619819

Час: 2020-08-14 04:00:47

Новини об'єднання

V звітно-виборна Конференція Київської профспілки енергетиків

Бондаренко12 серпня відбулася V звітно-виборна Конференція Київської міської професійної спілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості. Делегати Конференції підсумували роботу в звітному періоді, обговорили стан справ, що склався в профспілковому русі, та визначили пріоритетні завдання на наступний період.
Роботу Київської профспілки енергетиків за звітний період визнано задовільною. Головою профспілки одноголосно обрано Бондаренка Ю.В.
Київська міська рада профспілок щиро вітає БОНДАРЕНКА ЮРІЯ ВОЛОДИМИРОВИЧА з обранням на посаду голови Київської профспілки енергетиків. Бажаємо Вам сил та терпіння, енергії та великих досягнень в профспілковій роботі.

Вітання з Днем будівельника

будШановні колеги-спілчани!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята - Днем будівельника!

Будівельники – це творці, люди, які покликані приносити радість, щастя та задоволення оточуючим, розкіш домашнього затишку і побутового комфорту. Неможливо сьогодні уявити розвиток нашого міста без існування будівельної галузі, без простих людей будівельників. Адже ті, хто будує житло, лікарні, офіси, торговельні центри, дитячі майданчики, забезпечують надійну основу для подальшого розвитку суспільства.

Щиро бажаю вам миру, добра, злагоди і поваги, впевненості у завтрашньому дні, наполегливості у досягненні своєї мети. Нехай  завжди оточують підтримка близьких людей та любов, а праця приносить вам радість і достаток, а людям – затишок зручних осель.

З повагою - голова Київської міськпрофради     Валентин Мельник

Звітує профспілка ЖКГ

IMG 1207

29 липня 2020 року відбулася XII звітно-виборна конференція Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг. Конференція проходила у Будинку спілок із відповідним технічним забезпеченням та дотриманням всіх санітарних норм визначених державними нормативно-правовими актами.

Засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення

f1

15.07.2020 в Київській міській державній адміністрації відбулося засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення, яке провела перший заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА, заступник співголови Координаційного комітету Світлана Устименко.

Пройшли чергові загальні збори членів кредитної спілки «Профспілкова скарбниця»

photo13

14 липня 2020 року відбулися чергові загальні збори членів кредитної спілки «Профспілкова скарбниця» Об'єднання профспілок, організацій профспілок у  м. Києві «Київська міська рада профспілок». Захід провів голова Київської міськпрофради, голова спостережної ради кредитної спілки Валентин Мельник та заступник голови Київської міськпрофради, голова правління кредитної спілки Тетяна Орисенко.

Новини членських організацій

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ Ч. 3, 4. СТ. 32 КЗППУ

енергетикиПитання щодо зміни істотних умов праці врегульоване ч.3 ст.32 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), якою визначено, що у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, допустима зміна істотних умов праці, якщо робота продовжується за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, встановлення або скасування неповного робочого часу, режиму роботи, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце"

енергетикиВ Кодексі законів про працю України існують певні статті, які користуються підвищеною увагою. До Київського міськкому профспілки енергетиків надходить багато питань щодо норм статті 32, яка регламентує переведення та переміщення працівників, а також зміну істотних умов праці. Тому міськком енергетиків вирішив оновити та "розділити" ст. 32 на складові. Відповідні матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце" вже розміщені в розділі "Юридичні консультації" на сайті (http://kievprofenergo.in.ua/page/9/). Стаття "Зміни істотних умов праці" готується та буде розміщена найближчим часом.

ПОНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРАТ «ДОЗ «ЯВІР» ДЕРЖАВНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ «АРТЕМ».

артемДиректор ПрАТ «ДОЗ «Явір» Державної акціонерної компанії «Артем» Микола Кузьмич Строкоус повідомив, що через карантин підприємство спочатку призупинило виробництво як спеціальної продукції оборонного призначення так і реабілітаційних виробів. Зараз, користуючись, нормами постанови КМУ від11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема п.8, який дозволяє діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, поновилося виготовлення дерев’яних реабілітаційних крісел моделей 375 та їх модифікацій, реабілітаційних стільців моделі 360. Всього зараз в роботі біля 60 екземплярів цих виробів. Імпортні комплектуючи є в запасі, а з вітчизняними – допомагають постачальники. До роботи залучено поки 12 працівників, звичайно, із дотриманням усіх заходів протиепідеміологичної безпеки.
                                  Голова ПО ПАУ В ДАХК «Артем» Олександр Кельїн.

Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності діє щодо вирішення проблемних питань

9 квітня 2020 року Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності звернулася до Голови Київської міськдержадміністрації Віталія Кличка та Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка з проханням щодо забезпечення фінансуванням на період карантину працівників районних комунальних підприємств, які надають послуги з харчування в навчальних закладах м. Києва.

ДАХК «Артем» підвищує захист своїх працівників

002 2Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» підвищує захист своїх працівників, які забезпечують життєдіяльність підприємства, та готували до чергових державних випробувань разом із ДержКБ «Луч» ракет «Вільха» та «Нептун».
На початку карантину «Артем» за підтримки «Укроборонпрому» отримав дружню допомогу від Хмельницького «Новатора» у вигляді 1000 захисних масок. На той час то була вчасна і необхідна акція! А починаючи з 23 березня ми вже самі почали шити якісні, шестишарові, багаторазові марлеві маски для власних потреб. Виробництво доручили одразу двом підрозділам. Також власними силами (під контролем наших медиків) виготовили, розфасували в дозатори і видали на робочі місця партію дезінфікуючого розчину.

Голова ПО ПАУ в ДАХК «Артем», Олександр Кельїн.

"Без перебільшення ліки поштою українці чекали давно. Ми не втомлюємося нагадувати усім і кожному, що за межами цивілізації в Україні знаходиться більше 10 млн людей. У віддалених куточках країни ще досить поганий мобільний зв’язок, сумнівний інтернет, закриваються відділення банків і аптеки, якщо взагалі колись були. Укрпошта там - чи не єдиний зв’язок людей зі світом. Тим паче в умовах карантину, коли міжміське транспортне сполучення обмежене і найбезпечніше - залишатися вдома. Саме тому ми працюємо. В посиленому режимі безпеки, але працюємо. І саме тому активно шукаємо рішення, щоб не тільки доставити ліки українцям додому, а ще й зробити це безкоштовно. Впевнений, що ця послуга швидко знайде своїх прихильників, особливо в цей непростий для країни час. Вдячний партнерам за довіру”, - зауважив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.
"В умовах карантину українці, які проживають в невеликих містах і селах відчувають величезні труднощі з доступом до ліків, - коментує Антон Авринскій, засновник і керівник Сервісу пошуку і доставки ліків Liki24.com. - Часто щоб отримати медикаменти, людям потрібно долати десятки кілометрів, що неможливо в період карантину. Тому ця ініціатива - життєво важлива, і ми дуже раді, що Укрпошта отримала таку можливість. Наш Сервіс працює з більше ніж 5600 аптеками по всій Україні. Ми надаємо інформацію про наявність і ціни на 55 тисяч аптечних товарів і допомагаємо користувачам отримати їх за оптимальною ціною, збираючи медикаменти для відправлень з різних аптек", - додав він.
Послуги безкоштовної доставки ліків через національного оператора Укрпошту будуть доступні до кінця карантину. При цьому, користувачі зможуть отримувати свої посилки як на відділеннях Укрпошти, так і адресно до дверей. Терміни доставки відповідають нормам експрес-відправлень.
Замовлення на безкоштовну доставку медикаментів можна оформити на сайті Сервісу Liki24.com уже сьогодні. Для цього потрібно зайти на сайт liki24.com, знайти потрібні ліки, додати їх до кошику, оформити замовлення і в способах доставки обрати “Доставка з Укрпошта”. Безкоштовну доставку також можна буде оформити за номером телефону 068 296 14 52.
Виняток до замовлення складають медикаменти, що вимагають спеціального температурного режиму зберігання, або входять до переліку наркотичних, психотропних засобів і прекурсорів, а також є сильнодіючими і отруйними лікарськими засобами.
Більш детальні інструкції, а також номери контакт-центрів для телефонної підтримки таких замовлень доступні на сайті Liki24.com.
Довідково.
Укрпошта — національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу в Україні — 11000 відділень. Це більше, ніж вся мережа банківських установ.
Liki24.com – сервіс пошуку і доставки ліків, який співпрацює з 5600+ аптеками по всій Україні. Користувачі Сервісу можуть купувати ліки зі знижками до 30%, замовляючи доставку або забираючи самостійно зі зручної аптеки за попередньою резерву. Щомісяця сайт Сервісу відвідує близько 2 млн чоловік.

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti