Час: 2020-06-07 03:32:03

Проблема полягає в наступному. У зв’язку з карантином районні комунальні підприємства, які надають послуги з харчування в навчальних закладах м. Києва, зокрема, «Шкільне харчування» та «Шкільні їдальні» не працюють. Джерелом фінансування цих підприємств є кошти місцевого бюджету. З початку введення карантину працівники вказаних закладів перебувають у оплачуваних відпустках або відпустках за свій рахунок. У зв’язку з тим, що підприємства не працюють, коштів на оплату цим працівникам в подальшому немає. Людей турбує питання: чи будуть їм на період до кінця продовження карантину (до відновлення роботи підприємств) платити якісь кошти.
Нагадуємо, що стосовно вищеозначеної проблеми 08 квітня ц.р. Київська міська рада профспілок поінформувала у своєму листі Федерації профспілок України, коли надавала інформацію щодо моніторингу роботи членських організацій, та зазначила прохання отримати роз’яснення із цього питання від Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг.