20348

Час: 2024-04-24 08:23:53

25 січня 2018 р. у приміщенні Київської міської ради профспілок відбулося перше засідання членів Робочої групи Міськпрофради з підготовки проекту Територіальної угоди на 2018-2020 рр.

imgonline com ua CompressBySize gBZgYZn6Vgpd6rP

Відкриваючи засідання, заступник Голови Об’єднання профспілок, організацій профспілок у місті Києві «Київська міська рада профспілок» О.Л. Панова наголосила, що Робоча група має визначити формат Угоди і напрацювати конкретні завдання, що увійдуть до положень Угоди і які столичні профспілки ставлять перед місцевою владою, та запропонувала зробити Угоду з п’яти розділів (I – «Економічний розвиток, збереження робочих місць та питання зайнятості», II – «Охорона та умови праці», III – «Оплата праці», IV – «Соціальний захист і соціальні гарантії», V – «Соціальний діалог»). Зазначені пропозиції були підтримані членами Робочої групи.

imgonline com ua CompressBySize BGsQZfiugkJe

Учасники засідання обговорили низку проблемних питань, що потребують вирішення та включення до проекту Територіальної угоди. Зокрема, питання щодо розбудови промислового комплексу столичного регіону, оплати праці працівників бюджетних організацій та комунальних підприємств (за результатами обговорення було вирішено, що кожна галузь аналізує нормативно-правові акти з оплати праці й надає конкретні пропозиції), соціального захисту тощо.

imgonline com ua CompressBySize iCGU1SdF3LWmNk

Запрошена на засідання кандидат економічних наук, старший науковий співробітник Державної установи «Інститут економіки та прогнозування» НАН України Бойко Олена Миколаївна поінформувала присутніх щодо її бачення Територіальної угоди й відзначила, що нині діюча Угода відповідає європейським стандартам, але окремі її положення потребують вдосконалення – задля посилення соціальної захищеності людини праці. Цього ж вимагає і Угода про асоціацію України з ЄС.

imgonline com ua CompressBySize sl06oxNGYZgW1Hw

На засіданні було вирішено, що до 5 лютого ц.р. члени Робочої групи нададуть Міськпрофраді конкретні пропозиції для включення до положень Територіальної угоди, які будуть узагальнені та обговорені на наступному засіданні.

imgonline com ua CompressBySize 1F92zffSZdQ

Учасники заходу також вирішили підтримати Петиції Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я до Кабінету Міністрів України проти руйнування системи екстреної медичної допомоги (Петицію можна відкрити та підтримати за посиланням: https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/1449).

imgonline com ua CompressBySize SiLWEqm2VNA

Управління соціально-економічних відносин