вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1236743
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
40
759
4178
21627
1236743

Час: 2024-04-26 02:13:01
Visitors Counter

 

10

23 лютого 2017 року Київська міськпрофрада традиційно провела інформаційно-консультативний захід для завідувачів фінансових відділів - головних бухгалтерів членських організацій. Учасників та гостей, яких було майже 70 осіб, привітала начальник фінансового Управління – головний бухгалтер Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» Інна Лінчевська.

Цей тренінг, на якому висвітлювалися новації у бухгалтерському й податковому обліку, з урахуванням специфіки діяльності профспілок, відбувся на базі Академії праці, соціальних відносин і туризму ФПУ.

План навчання складався з 14 пунктів і десятків підпунктів, які повною мірою розкрила досвідчений і авторитетний фахівець, директор ТОВ Аудиторська фірма «Оригінал» Світлана Ярошинська. Присутні суттєво оновили свої професійні знання, дізналися про певні зміни у вітчизняному законодавстві, пов’язані з діяльністю бухгалтерських служб неприбуткових організацій, та отримали відповіді на всі свої запитання.

Розпочали саме з неприбуткових організацій, якими є профспілки: всебічно розглянули їх у контексті Податкового кодексу України, визначили порядок, строки та нюанси складання й подання податкових звітів.

Далі йшлося про умови, за яких організація має поповнити свій штат інвалідами, та зобов’язання щодо них.

Темами для детального обговорення також стали:
-​ нематеріальні активи та основні засоби профспілкових організацій;
-​ Статут як стратегічний документ, що визначає зміст і якість функціонування організації в цілому і, зокрема, її фінансового відділу;
-​ податок на додану вартість і Національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку;
-​ окремі розділи й статті Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»;
-​ готівка й каса організації;
-​ бухгалтерський облік доходів і витрат;
-​ податок на доходи фізичних осіб та військовий збір;
-​ розрахункові операції та багато іншого.

Учасники заходу виявили щиру небайдужість і зацікавленість в отриманні нових знань, що, безумовно, позитивно вплине на їх подальшу робочу діяльність!

1

3

5