вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1231143
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
23
695
2861
16027
1231143

Час: 2024-04-19 01:28:37
Visitors Counter

 

У неділю, 02 квітня 2017 р. відбулася важлива подія, на яку довго очікували працівники Київської міськпрофради, члени столичних профспілок: силовикам нарешті вдалося увійти в захоплену рейдерами будівлю, що належить Об’єднанню профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок», розташовану по вулиці Хрещатик, 16!

Нині у приміщенні тривають слідчі дії. Їх проводять співробітники Національної поліції, вибухотехніки та інші експерти, які намагаються достеменно з’ясувати, що відбувалося в будинку протягом останніх трьох місяців, в якому він стані, хто і за чиїм розпорядженням там перебував.

У будівлі був виявлений рожок з бойовими патронами для автомата Калашникова, пістолет, наркотичні речовини. Проти силовиків та працівників Київської міськпрофради рейдери, які назвали себе ветеранами батальйону «Донбас», застосували 3-4 гранати сльозогінного газу, який пересічні перехожі відчували навіть на іншому боці Хрещатика.

Це перемога. Передусім справедливості, здорового глузду і Закону. Ця подія – надія для інших, хто став жертвою незаконного захоплення майна!

Нагадаємо, ще в лютому 2014 р. під час Революції Гідності адміністративна будівля Київської міськпрофради (вул. Хрещатик, 16) частково постраждала від пожежі, тому потребувала ремонтно-відновлювальних робіт. На час проведення цих робіт працівники Міськпрофради тимчасово залишили свій будинок, переїхавши до іншого, адже будівля була в непридатному для експлуатації стані.

Коли Генпідрядник повернув будівельний майданчик столичним профспілкам, вони так і не змогли увійти всередину, оскільки виявилося, що у приміщенні цілодобово перебувають невідомі особи, котрі нікого туди не пускають.

До 02.04.2017 р. у будинку фактично проживали люди, одягнені в камуфляжну військову форму з шевронами батальйону спеціального призначення «Донбас», які не впускали законних господарів до їх приміщення.

Через це представники профспілок були змушені викликати наряд патрульної поліції (СОГ Шевченківського УП ГУНП у м. Києві) та подати офіційну заяву про вчинення злочину, у зв’язку з чим було відкрито кримінальне провадження, що внесене до ЄРДР №12017100100000112 від 05.01.2017 р. Тоді ж на місце подій (вул. Хрещатик, 16) приїжджав і народний депутат України С. Семенченко, який погрожував представникам правоохоронних органів, якщо ті увійдуть до приміщення, викликати ветеранів АТО, котрі «...усім створять проблеми». Отже, працівники поліції так і не змогли розблокували будівлю й довгий час залишалися лише сторонніми спостерігачами.

З офіційними листами столичні профспілки зверталися в різні високі інстанції: Міністерство внутрішніх справ України, Генеральну прокуратуру України, до Міністерства оборони. Вимагали адекватної відповідної реакції та негайного втручання у питання звільнення будинку Київської міськпрофради від сторонніх осіб, які там незаконно перебували. На жаль, тоді це не дало жодних результатів.

І ось нарешті за допомогою і участю Романа Матковського, чесної та небайдужої людини, керівника управління Служби безпеки України із захисту Національної державності відбувся прорив у цій справі – у прямому й переносному значенні слова. Мимоволі згадуються слова великого Шевченка:

«Борітеся – поборете,
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас сила
І воля святая!»

IMG 6018

IMG 5981

img16114571

IMG 5984