КП Грудень 2021 6 стор на САЙТ готово page 0001

Час: 2022-01-25 09:16:40

За попередніми даними, станом на 01.11.2021 на 131 столичному підприємстві заборгованість із зарплати складала 546,2 млн грн (у порівнянні до 01.01.2021 заборгованість зросла на 206,1 млн грн), більше 15 тис. працівників вчасно не отримали заробітну плату. Позитивом є те, що у порівнянні з минулим місяцем, завдяки спільно вжитих заходів, заборгованість зменшилася на 136,9 млн грн (станом на 01.10.2021 борг складав 683,1 млн грн).
На засіданні заслухано звіти керівників підприємств-боржників, що належать до сфери управління:
- Фонду державного майна України: Український державний геологорозвідувальний інститут (борг 6,7 млн грн); ДП «Східне регіональне геологічне підприємство (борг 111,0 тис грн.).
- Міністерства оборони України: Київське управління механізації будівництва (борг 1,3 млн грн); ДП «Автобаза» (борг 704,0 тис грн);ДП «База ремонту техніки» (борг 230,0 тис грн).
- Кабінету Міністрів України: ПАТ «ДАК «Ліки України» (борг 1,2 млн грн).
Комунального некомерційного підприємства «Київська міська клінічна лікарня № 17» ВО КМР (КМДА) – борг 1,1 млн грн. та керівників низки підприємств недержавного сектору економіки.

Під час заходу наголошено щодо вчасного подання підприємствами-боржниками оперативної інформації до Департаменту соціальної політики ВО КМР (КМДА) щодо стану погашення заборгованості із зарплати, виконання та дотримання підприємствами графіків погашення заборгованості із заробітної плати.

Відділ соціально-економічних відносин
та соціального діалогу