вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1235924
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
603
2210
3359
20808
1235924

Час: 2024-04-24 22:16:43
Visitors Counter

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 05.01.2021 року №1 внесені зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337, щодо розслідування випадків смерті працівників робота яких пов`язана з виконанням професійних обов`язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19.

Порядок доповнено розділом «Процедура розслідування випадків смерті медичних працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я, що надають первинну, екстрену, а також в стаціонарних умовах вторинну (спеціалізовану) і третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2», (пункти 1411 -14114)   яким спрощено порядок розслідування даних випадків.

Відповідно до затверджених змін розслідування вищезазначених випадків випадків смерті медичних працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я  внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження збудниками інфекційних хвороб проводиться комісією з розслідування гострого професійного захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2, що призвело до смертельного наслідку (далі — комісія), утвореною керівником закладу охорони здоров’я, в якому працював медичний працівник.

До складу комісії входять представники закладу охорони здоров’я:
- керівник (спеціаліст) служби охорони праці або посадова особа, на яку керівником закладу охорони здоров’я покладено виконання функцій з охорони праці (голова комісії);
- посадова особа, відповідальна за організацію лікувального процесу;
- представник кадрової служби;
- представник фінансово-економічної служби;
- представник юридичної служби;
- представник первинної організації профспілки, представником якої був медичний працівник, що помер внаслідок інфікування (у разі її відсутності — уповноважена найманими працівниками особа з питань охорони праці).

Розслідування гострого професійного захворювання COVID-19, що призвело до смертельного наслідку, проводиться комісією протягом п’яти робочих днів з дня її утворення.

Даною Постановою внесені також зміни до Порядку здійснення страхових виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та визначення їх розмірів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 р. № 498. Згідно внесених змін факт смерті працівника з причин, пов’язаних з його інфікуванням COVID-19 під час виконання професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження, тепер встановлюється не тільки спеціальною комісією, призначеною Держпраці, а і комісією закладу охорони здоров`я. 

Завідуючий відділу з охорони праці
та захисту трудових відносин                                                                              С.Пількевич