вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1229195
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
223
690
913
14079
1229195

Час: 2024-04-16 11:12:02
Visitors Counter

 

 

DSCN6378 На порядку денному було всебічно розглянуто та обговорено наступні питання:
    1. Про стан виконання у 2017 році Програми зайнятості населення м. Києва на період до 2017 року, затвердженої рішенням Київської міської ради від 02 жовтня 2013 року № 27/9615 (зі змінами).
     Доповідачі: начальник управління праці та зайнятості Департаменту соціальної політики КМДА Віталій Соя, начальник відділу статистики Київського міського центру зайнятості Лариса Фарафонтова.
   2. Про сприяння зайнятості громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних умовах конкурувати на ринку праці
    Доповідач: начальник відділу сприяння працевлаштуванню Київського міського центру зайнятості Тетяна Говорун.

 Доповідачі з першого питання порядку денного засідання поінформували, що завдяки реалізації завдань та заходів, передбачених Програмою зайнятості населення м. Києва на період до 2017 року місто Київ продовжує займати провідні позиції у сфері зайнятості серед інших регіонів України. Чисельність зайнятого населення у віці 15-70 років становить 1361,2 тис. осіб.

     За результатами діяльності в сфері зайнятості Київ характеризується:
- найвищим серед регіонів України рівнем зайнятості населення у віці 15-70 років – 62,0% (у Харківській області – 60,8%, Дніпропетровській – 58,2%, Сумській – 57,9%, по Україні – 56,3%);
- одним з найнижчих серед регіонів України рівнем безробіття населення у віці 15-70 років в середньому за 9 місяців 2017 року, визначеного за методологією Міжнародної організації праці – 6,7% (по Україні – 9,4%).
     Рівень працевлаштування безробітних по місту зріс та перевищує загальнодержавний (по м. Києву 43,6%, по Україні – 34,9%).
    Станом на 1 січня 2018 року кількість безробітних, у порівнянні з відповідною датою 2017 року, скоротилася на 20,5% (на 2,4 тис.) та становила 9,2 тисячі. Кількість отримувачів допомоги по безробіттю скоротилася на 20,3% (на 2,0 тис.) та становила 7,9 тис. осіб. Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до столичної служби зайнятості, зросла на 21,4% та становила 6,6 тис. одиниць.
    У 2017 році столична служба зайнятості здійснила масштабну реструктуризацію, замість базових центрів зайнятості були створені районні філії. Частина функцій районних філій передана на регіональний центр зайнятості, тобто працівників на місцях розвантажили від додаткового документообігу, зменшилося адміністративне навантаження. Це надало змогу фахівцям сфокусуватись безпосередньо на наданні послуг населенню та роботодавцям.
   В ході реалізації заходів Програми певною мірою вдалося мінімізувати негативні процеси, які відбувалися на ринку праці, і місто Київ продовжує займати провідні позиції у сфері зайнятості серед інших регіонів країни.
    В ході обговорення Стороною профспілок порушувалися питання щодо проблеми відтоку кадрів із столичних підприємств, особливо це стосується медичних працівників. Тому, з метою інформування Сторін соціального діалогу щодо проблемних питань в галузі охорони здоров’я та спільного прийняття рішень щодо сприяння їх вирішення, вирішено на наступне засідання запросити фахівців Департаменту охорони здоров’я КМДА.
DSCN6379   Під час обговорення другого питання, враховуючи низький рівень заробітної плати працівників районних в м. Києві центрів зайнятості та Пенсійного фонду, було вирішено звернутися до Департаменту фінансів КМДА з проханням поінформувати Сторони соціального діалогу щодо можливостей збільшення рівня заробітних плат зазначених працівників.
   Принагідно, начальник управління праці та зайнятості Департаменту соціальної політики КМДА Віталій Соя поінформував членів Координаційного комітету, що наразі в кожному районі м. Києва при всіх районних державних адміністраціях утворені комісії щодо запобігання різкого безробіття під час масового вивільнення працівників, а також закликав фахівців Київського міського центру зайнятості активізувати роботу щодо укладення договорів по проведенню громадських робіт з метою максимального залучення безробітних громадян.
  Також за результатами обговорення його пропозиції щодо створення в м. Києві Реєстру ринкоутворюючих підприємств, вирішено отримати позицію всіх Сторін щодо порушеного питання та обговорити його доцільність на наступному засіданні.

Управління соціально-економічних відносин
та соціального діалогу