КП Грудень 2021 6 стор на САЙТ готово page 0001

Час: 2022-01-25 09:06:11

Новини об'єднання

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

b0c8c683d48a36e084202b30bf97b3a2 1Прийміть щирі вітання з нагоди величного свята українського народу –
Дня соборності України!

Саме цього дня в 1919 році був ухвалений Акт Злуки
Української Народної Республіки і
Західно-Української Народної Республіки.

В українській мові «соборність» означає всеєдність, цілісність, неподільність.
Тож нехай цей урочистий день утвердить нас у єдності та патріотизмі,
додасть кожному наснаги працювати
задля блага нашої країни та добробуту наших людей.

Міцного здоров'я, миру та злагоди кожній родині!

УКРАЇНСЬКЕ НОУ-ХАУ – ВІЛЬНИЙ ТРУДОВИЙ ДОГОВІР

b photoШановні колеги !
Зверніть увагу на загрози в зв’язку з внесенням змін у трудове законодавство, законопроєкти про так звані «вільні трудові договори» - №5371 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва...» та № 5388 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин» та запровадження вільного трудового договору.

Детальніше за посиланням: https://www.fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/mizhnarodna-robota/21674-ukrajinske-nou-khau-vilnij-trudovij-dogovir.html

ЗАКОНОДАВЧА БАЗА З ТАРИФОУТВОРЕННЯ МАЄ ЗАХИЩАТИ СПОЖИВАЧА!

1536132 hmelnichanam mozhut pererahuvati platizhki za teplo ta garyachu vodu scho kazhut komunalnikiДо Київської міськпрофради надходять численні звернення громадян з приводу незрозумілих підходів щодо формування оновлених з грудня 2021 р. платіжок за постачання теплової енергії, у яких з’явилася низка нових рядків (зокрема, це абонплата, 3% річних, інфляційна складова боргу, донарахування мінімальної частки споживання по квартирах, у яких відсутній облік споживання теплової енергії).

ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ІЗ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ – НА ПРОФСПІЛКОВОМУ КОНТРОЛІ

изображение viber 2022 01 19 12 13 22 28719.01.2022 Київська міськпрофрада взяла участь у першому в цьому році засіданні Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, що відбулося в режимі відеоконференції через платформу ZOOM.

ВЕРХОВНИЙ СУД НАДАВ РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ВІДСТОРОНЕННЯ НЕВАКЦИНОВАНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Sud13У зв’язку із чисельними зверненнями, які надходять до Київської міськпрофради від працівників та членських профспілкових організації, щодо забезпечення дотримання роботодавцями трудових прав працівників, які відмовляються або ухиляються від профілактичних щеплень, повідомляємо про таке :

Новини членських організацій

ТУРНІР З ШАХІВ НА АТ«ФАРМАК» «FARMAK CHALLENGE 2021»

67247042 1121816501539799 8760549457709236224 nУ рамках спортивних змагань «Farmak Challenge 2021» у АТ «Фармак», який відноситься до Київської міської організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості, пройшов турнір з шахів. Шістнадцять фармаківців змагались за звання найкращого шахіста.
У звязку з карантинними обмеженнями турнір проходив у режимі онлайн на ігровому майданчику www.lichess.org. У онлайн турнірі брали участь лише працівники «Фармак».

КИЇВСЬКА ПРОФСПІЛКА ЕНЕРГЕТИКІВ ВПРОВАДЖУЄ НОВІ ДІСТАНЦІЙНІ ФОРМИ РОБОТИ

3750Карантинні обмеження вимагають пошуку нових форм спілкування і діяльності. 18-19 листопада міський комітет Київської профспілки енергетиків провів плановий щомісячний навчальний семінар з головами профспілкових органів у новому форматі - відеопрезентації, яка розміщена на каналі профспілки в YouTube. Відеопрезентацію вели голова профспілки Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко та правовий інспектор Ольга Можаєва. Доповідачі у стислій формі проінформували про стан профспілкових справ в цілому та конкретно в Київській профспілці енергетиків, прокоментували постанови, прийняті на останньому засіданні міського комітету, поставили завдання та дали рекомендації з практичних питань. Відповідно до вимог часу, міський комітет велику увагу приділяє використанню у роботі сучасних електронних засобів комунікацій. Щоденно сайт профспілки відвідує понад 1000 користувачів. Ми підтримуєм сторінку в Facebook, канал в YouTube, спільноту та групи в в Viber, використовуємо ZOOM, інші програми, месенджери. Маємо сподівання, що нова форма навчання буде зручною та ефективною.

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ Ч. 3, 4. СТ. 32 КЗППУ

енергетикиПитання щодо зміни істотних умов праці врегульоване ч.3 ст.32 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), якою визначено, що у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, допустима зміна істотних умов праці, якщо робота продовжується за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, встановлення або скасування неповного робочого часу, режиму роботи, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце"

енергетикиВ Кодексі законів про працю України існують певні статті, які користуються підвищеною увагою. До Київського міськкому профспілки енергетиків надходить багато питань щодо норм статті 32, яка регламентує переведення та переміщення працівників, а також зміну істотних умов праці. Тому міськком енергетиків вирішив оновити та "розділити" ст. 32 на складові. Відповідні матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце" вже розміщені в розділі "Юридичні консультації" на сайті (http://kievprofenergo.in.ua/page/9/). Стаття "Зміни істотних умов праці" готується та буде розміщена найближчим часом.

ПОНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРАТ «ДОЗ «ЯВІР» ДЕРЖАВНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ «АРТЕМ».

артемДиректор ПрАТ «ДОЗ «Явір» Державної акціонерної компанії «Артем» Микола Кузьмич Строкоус повідомив, що через карантин підприємство спочатку призупинило виробництво як спеціальної продукції оборонного призначення так і реабілітаційних виробів. Зараз, користуючись, нормами постанови КМУ від11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема п.8, який дозволяє діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, поновилося виготовлення дерев’яних реабілітаційних крісел моделей 375 та їх модифікацій, реабілітаційних стільців моделі 360. Всього зараз в роботі біля 60 екземплярів цих виробів. Імпортні комплектуючи є в запасі, а з вітчизняними – допомагають постачальники. До роботи залучено поки 12 працівників, звичайно, із дотриманням усіх заходів протиепідеміологичної безпеки.
                                  Голова ПО ПАУ В ДАХК «Артем» Олександр Кельїн.

Постійні спроби держави націоналізувати майно профспілок шляхом розробки законодавчих ініціатив, відкриття кримінальних проваджень, накладення арешту на нього, дезінформації, а також формування негативного ставлення до профспілок, не відповідає численним заявам влади про наміри побудувати в Україні демократичну державу європейського зразка, суперечить Конституції України, ігнорує основні принципи та норми фундаментальної Конвенції Міжнародної організації праці № 87 про свободу асоціації та захист права на організацію.
  Важко уявити, щоб у будь-якій країні Європи, куди рухається наша країна, так цинічно, відверто і незаконно відбиралося майно правозахисної громадської організації.
  Рада Київської міськпрофради, яка представляє інтереси понад 400 тисяч спілчан і є найбагаточисельнішою громадською організацією України і профспілковим об’єднанням столиці, виражає категоричний протест щодо чергового наступу влади на майно профспілок, законно набутого ними в установленому порядку, зазначає щодо неприйнятності вищевказаних законопроєктів.
   Констатуючи системність наступу на майно профспілок та усвідомлюючи реальну загрозу руйнації профспілкового руху з боку влади, Рада Київської міськпрофради вимагає від Верховної Ради України та Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку повернути законопроєкти за реєстр. №№ 6420, 6421 від 10.12.2021 без розгляду суб’єкту права законодавчої ініціативи – Кабінету Міністрів України.
Попереджаємо владу про невідворотність адекватного реагування на ігнорування вимог профспілок.
  Закликаємо усіх працівників, членів професійних спілок мобілізувати сили та дати відсіч намаганням влади відібрати майно профспілок та позбавити їх права на захист соціально-економічних та трудових прав кожного.

Схвалено Радою Київської міськпрофради 14 грудня 2021 року

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti

Наші сувеніри