Час: 2018-11-18 03:25:11

Відзначення Дня охорони праці Київською міською профспілкою працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг

З метою привернення уваги громадськості до вирішення проблеми охорони праці, зменшення травматизму на виробництві, а також у відповідності із зверненням ФПУ до членських організацій щодо відзначення 28 квітня цієї важливої події, зазначене питання було розглянуто на засіданні Президії міської галузевої профспілки 20 квітня 2017 року. Постановою Президії було затверджено проведення конкретних заходів для первинних профорганізацій з нагоди цієї дати.

Так, з метою підготовки та проведення на підприємствах з 24 по 28 квітня 2017 року Тижня охорони праці за активною участю профкомів на підприємствах галузі були створені відповідні організаційні комітети та затверджені Плани заходів, а саме:

- на більшості підприємств галузі було здійснено доведення до адміністративно-управлінського персоналу звернення оргкомітету України про відзначення Дня охорони праці під девізом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці», які були розміщені на інформаційних стендах профорганізацій;

- проведені позапланові ревізії стану приміщень та територій відповідно до вимог діючих норм та інструкцій;

- забезпечено організацію та проведення періодичних медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці;

- проведені додаткові інструктажі з питань охорони праці з врахуванням специфіки професій;

- проведені ревізії наявності та якості засобів індивідуального захисту працюючих та забезпеченню спецодягом;

- проведені додаткові консультації з питань охорони праці для працівників підприємств;

працівники підприємств приймали активну участь в організації та проведенні спортивних змагань, присвячених Дню охорони праці (волейбол, шашки, кульова стрільба та ін.);

-                  на окремих підприємствах були напрацьовані необхідні матеріали для участі у проведенні Всеукраїнського огляду-конкурсу на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці;

- вшанована пам'ять працівників, які загинули на виробництві, запропонована допомога сім’ям потерпілих у розв’язанні матеріальних та соціально-побутових проблем;

- відмічена робота кращих колективів, працівників та спеціалістів з охорони праці, які отримали моральні та матеріальні заохочення;

проведена закупівля літнього спецодягу на окремих підприємствах житлового господарства;

-   було організовано та проведено конкурс «Краща виробнича дільниця»;

- проведено перевірку наявності аптечок та укомплектованість медикаментами аптечок автомобілів, тракторів, по підрозділам підприємств.

Найбільш вагомих результатів по відзначенню Всесвітнього дня охорони праці досягли такі підприємства: КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва», КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району м. Києва», КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва», КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом’янського району м.Києва», КК «Київавтодор», Державний історико-меморіальний Лук’янівський заповідник, ПАТ АК «Київводоканал», підприємства КО «Київзеленбуд».

За матеріалами Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг