Час: 2024-04-20 04:15:31

12 травня 2017 року у приміщенні Київської міської ради профспілок (вул. Стрітенська, 15) відбулося чергове засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради (КМТСЕР), на якому розглядалися питання, актуальні для столичного регіону. У заході традиційно взяли участь члени КМТСЕР: голови столичних профспілкових об’єднань, представники роботодавців і адміністрації міста. Засідання провели Голова Спільного представницького органу роботодавців м. Києва – співголова Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради Віталій Майко, заступник начальника Управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу КМДА Олена Стрижиус та заступник Голови Київської міськпрофради Олена Панова.

На порядку денному були такі питання:
1. Про зменшення податкового навантаження на промислові підприємства м. Києва в частині скорочення розміру податку на землю.
Доповідачі:
- Голова Спільного представницького органу роботодавців м. Києва – співголова Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради Майко Віталій Іванович;
- Головний спеціаліст відділу промисловості Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Бородюк Андрій Олександрович;
- Голова правління ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова Проценко В’ячеслав Олександрович;
- Перший заступник директора Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Дворніков Віктор Металович;
- Заступник начальника бюджетного управління Департаменту фінансів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Бевзенко Наталія Василівна

За інформацією фахівців КМДА, на сьогодні складним залишається питання високого податкового навантаження на столичні промислові підприємства основних галузей, зокрема, оборонно-промислового комплексу, машинобудування, виробництва металевих виробів, електроніки, машин і устаткування, транспортних засобів. У своїх виступах вони поінформували присутніх щодо проведеної роботи стосовно зменшення податкового та фінансового навантаження на суб’єкти підприємницької діяльності.

2. Дотримання законодавства з питань охорони праці у закладах охорони здоров’я м. Києва.
Доповідач:
- Головний спеціаліст з охорони праці Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Алексєєнко Тетяна Степанівна.
За інформацією, нею наданою, у закладах охорони здоров’я забезпечено дотримання вимог Конституції України, низки відповідних законів України, Кодексу законів України та нормативно-правових актів, які регламентують напрямок роботи з охорони праці.
Зокрема, укладено колективні договори на основі законодавства України та прийнятих сторонами зобов’язань з метою урегулювання виробничих, трудових та соціально-економічних відносин і узгодження інтересів працівників та роботодавців.
У кожному закладі охорони здоров’я, підвідомчому Департаменту охорони здоров’я КМДА, створена й діє система управління охороною праці, розроблені певні положення та інструкції. Відповідне навчання проходять всі посадові особи, згідно з графіками.
Створено комісії з перевірки професійних знань працівників служби охорони праці, і ця перевірка проводиться в установленому законодавством порядку під час прийняття на роботу та періодично – один раз на три роки.
На об’єктах підвищеної небезпеки є відповідальні особи, які в обов’язковому порядку проходять навчання та перевірку знань у навчальних центрах один раз на три роки.
Всі, хто працює на об’єктах з підвищеною небезпекою (електрика, судини під тиском – автоклави, ліфти тощо), раз на рік проходять навчання з охорони праці та складають заліки у навчальних центрах.
Переважно всі заклади охорони здоров’я одержали дозволи на експлуатацію речей, що є підвищено небезпечними – відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1107 від 26.10.2011 «Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки».

Із зазначених питань порядку денного було прийнято узгоджені рішення.

image 9

image 10