Минулого тижня
Минулого місяця

Час: 2017-11-21 02:27:02

10 жовтня 2017 р. у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, під головуванням керівника Робочої групи, члена НКРЗІ Склярова О.І. відбулося друге засідання членів Робочої групи з розробки Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги (до складу якої входять представники СПО об’єднань профспілок, СПО об’єднань роботодавців та Мінекономрозвитку), з обговорення пропозицій ПАТ «Укртелеком» щодо перегляду Граничних тарифів на зазначені послуги.

4434512 жовтня 2017 р. на відкритому засіданні Національна комісія, що здійснює державне регулювання енергетики та комунальних послуг знизила тариф столичної енергогенеруючої компанії «Київенерго» на централізоване гаряче водопостачання для населення на 4,5%, а також на 2% знизила тариф на опалення.
Нові тарифи вступлять в силу з дня, наступного за днем опублікування постанови в офіційній газеті «Урядовий кур'єр».
Так, тарифи для ПАТ «Київенерго» на послугу з централізованого постачання населенню гарячої води встановлені на рівні 80,62 гривні за кубометр з рушникосушаркою і 74,53 гривні за кубометр без рушникосушарки.
Тарифи на послугу з централізованого постачання гарячої води для потреб компаній, що управляють багатоквартирними будинками, встановлені на рівні 65,2 гривні за кубометр з рушникосушаркою та 60,29 гривні за кубометр без рушникосушки.
Крім цього, Комісія встановила для «Київенерго» тарифи на послугу з централізованого опалення для споживачів за наявності квартирного або будинкового лічильника на рівні 1385,83 гривні/Гкал і 31,55 гривні за квадратний метр опалювальної площі на місяць для абонентів житлових будинків без будинкових і квартирних приладів обліку.
Усі тарифи наведено з урахуванням ПДВ.

Управління соціально-економічних відносин та соціального діалогу

У Верховній Раді України очікує на повторне друге читання проект Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (реєстр. № 1581-д від 10.12.2015). Вказаним проектом Закону України передбачається низка нововведень у сфері надання житлово-комунальних послуг. У травні 2017 року Київська міськпрофрада надіслала зауваження та постатейні пропозиції до вказаного законопроекту Президенту України, Голові Верховної Ради України та Парламентським фракціям у Верховній Раді України. На звернення Міськпрофради отримано відповідь від Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства від 15.09.2017 № 04-12\11-688 (додається).

21 червня 2017 року в приміщенні виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) під час засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення розглядалося питання зайнятості демобілізованих учасників антитерористичної операції.

За результатами розгляду вказаного питання було доручено до 4 вересня ц.р. Стороні роботодавців і Стороні профспілок надати пропозиції Київській міській раді щодо стимулювання підприємств, які працевлаштовують учасників АТО.

13 вересня 2017 року на засіданні Кабінету Міністрів України був схвалений фінансовий план публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» на 2017 рік, який не містить норм про збільшення тарифів на пасажирські перевезення (розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 642-р).
Коментуючи ухвалене рішення, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив: «Ми підтримуємо створення стратегії розвитку «Укрзалізниці», але мови не може бути про зростання цін на пасажирські перевезення», - сказав Глава Уряду.
Він підкреслив, що «Укрзалізниця» потребує масштабного оновлення. Але цей процес має відбуватися одночасно із знищенням всіх корупційних схем, які роками існували на підприємстві, а також у повній координації в питаннях тарифоутворення на вантажні перевезення. Причому, підкреслив Володимир Гройсман, тарифна політика має бути максимально прозорою та зрозумілою.

Управління соціально-економічних відносин та соціального діалогу (за матеріалами сайту Урядового порталу)

Підвищено розміри соціальних виплат і спрощено порядок контролю їх проведення - внутрішньо переміщеним особам, у тому числі особам з інвалідністю

Урядом підвищено розміри та спрощено порядок контролю проведення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, у тому числі особам з інвалідністю.
Прийнятою постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 689 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» передбачено:
- підвищення розміру щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання;
- граничний розмір загальної суми грошової допомоги, що виплачується на сім'ю, до складу якої входять особи з інвалідністю - 3400 гривень;
- розширення кола внутрішньо переміщених осіб, які мають право на отримання грошової допомоги;
- можливість проведення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам не тільки через ПАТ "Ощадбанк", але й через мережі будь-яких банків, які на підконтрольній українській владі території;
- спрощення порядку контролю за проведенням соціальних виплат окремим категоріям ВПО.

Управління соціально-економічних відносин
та соціального діалогу (за матеріалами сайту Урядового порталу)

12 вересня 2017 року в приміщенні ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» під головуванням заступника Голови ФПУ Шубіна О.О. відбулася робоча нарада профспілкової Сторони членів Робочої групи з розробки Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку з розгляду пропозицій ПАТ «Укрпошта» щодо перегляду Граничних тарифів на зазначені послуги.
У вказаній нараді взяла участь фахівець Управління соціально-економічних відносин Міськпрофради Александрова О.М., яка є членом зазначеної Робочої групи.

Хто має право на отримання допомоги

65н7657Право на отримання житлових субсидій мають сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу.
Наразі обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою і залежить виключно від доходів сім’ї:
- обчислюється середньомісячний сукупний дохід домогосподарства за попередній два квартали;
- середньомісячний сукупний дохід ділиться на кількість членів домогосподарства, і визначається середньомісячний дохід на одну особу;
- дохід на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць (з травня 2017 року – 1624 грн);
- отриманий результат ділиться на 2, а потім множиться на 15%, і таким чином визначається відсоток від середньомісячного сукупного доходу.
Після цього розраховується розмір обов’язкового платежу: обов’язковий відсоток платежу множиться на середньомісячний сукупний дохід домогосподарства.

1113Цієї осені Парламент планує розглянути в другому читанні проект Трудового кодексу України (реєстр. № 1658). Департаментом правового захисту апарату Федерації профспілок України підготовлено експрес-аналіз положень проекту, змін, що спрямовані на підвищення захисту трудових прав працівників, відмінностей від чинного Кодексу законів про працю України. Проект Трудового кодексу складається з дев’яти книг та 385 статей, а також прикінцевих та перехідних положень.