+380-44-272-11-47

1 cтраница

Час: 2021-10-24 05:41:21

изображение viber 2021 09 13 10 26 35 06509 вересня 2021р. завідувач відділу з питань охорони праці та захисту трудових відносин Київської міськпрофради Пількевич С.В. прийняла участь у проведенні наради Департаменту міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), на який покладено контроль за реалізацією державної політики в сфері охорони праці на підприємствах, в установах та організаціях міста Києва, за участю служб охорони праці Київської міської державної адміністрації та районних у місті Києві державних адміністрацій.

20210428 111448Київська міськпрофрада 28.04.2021 року провела онлайн-семінар на тему «Система управління охороною праці на підприємстві. Зміни та доповнення до діючих нормативно-правових актів з охорони праці», присвячений щорічному відзначенню Дню охорони праці в Україні, який проводиться під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР».
  На вебінарі розглянуті питання щодо створення системи управління охороною праці на підприємстві, роботу служб охорони праці, зміни та доповнення до діючих нормативно-правових актів з охорони праці, що стосуються розслідування гострих професійних захворювань внаслідок захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19, Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки», затв. постановою Кабінету Міістрів України від 26.10.2011 № 1107, проведення планових заходів наглялу (контролю) за додержанням законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці та інших нормативно-правових актів.
  За результатами заходу , враховуючи важливість питань забезпечення безпеки працюючих на робочих місяцях, досягнуто спільної домовленості щодо проведення таких заходів.

Відділ з питань охорони праці та захисту
трудових відносин Київської міськпрофради.

12.04 1Щорічно з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці в Україні 28 квітня відзначають День охорони праці.
Пандемія COVID-19 обумовила вибір Всесвітнього дня охорони праці у 2021 році. У цьому році тема Всесвітнього Дня охорони праці присвячена боротьбі з коронавірусною інфекцією COVID-19, стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (далі - БЗР), спрямованим на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

0 02 05 483f3fd833e5e7e1374334fb9c1d8e52ca24c7562cee6ebae3dab4a556c7270a 1687b50b01квітня 2021 року було проведено засідання журі фіналу X Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей» - 2021 року.
Належне відношення до особистої безпеки необхідно виховувати з дитинства.

Постер до Дня охорони праці page 0001Указом Президента України від 18 серпня 2006року №685/2006 день об’єднання людей навколо проблеми збереження життя і здоров’я працівників офіційно визнаний в Україні - 28 квітня. Наша держава разом з усім світом відзначатиме 28 квітня Всесвітній День охорони праці. У цьому році МОП у Всесвітній день охорони праці робить акцент на боротьбі з пандемією смертельно небезпечної недуги коронавірусної хвороби COVID-19, яка сьогодні вже панує у всьому світі. Девіз цьогорічного Дня охорони праці: «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя».

штрицУ кожній області та місті Києві діють гарячі лінії з соціальних питань та щодо коронавірусної інфекціїї COVID-19.
Кияни можуть цілодобово отримати консультації з усіх наболілих питань. Дізнатися, хто надає допомогу, як оформити ті чи інші документи, як поспілкуватися із психологом. У кожній області та місті Києві діють гарячі лінії з соціальних питань та щодо коронавірусної інфекціїї COVID-19.

водаУ Київводоканалі спростували міфи про небезпечність питної води.
За інформацією прес-служби ПрАТ АК «Київводоканалу»: питна вода у мережі міста Києва абсолютно безпечна з епідемічної точки зору. Додаткові заходи з очищення і знезараження питної води у зв’язку з запровадженням карантину не потрібні.

36b0550 koronavirusЗ метою соціального захисту працівників, робота яких пов'язана з виконанням професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19, Державною службою України з питань праці прийнято рішення (лист від 07.04.2020 №2480/1/35-20), що лабораторно підтверджені випадки інфікування COVID-19 медичних та інших працівників, що пов'язані з виконанням професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19 (надання медичної допомоги хворим на інфекційні хвороби, дезінфекційні заходи тощо), розслідуються як випадки гострого професійного захворювання відповідно до вимог Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 337.

Начальник управління з охорони праці та захисту трудових відносин Київської міськпрофради Пількевич С.В. в складі спеціальної комісії з розслідування нещасного випадку, призначеної наказом Головного управління Держпраці у Київській області, прийняла участь у розслідування нещасного випадку, що стався у січні 1968 року з водієм автотранспортного підприємства м.Києва під час спортивних учбово-тренувальних занять.
Розпорядженням спортивного товариства водій був відряджений до Івано-Франківської області для проходження учбово-тренувальних зборів, під час яких стався нещасний випадок. Працівник отримав тяжку травму, внаслідок чого через декілька років помер.
Дружина потерпілого звернулась до суду із заявою про визнання нещасного випадку пов'язаним з виробництвом для призначення страхових виплат у зв'язку із втратою годувальника, який помер внаслідок нещасного випадку на виробництві. Рішенням районного суду м.Києва встановлено факт, що має юридичне значення, та визнано даний нещасний випадок таким, що пов'язаний з виробництвом.
За результатами спеціального розслідування складено акт за формою Н-1, на підставі якого дружина померлого має право на відшкодування шкоди внаслідок втрати годувальника згідно із Законом України «Про загальнообов'язкове соціальне страхування».