Час: 2019-04-22 17:06:53

Київська міська державна адміністрація наразі не обговорює питання можливого підвищення тарифу на проїзд у столичному метро, заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс на брифінгу 10 квітня ц.р. у м. Києві.

За словами Г.Пліса, дійсно існують звернення певних організацій – «Київпастрансу» та метрополітену – з приводу того, що на сьогоднішній день вони не здатні в рамках своєї господарської діяльності забезпечувати покриття своїх зобов'язань. «Саме тому ми додаємо дотації «Київпастрансу», керуючої дирекції для того, щоб не підвищувати тарифи», - наголосив Г.Пліс.

Перший заступник голови КМДА додав, що на сьогоднішній день ніяких рішень про підвищення тарифу на проїзд у метро київська влада не приймала.
Керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко також поінформував, що на сьогоднішній день київська влада очікує розблокування рахунків столичного метрополітену – «Існує рішення суду, яке місто вважає необґрунтованим і тому подані касаційні скарги. Водночас метрополітен звернувся до виконавця з проханням розблокувати саме соціальні рахунки, ми говоримо про виплату, насамперед, зарплати».

В.Бондаренко також додав, що остання інстанція – Вищий господарський суд має незабаром вирішити це питання.

За матеріалами Інформаційного агентства Interfax-України (http://ua.interfax.com.ua/news/general/414846.html)

Довідково: З метою недопущення необґрунтованого підвищення тарифів на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, проїзд у міському транспорті, Київська міськпрофрада звернулася до КМДА з вимогою надати детальні економічні розрахунки щодо зміни вказаних тарифів задля прийняття спільного виваженого рішення.