Час: 2020-03-30 20:30:47

Начальник управління з охорони праці та захисту трудових відносин Київської міськпрофради Пількевич С.В. в складі спеціальної комісії з розслідування нещасного випадку, призначеної наказом Головного управління Держпраці у Київській області, прийняла участь у розслідування нещасного випадку, що стався у січні 1968 року з водієм автотранспортного підприємства м.Києва під час спортивних учбово-тренувальних занять.
Розпорядженням спортивного товариства водій був відряджений до Івано-Франківської області для проходження учбово-тренувальних зборів, під час яких стався нещасний випадок. Працівник отримав тяжку травму, внаслідок чого через декілька років помер.
Дружина потерпілого звернулась до суду із заявою про визнання нещасного випадку пов'язаним з виробництвом для призначення страхових виплат у зв'язку із втратою годувальника, який помер внаслідок нещасного випадку на виробництві. Рішенням районного суду м.Києва встановлено факт, що має юридичне значення, та визнано даний нещасний випадок таким, що пов'язаний з виробництвом.
За результатами спеціального розслідування складено акт за формою Н-1, на підставі якого дружина померлого має право на відшкодування шкоди внаслідок втрати годувальника згідно із Законом України «Про загальнообов'язкове соціальне страхування».