в цілому та конкретно в Київській профспілці енергетиків, прокоментували постанови, прийняті на останньому засіданні міського комітету, поставили завдання та дали рекомендації з практичних питань. Відповідно до вимог часу, міський комітет велику увагу приділяє використанню у роботі сучасних електронних засобів комунікацій. Щоденно сайт профспілки відвідує понад 1000 користувачів. Ми підтримуєм сторінку в Facebook, канал в YouTube, спільноту та групи в в Viber, використовуємо ZOOM, інші програми, месенджери. Маємо сподівання, що нова форма навчання буде зручною та ефективною.

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ Ч. 3, 4. СТ. 32 КЗППУ

енергетикиПитання щодо зміни істотних умов праці врегульоване ч.3 ст.32 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), якою визначено, що у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, допустима зміна істотних умов праці, якщо робота продовжується за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, встановлення або скасування неповного робочого часу, режиму роботи, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце"

енергетикиВ Кодексі законів про працю України існують певні статті, які користуються підвищеною увагою. До Київського міськкому профспілки енергетиків надходить багато питань щодо норм статті 32, яка регламентує переведення та переміщення працівників, а також зміну істотних умов праці. Тому міськком енергетиків вирішив оновити та "розділити" ст. 32 на складові. Відповідні матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце" вже розміщені в розділі "Юридичні консультації" на сайті (http://kievprofenergo.in.ua/page/9/). Стаття "Зміни істотних умов праці" готується та буде розміщена найближчим часом.

ПОНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРАТ «ДОЗ «ЯВІР» ДЕРЖАВНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ «АРТЕМ».

артемДиректор ПрАТ «ДОЗ «Явір» Державної акціонерної компанії «Артем» Микола Кузьмич Строкоус повідомив, що через карантин підприємство спочатку призупинило виробництво як спеціальної продукції оборонного призначення так і реабілітаційних виробів. Зараз, користуючись, нормами постанови КМУ від11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема п.8, який дозволяє діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, поновилося виготовлення дерев’яних реабілітаційних крісел моделей 375 та їх модифікацій, реабілітаційних стільців моделі 360. Всього зараз в роботі біля 60 екземплярів цих виробів. Імпортні комплектуючи є в запасі, а з вітчизняними – допомагають постачальники. До роботи залучено поки 12 працівників, звичайно, із дотриманням усіх заходів протиепідеміологичної безпеки.
                                  Голова ПО ПАУ В ДАХК «Артем» Олександр Кельїн.

Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності діє щодо вирішення проблемних питань

9 квітня 2020 року Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності звернулася до Голови Київської міськдержадміністрації Віталія Кличка та Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка з проханням щодо забезпечення фінансуванням на період карантину працівників районних комунальних підприємств, які надають послуги з харчування в навчальних закладах м. Києва.

Депутату Київської міської ради,
Голові депутатської фракції «Єдність»
Омельченко О.О.

Шановний Олександре Олександровичу!

До Київської міськпрофради надходять численні звернення від киян - членів профспілок щодо стрімкого збідніння внаслідок підвищення цін і тарифів. На початку карантину влада України запевнила, що тарифи не будуть підвищуватися під час дії карантину, проте вже сьогодні відомо що у 2021 році електроенергія зросте на 90%, транспортування газу на 80%, опалення на 5-50%, холодна вода на 20%, газ на 14%. Розпочаті ринкові перетворення в енергетичному та газовому секторах здійснюються поспіхом та не узгоджуються з політикою доходів населення. Урядом, в умовах постійного підвищення цін на енергоресурси та комунальні послуги, відбувається постійне згортання житлових субсидій, усупереч Конституції України, зменшується кількість категорій громадян, які мають пільги по сплаті житлово-комунальних послуг. Відтерміновано на грудень 2021 року підвищення мінімальної заробітної плати до 6500 гривень, заморожено на рівні 1 вересня 2020 року заробітну плату працівникам державних установ, зупинено до 31 грудня 2021 року дію Постанови КМУ від 10.07.2019  №822 щодо встановлення з 1 січня 2021 найменшого розміру посадового окладу педагогічного працівника на рівні трьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб. При зниженні темпів зростання трудових доходів населення, постійно зростає заборгованість із виплати заробітної плати, яка по місту Києву, станом на 1 грудня 2020 року  становила 338, 6 млн.грн., що на 137 млн.грн. більше, ніж на початок року. Пенсії, які не перевищують фактичного розміру прожиткового мінімуму, отримують близько 70% пенсіонерів (мінімальний розмір пенсії в Україні за віком складає 1769 грн.)

В період коронакризи влада має підтримати бізнес і населення та  встановити мораторій на підвищення будь-яких тарифів. Питання зміни тарифів для населення і промисловості можливо розглядати лише після виходу нашої держави з кризи, відновлення у повному обсязі роботи всіх галузей економіки, стабільної ситуації на ринку праці, зростання рівня доходів і рівня життя громадян

Київська міськпрофрада наголошує, коли в країні діють обмежувальні заходи, будь-яке підвищення тарифів є категорично неприпустимим!

Шановний, Олександре Олександровичу, сьогодні кияни не мають вибирати смерть від голоду чи коронавірусу, тому що після сплати комунальних послуг, на харчування і ліки вже нічого не залишиться. Тому, знаючи Вашу громадську позицію, просимо ініціювати проведення Київською міською радою «тарифного» пленарного засідання, на якому засудити дії влади щодо підвищення тарифів на комунальні послуги. Депутатам Київської міської ради, звернутись до Президента України, Голови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, народних депутатів з вимогою не допускати прийняття нормативно-правових актів, які погіршують рівень життя громадян, та з пропозиціями щодо вдосконалення державної політики ціноутворення в енергетичному секторі стосовно забезпечення відповідності цін на природний газ і тарифів на електричну енергію та комунальні послуги фактичному рівню доходів населення.

З повагою
Голова Київської міськпрофради

В.П. Мельник

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti

Наші сувеніри