вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1231795
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
96
579
3513
16679
1231795

Час: 2024-04-20 04:30:29
Visitors Counter

 

  Згідно порядку денному було розглянуто та обговорено питання:

1. Про виконання Плану заходів з реалізації Концепції державної системи професійної орієнтації населення, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 04.07.2018 № 469-р (доповідачі: начальник відділу організації профорієнтації Київського міського центру зайнятості М’якота І.М., заступник начальника Управління закладів професійної освіти, прогнозування та розвитку інфраструктури освіти Департаменту освіти і науки Мусієнко Т.П., представник Київського молодіжного центру Мусійчук А.).
2. Про стан вирішення питання збільшення оплати праці осіб, які залучаються до громадських робіт з супроводу осіб з вадами зору, при укладенні договорів на організацію громадських робіт на 2019 рік з Київською міською організацією УТОС (доповідачі: начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Київського міського центру зайнятості Шурко М.Й., фахівець Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Яковенко О.А., Голова Правління Київської міської організації УТОС Новосецький М.М.).
3. Про включення до Переліку підприємств, організацій та установ міста Києва, за участю яких планується організація громадських робіт у 2019 році Громадської органiзацiї «Київський підрозділ Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» (ЄДРПОУ – 42636040) та розширення Переліку видів громадських робіт таким видом робіт - «Надання допомоги малозахищеним категоріям громадян, в тому числі учасникам АТО та їх сім’ям» (доповідачі: начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Київського міського центру зайнятості Шурко М.Й.,засновник ГО «Київський підрозділ Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» Московець Н.).
4. Про запровадження соціального проекту про працевлаштування осіб з інвалідністю (доповідач: заступник директора розрахункового Департаменту з реалізації послуг населенню ПАТ АК «Київводоканал» Дзюба Н.П.).

3331

Коорд ком

Під час обговорення 1 питання, голова Міськпрофради В.П.Мельник звернув увагу учасників засідання, що на сьогодні немає Стратегії розвитку промисловості, проте саме промисловість наповнює бюджет столиці.

Заступник Голови Міськпрофради Т.М. Орисенко виступила з питанням щодо міграції населення за кордон. Зокрема, зазначила, що згідно досліджень Центру економічної стратегії, близько 16% українців працездатного віку працюють за кордоном – а це 4 мільйони громадян, одночасно в інших країнах перебуває приблизно 2,6-2,7 мільйона українців. Звернула увагу, що найбільш небезпечним явищем є відтік молоді. Так, серед трудових мігрантів віком від 18 до 29 років удвічі більше тих, хто вже прийняв рішення не повертатися додому. Молодь їде за кордон не тільки в пошуках роботи, а й для здобуття вищої освіти. Минулого року у іноземних університетах навчалося близько 70 тис. українців.
Зрозуміло, що перша й найважливіша причина від’їзду людей – значна різниця у зарплатні, за кордоном українцям пропонують зарплату у 3-5 разів вище. Інша не менш важлива причина відтоку людського капіталу – відсутність державної підтримки молодих сімей.

За результатами засідання та з урахуванням внесених пропозицій напрацьовано відповідний проект Рішення, який буде надіслано Сторонам на погодження.

Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу