Минулого тижня
Минулого місяця

Час: 2017-09-25 10:48:50

21 червня 2017 року в приміщенні виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) під час засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення розглядалося питання зайнятості демобілізованих учасників антитерористичної операції.

За результатами розгляду вказаного питання було доручено до 4 вересня ц.р. Стороні роботодавців і Стороні профспілок надати пропозиції Київській міській раді щодо стимулювання підприємств, які працевлаштовують учасників АТО.

13 вересня 2017 року на засіданні Кабінету Міністрів України був схвалений фінансовий план публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» на 2017 рік, який не містить норм про збільшення тарифів на пасажирські перевезення (розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 642-р).
Коментуючи ухвалене рішення, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив: «Ми підтримуємо створення стратегії розвитку «Укрзалізниці», але мови не може бути про зростання цін на пасажирські перевезення», - сказав Глава Уряду.
Він підкреслив, що «Укрзалізниця» потребує масштабного оновлення. Але цей процес має відбуватися одночасно із знищенням всіх корупційних схем, які роками існували на підприємстві, а також у повній координації в питаннях тарифоутворення на вантажні перевезення. Причому, підкреслив Володимир Гройсман, тарифна політика має бути максимально прозорою та зрозумілою.

Управління соціально-економічних відносин та соціального діалогу (за матеріалами сайту Урядового порталу)

Підвищено розміри соціальних виплат і спрощено порядок контролю їх проведення - внутрішньо переміщеним особам, у тому числі особам з інвалідністю

Урядом підвищено розміри та спрощено порядок контролю проведення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, у тому числі особам з інвалідністю.
Прийнятою постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 689 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» передбачено:
- підвищення розміру щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання;
- граничний розмір загальної суми грошової допомоги, що виплачується на сім'ю, до складу якої входять особи з інвалідністю - 3400 гривень;
- розширення кола внутрішньо переміщених осіб, які мають право на отримання грошової допомоги;
- можливість проведення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам не тільки через ПАТ "Ощадбанк", але й через мережі будь-яких банків, які на підконтрольній українській владі території;
- спрощення порядку контролю за проведенням соціальних виплат окремим категоріям ВПО.

Управління соціально-економічних відносин
та соціального діалогу (за матеріалами сайту Урядового порталу)

imgonline com ua CompressBySize fYV1L8IUWfqR8w0s19 вересня 2017 р. у приміщенні Київської міськпрофради (вул. Стрітенська, 15) відбулося чергове засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради (КМТСЕР), на якому розглядалися нагальні питання щодо працевлаштування в столичному регіоні.
Засідання провели Співголови КМТСЕР: Голова Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» Мельник В.П., Заступник голови Київської міської державної адміністрації Поворозник М.Ю. та Голова Спільного представницького органу роботодавців м. Києва Майко В.І.

21617565 275976939583460 6840165333206049920 n19 вересня 2017 р. керівництво, колектив апарату й членські організації Київської міської ради профспілок власною участю підтримали членів Професійної спілки працівників охорони здоров’я України в їхній попереджувальній всеукраїнській акції протесту. Медики країни чітко й дохідливо виклали у численних транспарантах і банерах своє незадоволення станом справ у галузі та вимоги до можновладців. Центр столиці, а також вулиця Грушевського, сьогодні одягнулися в білі халати.

15 вересня 2017 року в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, під головуванням члена НКРЗІ Склярова О.І. відбулося засідання членів Робочої групи з розробки Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку (до складу якої входять представники СПО об’єднань профспілок, СПО об’єднань роботодавців та Мінекономрозвитку), з обговорення пропозицій ПАТ «Укрпошта» щодо перегляду Граничних тарифів на зазначені послуги.
У вказаній нараді взяла участь фахівець Управління соціально-економічних відносин Міськпрофради Александрова О.М., яка є членом зазначеної Робочої групи.

Дорогі друзі, шановні спілчани-фармацевти!

Від себе особисто та від усього колективу Київської міської ради профспілок сердечно вітаю вас з професійнидень фармацевтам святом — Днем фармацевтичного працівника України!
Важко переоцінити роль і значення цієї шляхетної професії. Споконвіку фармацевти користувалися великою шаною й повагою.
Бути фармацевтом, провізором складно, престижно й дуже відповідально. Недаремно майстерність людей саме цієї професії стала основою відомого вислову: «Точно, як в аптеці!»
Глибокі наукові знання цих фахівців у поєднанні з професійною принциповістю й сумлінням, їхня доброта, уважне й терпляче ставлення до оточуючих — гарантія збереження мільйонів життів!
Прикметно й цілком справедливо, що у День Фармацевта вітають не лише хіміків, біологів, мікробіологів, а й представників багатьох інших спеціальностей — усіх, хто зайнятий у виробництві й розповсюдженні лікарських засобів, хто пов'язав свою долю саме з цією галуззю. Ваш самовідданий труд, дорогі друзі, зберігає й примножує славні традиції вітчизняної фармацевтики, підносить її авторитет на українському й світовому фармацевтичному ринку.
Бажаю усім справедливої, гідної заробітної плати й гарних умов праці, міцного здоров'я й довголіття, родинного та особистого щастя, гарного й бадьорого настрою і, звичайно ж, мирного неба та благополучного життя!
З повагою, Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник

12 вересня 2017 року в приміщенні ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» під головуванням заступника Голови ФПУ Шубіна О.О. відбулася робоча нарада профспілкової Сторони членів Робочої групи з розробки Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку з розгляду пропозицій ПАТ «Укрпошта» щодо перегляду Граничних тарифів на зазначені послуги.