20852

Час: 2024-04-25 01:00:04

4 вересня 2020 року в Будинку профспілок відбувся З’їзд політичної партії «Авангард народу», на якому було ухвалене рішення, що партія буде брати активну участь у виборах в місцеві органи влади, а також в парламентських виборах.

У форумі взяв участь Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник та його заступник Тетяна Орисенко.

Захід відбувся за участі керівництва Федерації профспілок України, представників профспілок, громадських організацій, науковців, експертів.

У виступах голови політичної партії «Авангард народу» Михайла Мазалевського, учасників з’їзду зазначалось, що програма цієї політичної сили не містить жодної дії, яку не можливо виконати. Україні потрібно подолати системне порушення та звуження прав своїх громадян, коли діючою владою системно вносяться та приймаються у «турборежимі» антисоціальні законопроекти. Саме розбудова соціальної держави здатна забезпечити ефективні механізми підтримки людини, неухильне виконання законів, захищати та відстоювати інтереси своїх громадян. Підкреслювалось, що політична партія «Авангард народу» – це можливість для громадських та профспілкових активістів реалізувати програми модернізації нашого життя в Україні на краще.

У своїх виступах учасники форуму наголошували, що потрібен пакт солідарності для України і кожного українця. Тільки солідарними діями ми зможемо досягти рівності та справедливості, цілковитої свободи, прогресивного та сталого майбутнього. Соціальні права громадян повинні мати пріоритет над економічними свободами великих корпорацій. Кожен громадянин і кожна компанія повинні робити справедливий внесок у суспільний добробут, виконуючи свої зобов'язання. Оптимізація податкового навантаження, доступність кредитних ресурсів та підтримка національного товаровиробника – це ключові етапи перезавантаження вітчизняної економіки та її шанс виходу з кризи.

Під час з’їзду були затверджена Програма партії в новій редакції, внесені зміни до Статуту політичної партії «Авангард народу», затверджена передвиборча програма.

Спікером партії було одноголосно обрано відомого правозахисника і політолога Михайла Чаплигу.

Відеоролік з виступом Голови Київської міськпрофради Валентина Петровича Мельника на З’їзді політичної партії «Авангард народу» додається.