Час: 2020-06-07 02:49:45

Новини об'єднання

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ

през02 червня 2020 року в Київській міськпрофраді за участі керівників членських організацій та організацій прямого підпорядкування відбулося засідання Президії, яке провів Голова Міськпрофради Валентин Мельник.

Київська міськпрофрада звернулася до Київського міського голови Віталія Кличка щодо збереження унікального промислового підприємства – ДП «Антонов»

анКеруючись бажанням покращення обороноздатності України та перспективами розвитку авіабудівної галузі, Київська міська рада профспілок звернулася до Київського міського голови Віталія Кличка з проханням щодо підтримки міською владою наших вимог до Президента України та Уряду стосовно виключення ДП «Антонов» з переліку підприємств, що підлягають корпоратизації та приватизації.

Київська міська рада профспілок звернулася до Президента України та Уряду з вимогою призупинити деструктивну трансформацію структури Державного концерну «Укроборонпром». Забезпечити збереження авіаційної промисловості та її флагмана – ДП «Антонов».

Без названияУ своїх зверненнях до Президента України та Кабінету Міністрів України Київська міськпрофрада наголосила, що доленосний для обороноздатності та національної безпеки України документ, який містить низку потенційних ризиків для авіаційної промисловості – «Аналіз корпоративного управління та рекомендації щодо запровадження цільової моделі корпоративного управління», який оприлюднений ДК «Укроборонпром», готувався без участі фахових спеціалістів цієї галузі.

Антимонопольний комітет України розглянув звернення Київської міськпрофради щодо вжиття заходів стосовно необґрунтованого підвищення цін на продукти харчування

кошикКиївське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України поінформувало Київську міськпрофраду з питання підвищення цін на продукти харчування в роздрібній торговій мережі м. Києва, яке було порушено Київською міською радою профспілок перед Антимонопольним комітетом України.

ПРО УКЛАДЕННЯ НОВОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ УГОДИ

На звернення Київської міської державної адміністрації Київська міська рада профспілок поінформувала міську владу щодо позиції стосовно укладення нової Територіальної угоди на 2020-2022 роки.

Новини членських організацій

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ Ч. 3, 4. СТ. 32 КЗППУ

енергетикиПитання щодо зміни істотних умов праці врегульоване ч.3 ст.32 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), якою визначено, що у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, допустима зміна істотних умов праці, якщо робота продовжується за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, встановлення або скасування неповного робочого часу, режиму роботи, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце"

енергетикиВ Кодексі законів про працю України існують певні статті, які користуються підвищеною увагою. До Київського міськкому профспілки енергетиків надходить багато питань щодо норм статті 32, яка регламентує переведення та переміщення працівників, а також зміну істотних умов праці. Тому міськком енергетиків вирішив оновити та "розділити" ст. 32 на складові. Відповідні матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце" вже розміщені в розділі "Юридичні консультації" на сайті (http://kievprofenergo.in.ua/page/9/). Стаття "Зміни істотних умов праці" готується та буде розміщена найближчим часом.

ПОНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРАТ «ДОЗ «ЯВІР» ДЕРЖАВНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ «АРТЕМ».

артемДиректор ПрАТ «ДОЗ «Явір» Державної акціонерної компанії «Артем» Микола Кузьмич Строкоус повідомив, що через карантин підприємство спочатку призупинило виробництво як спеціальної продукції оборонного призначення так і реабілітаційних виробів. Зараз, користуючись, нормами постанови КМУ від11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема п.8, який дозволяє діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, поновилося виготовлення дерев’яних реабілітаційних крісел моделей 375 та їх модифікацій, реабілітаційних стільців моделі 360. Всього зараз в роботі біля 60 екземплярів цих виробів. Імпортні комплектуючи є в запасі, а з вітчизняними – допомагають постачальники. До роботи залучено поки 12 працівників, звичайно, із дотриманням усіх заходів протиепідеміологичної безпеки.
                                  Голова ПО ПАУ В ДАХК «Артем» Олександр Кельїн.

Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності діє щодо вирішення проблемних питань

9 квітня 2020 року Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності звернулася до Голови Київської міськдержадміністрації Віталія Кличка та Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка з проханням щодо забезпечення фінансуванням на період карантину працівників районних комунальних підприємств, які надають послуги з харчування в навчальних закладах м. Києва.

ДАХК «Артем» підвищує захист своїх працівників

002 2Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» підвищує захист своїх працівників, які забезпечують життєдіяльність підприємства, та готували до чергових державних випробувань разом із ДержКБ «Луч» ракет «Вільха» та «Нептун».
На початку карантину «Артем» за підтримки «Укроборонпрому» отримав дружню допомогу від Хмельницького «Новатора» у вигляді 1000 захисних масок. На той час то була вчасна і необхідна акція! А починаючи з 23 березня ми вже самі почали шити якісні, шестишарові, багаторазові марлеві маски для власних потреб. Виробництво доручили одразу двом підрозділам. Також власними силами (під контролем наших медиків) виготовили, розфасували в дозатори і видали на робочі місця партію дезінфікуючого розчину.

Голова ПО ПАУ в ДАХК «Артем», Олександр Кельїн.

"Без перебільшення ліки поштою українці чекали давно. Ми не втомлюємося нагадувати усім і кожному, що за межами цивілізації в Україні знаходиться більше 10 млн людей. У віддалених куточках країни ще досить поганий мобільний зв’язок, сумнівний інтернет, закриваються відділення банків і аптеки, якщо взагалі колись були. Укрпошта там - чи не єдиний зв’язок людей зі світом. Тим паче в умовах карантину, коли міжміське транспортне сполучення обмежене і найбезпечніше - залишатися вдома. Саме тому ми працюємо. В посиленому режимі безпеки, але працюємо. І саме тому активно шукаємо рішення, щоб не тільки доставити ліки українцям додому, а ще й зробити це безкоштовно. Впевнений, що ця послуга швидко знайде своїх прихильників, особливо в цей непростий для країни час. Вдячний партнерам за довіру”, - зауважив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.
"В умовах карантину українці, які проживають в невеликих містах і селах відчувають величезні труднощі з доступом до ліків, - коментує Антон Авринскій, засновник і керівник Сервісу пошуку і доставки ліків Liki24.com. - Часто щоб отримати медикаменти, людям потрібно долати десятки кілометрів, що неможливо в період карантину. Тому ця ініціатива - життєво важлива, і ми дуже раді, що Укрпошта отримала таку можливість. Наш Сервіс працює з більше ніж 5600 аптеками по всій Україні. Ми надаємо інформацію про наявність і ціни на 55 тисяч аптечних товарів і допомагаємо користувачам отримати їх за оптимальною ціною, збираючи медикаменти для відправлень з різних аптек", - додав він.
Послуги безкоштовної доставки ліків через національного оператора Укрпошту будуть доступні до кінця карантину. При цьому, користувачі зможуть отримувати свої посилки як на відділеннях Укрпошти, так і адресно до дверей. Терміни доставки відповідають нормам експрес-відправлень.
Замовлення на безкоштовну доставку медикаментів можна оформити на сайті Сервісу Liki24.com уже сьогодні. Для цього потрібно зайти на сайт liki24.com, знайти потрібні ліки, додати їх до кошику, оформити замовлення і в способах доставки обрати “Доставка з Укрпошта”. Безкоштовну доставку також можна буде оформити за номером телефону 068 296 14 52.
Виняток до замовлення складають медикаменти, що вимагають спеціального температурного режиму зберігання, або входять до переліку наркотичних, психотропних засобів і прекурсорів, а також є сильнодіючими і отруйними лікарськими засобами.
Більш детальні інструкції, а також номери контакт-центрів для телефонної підтримки таких замовлень доступні на сайті Liki24.com.
Довідково.
Укрпошта — національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу в Україні — 11000 відділень. Це більше, ніж вся мережа банківських установ.
Liki24.com – сервіс пошуку і доставки ліків, який співпрацює з 5600+ аптеками по всій Україні. Користувачі Сервісу можуть купувати ліки зі знижками до 30%, замовляючи доставку або забираючи самостійно зі зручної аптеки за попередньою резерву. Щомісяця сайт Сервісу відвідує близько 2 млн чоловік.

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti