вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1231800
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
101
579
3518
16684
1231800

Час: 2024-04-20 04:40:38
Visitors Counter

 

 

P1018077

Ось і віддзвеніло дитячим сміхом літо 2018 року. Чимало зусиль доклали профспілки міста, щоб діти їх спілчан мали можливість весело, цікаво, з користю для здоров’я провести канікули.
Зобов’язання, визначені профспілковій стороні в Територіальній угоді між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією), Об’єднанням організацій роботодавців м. Києва «Федерація роботодавців м. Києва» та Об’єднанням профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» на 2018 рік, щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей в межах коштів, виділених виконавчим органом Київської міської ради, господарниками, профспілкового бюджету та спонсорів – виконано.
З метою якісної та своєчасної підготовки до проведення літньої оздоровчої компанії Київською міськпрофрадою, спільно з членськими організаціями, здійснено необхідні організаційні заходи. До колективних договорів та угод включено питання організації оздоровлення дітей членів профспілок, укладені договори з дитячими оздоровчими закладами. В дитячих оздоровчих закладах, які знаходяться у сфері фінансового та організаційного впливу профспілок здійснювався постійний контроль за процесом оздоровлення дітей. Систематично питання організації оздоровлення дітей розглядались на засіданнях Президії Київської міськпрофради. Представники Київської міськпрофради приймали активну участь в засіданнях колегій з питань підготовки та організації оздоровлення та відпочинку дітей та вносили пропозиції, спрямовані на покращення оздоровчої кампанії.
Спільно з Департаментом молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) було проведено засідання Міжвідомчого оперативного штабу з підготовки та проведення літнього оздоровлення. В роботі засідання брали участь керівники дитячих оздоровчих закладів, профспілковий актив міста, керівники районних адміністрацій міста, представники профільних управлінь та відомств, та визначено основні напрямки в роботі, проблемні питання, які виникають підчас оздоровчої компанії та можливості їх вирішення.
Представник Київської міськпрофради приймала участь в роботі комісії по плановій атестації дитячих закладів відпочинку та оздоровлення, розташованих на Київщині:«Пуща Водиця» ЦК освіти і науки України та «Сокіл» ДП «Антонов».
Влітку 2018 року оздоровлення та відпочинок дітей профспілками міста здійснювалось на базі 16-ти дитячих оздоровчих закладів на Київщині та 20 – розташованих в регіонах України.
Завдяки активній позиції та співпраці профспілок міста з господарниками було забезпечено повноцінний, безпечний, організований відпочинок та оздоровлення дітей. Профспілковий актив та фахівці Київської міськпрофради систематично здійснювали контроль за процесом організації перебування дітей в закладах оздоровлення, дотриманням санітарно-гігієнічних норм, правил техніки безпеки, що сприяло запобіганню дитячого травматизму.
Найбільше дітей влітку 2018 року оздоровили міська профспілки: житлово комунального господарства, освіти і науки, державних установ, нафтогазової промисловості,енергетиків.
Організатори літнього відпочинку працювали над створенням власних програм, проводили цікаві тематичні зміни, різноманітні конкурси, фестивалі, виставки дитячої творчості, спортивні та творчі змагання, організовували гурткову роботу із врахуванням вікових можливостей та потреб дітей.
Незважаючи на зростання вартості енергоносіїв, продуктів харчування, медикаментів, відсутність часткового фінансування за кошти ФСС з ТВП спричинили зростання вартості дитячих путівок, членськими організаціями Київської міськпрофради влітку 2018 року оздоровлено дітей на рівні минулого року.
Завдяки акумульованим коштам господарників та профспілкового бюджету протягом літнього оздоровчого сезону 21528 дітей весело та корисно провели канікули в позаміських дитячих оздоровчих закладах на території України на що було витрачено орієнтовно 155 000 000 грн.
Тривалість оздоровчої та відпочинкових змін від 14 до 21 днів. Вартість ліжко-дня становила: від 303,0 грн. на Київщині та до 450,0 грн. в інших регіонах України.
Традиційно профспілки міста опікуються дітьми пільгових категорій. Згідно з Територіальною угодою в поточному році профспілкам міста із міського бюджету на оздоровлення дітей пільгових категорій виділено 18 610 000 грн., в тому числі Київській міськпрофраді – 7 410 000 грн.
У відповідності до чинного законодавства України, Київською міськпрофрадою було вчасно проведено тендер на закупівлю послуг дитячих закладів з організації відпочинку, визначено переможців та придбано путівки до дитячих оздоровчих закладів: «Лідер» на Київщині, «Шаяни» - Закарпатської обл. «Патрія» - Одеської обл.
В період літнього оздоровлення 908 дітей одержали путівки із частковою оплатою від її вартості, що на 1,8% більш у порівнянні з минулим оздоровчим сезоном. Розподіл пільгових путівок здійснювався серед членських організацій із врахуванням їх членства та керуючись «Порядком оздоровлення та відпочинку дітей міста Києва» затвердженого Наказом Департаменту освіти і науки молоді та спорту КМДА.
Путівки також отримали найкращі вихованці, переможці змагань спортивних шкіл Київської міськпрофради, творчих колективів, діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до Закону України. Інформація про дітей, які отримали пільгові путівки внесена до «Єдиного Державного реєстру дітей пільгових категорій м. Києва».
Кредитна спілка «Профспілкова скарбниця» надала можливість батькам, які є членами кредитної спілки та мають фінансові ускладнення, отримати цільові кредити на оздоровлення дітей.
Влітку 2018 року Київською міськпрофрадою оздоровлено 1492 дитини в дитячих оздоровчих закладах Київщини та інших регіонів України.
Питання та проблеми оздоровлення дітей систематично висвітлювались в міських засобах масової інформації, на сайті та в газеті Київської міфськпрофради «Київські профспілки».
Для проведення оздоровчої кампанії на належному рівні в наступному оздоровчому сезоні слід вирішити основні питання, які залишаються проблемними з року в рік та потребують контролю з боку профспілок:
- департаменту охорони здоров’я КМДА вирішити питання про вчасне забезпечення дитячих оздоровчих закладів професійним медичним персоналом в оздоровчий період.
- сприяти відновленню дитячих оздоровчих закладів, які тимчасово не функціонують у зв'язку з відсутністю фінансових можливостей у підприємств, організацій, на балансі яких вони знаходяться.
- вирішити питання надання пільг дитячим оздоровчим закладам різних форм власності на сплату комунальних послуг, оплату оренди за землю, та податку на нерухоме майно, енергоносії.
- виділяти кошти із місцевого бюджету для поліпшення матеріально-технічного стану дитячих оздоровниць різних форм власності для поліпшення побутових умов перебування дітей.
- профільному міністерству вдосконалювати нормативно-правову базу у сфері оздоровлення та відпочинку, систематично забезпечувати діючі оздоровчі заклади новими методичними розробками, здійснювати навчання та забезпечувати можливість обміну досвідом роботи керівників цих закладів.
- міністерству інфраструктури України сприяти перевезенню організованих груп дітей до місця відпочинку залізницею а саме: зменшити вартість бронювання квитків та збільшити термін для придбання квитків, визначити знижки на вартість квитків для організованих груп дітей, які придбані заздалегідь.
Вирішення цих проблемних питань сприятиме ефективнішому функціонуванню дитячих оздоровчих закладів, дасть можливість ефективно використовувати дитячі оздоровчі заклади, створить можливість для повноцінного відпочинку, оздоровлення та розвитку дітей, збільшити кількість дітей, які будуть охоплені організованими формами відпочинку Профспілки міста мають багаторічний досвід організації оздоровлення та відпочинку дітей.
Батьки довіряють нам найдорожче, що у них є – своїх дітей. Наше завдання зберегти та розвивати систему оздоровлення та відпочинку дітей, виступати з ініціативами та пропозиціями на державному рівні з метою покращення діяльності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з урахуванням сучасних вимог та проблем сьогодення.

2

12

123

1234