Час: 2018-07-17 06:34:32

Зранку під стінами столичної мерії на заклик керівництва Київської міської ради профспілок зібралося до 10 тисяч працівників бюджетної сфери. Вони вимагають від депутатів міськради проведення сесії, де мають бути виділені кошти на виплату муніципальних надбавок вчителям, медикам та соціальним працівникам, а від парламентарів – припинити незаконне втручання в роботу органу місцевого самоврядування.

Профспілки столиці готові вивести киян на акції протесту в разі, якщо робота Київради не буде розблокована.

Про це йдеться в постанові загальноміських зборів представників профспілок Києва, що відбулися в четвер, пише УНІАН.

У постанові, ухваленій за результатами засідання, йдеться, зокрема, про те, що через блокування роботи Київради під загрозою опинилася виплата муніципальних надбавок для вчителів, лікарів, працівників культури та соціального забезпечення.

Загальноміські збори представників профспілок Києва з участю голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова звернулися в четвер до нього з вимогою вирішити питання фінансування життєдіяльності столиці і виплати зарплати та надбавок працівникам бюджетної сфери міста. Задля цього зібрання закликало всі політичні сили провести засідання сесії Київради з цього питання.

У травні між Київською міською державною адміністрацією, Федерацією роботодавців м. Києва та Київською міською радою профспілок було підписано тристоронню територіальну угоду на 2012–2013 роки. На документі поставили свої підписи голова КМДА Олександр Попов, голова Ради Федерації роботодавців м. Києва Руслан Демчак і голова Київміськпрофради Валентин Мельник.

Підписання угоди має на меті консолідувати зусилля органів влади, роботодавців і профспілок на виконання першочергових завдань у сфері соціально-економічних і соціально-трудових відносин, забезпечити конституційні права і гарантії для людей праці та членів їхніх родин.

Що гарантує киянам нова угода, які проблеми першочергово вирішуватимуть сторони соцдіалогу? Про це «ПВ» дізнавалися у голови Київміськпрофради Валентина Мельника.

Киевская власть в лице главы КГГА Александра Попова, городские профсоюзы и ассоциация столичных работодателей задекларировали свои намерения о сотрудничестве, сообщает официальный сайт КГГА.

В четверг, 22 марта, глава Киевского городского совета профсоюзов Валентин Мельник присоединился к инициативе первого Президента Украины Леонида Кравчука о создании Гражданского форума Киева (ГФК).