+380-44-272-11-47

Час: 2021-04-12 14:46:33

У «Київводоканалі» зазначили, що відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров'я стосовно питної води, коронавірус Covid-19 у воді не живе та легко піддається окисленню. Дезінфекція на етапі водопідготовки знищує будь-які віруси. «Водопровідна вода з легким присмаком та ароматом хлору – це гарантовано безпечна вода! Якщо вам не подобається запах і присмак хлору, його легко можна позбутись, якщо набрати воду в певну ємність і дати їй трошки відстоятись», - вказали у водоканалі.
Наразі в лабораторіях «Київводоканалу» прискіпливо вивчають кожну пробу води, які щоденно відбираються на виході з водопровідних станцій та у 35 контрольних точках на водопровідних мережах по всьому місту.
У Київводоканалі дали відповіді на найпопулярніші запитання мешканців столиці.
Чи потрібно додатково кип’ятити питну воду перед вживанням?
Для запобіжних заходів проти вірусу Covid-19 кип'ятити воду не потрібно.
Чи треба купувати бутильовану воду або зберігати питну воду про запас?
Наразі немає жодних підстав думати, що запровадження карантинних заходів у місті хоч якимось чином вплине на надійне та безперебійне постачання води в домівки киян. «Київводоканал» готує чисту та безпечну питну воду 24 години на добу 7 днів на тиждень, незважаючи ні на що.
Чи можна безпечно вживати воду з автоцистерн Київводоканалу?
Питна вода з автоцистерн «Київводоканалу», яка подається до будинків, що бувають тимчасово відключені від водопостачання через аварійні ситуації, абсолютно безпечна і придатна для пиття та приготування їжі. Усі автоцистерни проходять належну обробку та дезінфекцію перед кожним наповненням.
Чи можна заразитися Covid-19 через стічні води чи каналізацію?
ВООЗ зазначає, що «на сьогодні немає жодних доказів того, що вірус Covid-19 передається через каналізаційні системи, з очищенням стічних вод або без них». Таку ж позицію озвучив Федеральний інститут безпеки та гігієни праці Німеччини (BAuA); «Передача вірусу Covid-19 через каналізаційні мережі малоймовірна, адже основним джерелом передачі є повітряно-крапельний шлях через дихальні шляхи або через руки, що контактують зі слизовою оболонкою носа, рота чи кон’юнктиви».
Компанія зазначає, що Бортницька станція аерації працює в штатному режимі з дотриманням умов гігієни та техніки безпеки праці.

.