вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1231157
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
37
695
2875
16041
1231157

Час: 2024-04-19 02:47:09
Visitors Counter

 

   в табло      З вступним словом виступив Голова ФПУ Григорій Осовий, який зазначив щодо викликів і загроз, що містить Урядовий законопроект «Про працю» (реєстр. № № 2708), роботи, яка проводиться профспілками задля недопущення звуження трудових та соціальних прав та гарантій людини праці, та повідомив, що на сьогоднішній захід було запрошено Президента України Зеленського В.О., Голову Верховної Ради України Разумкова Д.О. та Прем’єр-міністра України Гончарука О.В. На жаль, запрошені представники від влади участь у профспілковому Віче не приймали. На запрошення профспілок, до участі у профспілковому Віче приєдналися: Анатолій КінахПрезидент Українського союзу промисловців і підприємств, співголова НТСЕР зі сторони роботодавців України, та представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з дотримання  соціальних та економічних прав Олена Степаненко.

          З презентаційними доповідями виступили: заступник Голови ФПУ Олександр Шубін – щодо окреслення ситуації на ринку праці; заступник Голови Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України, член Робочої групи з підготовки проєкту Трудового кодексу України Павло Прудніков – шодо основних положень Урядового проєкту Закону України «Про працю»: благо чи трудове рабство, який наголосив, що за висновками Робочої групи вказаний законопроект навіть віддалено не відповідає меті проєкту, а спрямований на знищення трудових прав працівників та повний розвал економіки країни; керівник ГО «Трудові ініціативи» Георгій Сандул – щодо змін до законодавства та наступу на права профспілки.  

        У своєму виступі перед учасниками зібрання, Президент Українського союзу промисловців і підприємств Анатолій Кінах наголосив, що сьогодні основною загрозою для держави є безпрецедентна деградація Уряду, події, які відбуваються сьогодні в нашій країні, є в центрі уваги світової спільноти, по платоспроможності наших громадян із 40 країн світу Україна займає останнє місце. В обговоренні також взяли участь керівники членських організацій ФПУ, представники трудових колективів, експерт Міжнародної організації праці. Виступаючі висловили тривогу та обурення через проведення владою так званих економічних і соціальних реформ.

            За результатами обговорення та виступів учасників Віче, було прийнято Резолюцію Всеукраїнського Віче профспілок з відповідними вимогами до Уряду та шляхами подальших дій профспілкової спільноти, яку делегатами від мільйонів профспілок було передано до офісу Президента України В.Зеленського, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

в апк

в дер

в кул

в тор