вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1232049
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
350
579
3767
16933
1232049

Час: 2024-04-20 11:45:40
Visitors Counter

 

   

DSCN6386

Засідання провели: голова Міськпрофради Валентин Мельник – співголова КМТСЕР, заступник начальника Управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій КМДА Олена Стрижиус – заступник співголови КМТСЕР, голова СПО роботодавців в м. Києві, голова Ради Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк –новообраний голова КМТСЕР.

DSCN6392 Учасниками засідання було підтримано пропозицію Сторін соціального діалогу щодо обрання головою КМТСЕР терміном на один рік співголову КМТСЕР, голову СПО сторони роботодавців на територіальному рівні в м. Києві Андрія Сергійовича Антонюка. Антонюк А.С. поінформував щодо утворення 07.03.2018 Спільного представницького органу сторони роботодавців на територіальному рівні в м. Києві, до складу якого увійшли репрезентативні організації роботодавців та їх об’єднання м. Києва, про укладення Угоди між Федерацією роботодавців м. Києва та Федерацією роботодавців Німеччини.
   

 

DSCN6396

Під час обговорення першого питання порядку денного «Про План роботи Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради на 2018 рік», співголова КМТСЕР В.П.Мельник наголосив, що Сторони соціального діалогу пропонують заслухати на наступному засіданні стратегічне бачення міської влади щодо розвитку м.Києва – вирішення питань щодо зростання заробітної плати, її легалізації, охорони праці, житлових питань, критерії встановлення Київрадою ставок земельного податку для промислових підприємств, фінансування з міського бюджету програм соціального захисту киян тощо.Від Київської міської Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості поза планово були винесені на розгляд проблемні питання, що виникли у зв’язку з передачею майнового комплексу ПрАТ «Київенерго» до сфери управління КМДА – невизначеність з працевлаштуванням працівників теплового блоку ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 та наявності заборгованості всіх комунальних підприємств перед Київенерго.

  З урахуванням інформації співголови КМТСЕР Олени Стрижиус щодо здійснення наразі міською владою заходів щодо врегулювання цих питань, членами КМТСЕР запропоновано додатково розглянути їх на засіданні ради, у разі не вирішення їх владою міста.
 За підсумками обговорення вирішено:
1. На наступне засідання надати Сторонам КМТСЕР Звіт про виконання бюджету м. Києва за 2017 рік та бюджет столиці на 2018 рік.
2. Запропонований проект Плану роботи КМТСЕР на 2018 рік прийняти за основу, з можливістю вносити до нього додатково проблемні питання, які можуть виникнути на протязі року.
   

Друге питання порядку денного - «Про покращення житлових умов освітян. 

DSCN6397

Про виконання розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 02.03.2011 № 290 «Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 22.07.2007 № 1396 «Про будівництво житла для педагогічних працівників закладів освіти комунальної власності м. Києва» (щодо будівництва житлового будинку по вул. Сєченова, 9). Про затвердження та можливості фінансування проекту Комплексної міської цільової програми забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, на 2018-2020 роки».

   Доповідачі: Матвіяк Л.В. – заступник начальника управління житлового забезпечення Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА, Леонов Ю.П. – начальник відділу земельних відносин КП «Спецжитлофонд».
   

DSCN6400

Із зазначеного питання заступник голови Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Трофименко О.М. відмітив, що протягом 10 років не виконується рішення КМДА щодо звільнення від барачних будівель будівельного майданчику для будівництва будинку по вул. Січенова,9 для педагогічних працівників закладів світи м. Києва.

За результатами обговорення було вирішено: 
1. Від сторін КМТСЕР звернутися до голови КМДА В.В. Кличка з вимогою в місячний термін розібратися з порушеним питанням та вжити заходів щодо виконання та реалізації розпорядження КМДА від 22.07.2007 № 1396 «Про будівництво житла для педагогічних працівників закладів освіти комунальної власності м. Києва».
2. Рекомендувати владі міста прискорити процедуру узгодження та затвердження Комплексної міської цільової програми забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, на 2018-2020 роки, - у термін до 1 червня ц.р.
3. Підготувати звернення від КМТСЕР до Київради щодо необхідності фінансування у II півріччі ц.р. вищезазначеної Програми.

Управління соціально-економічних відносин та соціального діалогу