Час: 2024-04-25 23:30:59

До Київської міськпрофради надходять звернення від членів профспілок м. Києва з проханням втрутитись у ситуації, що стосуються порушень соціального захисту вразливих верств населення у період втрати ними роботи у період пандемії коронавірусу в зв’язку з припиненням господарської діяльності суб’єктів господарювання.
Зокрема, якщо найманий працівник отримує пенсію по інвалідності, то він має повернути допомогу по частковому безробіттю, яку йому перераховували протягом зупинки господарської діяльності роботодавця.
Дана ситуація є несправедливою та дискримінаційною по відношенню до працюючих соціально вразливих верст населення. Вказаний працівник є застрахованою особою, із заробітної плати якого сплачуються податки до бюджету в повному обсязі.
Враховуючи вищевикладене, Київська міськпрофрада звернулася до Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України з вимогою внести відповідні зміни в діюче законодавство з метою уникнення дискримінації найманих працівників.