Час: 2021-01-27 02:57:46

Новини об'єднання

Про підвищення кваліфікації профспілкового активу

бух11126 січня у Будинку профспілок в режимі відеоконференції відбувся семінар для головних бухгалтерів членських організацій та організацій, що обслуговуються за договорами Київської міськпрофради з актуальних питань бухгалтерського обліку, податкової та фінансової звітності профспілкових організацій. Семінар організувала та провела заступник голови – головний бухгалтер Київської міськпрофради Лінчевська І.А. на який було запрошено аудитора, досвідченого спеціаліста у сфері діяльності профспілкових організацій Світлану Василівну Ярошинську.

Засідання Президії Київської міськпрофради

119 січня 2021 року в Київській міськпрофраді в режимі відеоконференції (онлайн) з використанням системи ZOOM відбулося засідання Президії, яке провів Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник.

Зміни до Порядку розслідування нещасних випадків інфікування COVID-19

Постановою Кабінету Міністрів України від 05.01.2021 року №1 внесені зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337, щодо розслідування випадків смерті працівників робота яких пов`язана з виконанням професійних обов`язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19.

Засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення

Координ комітет22 грудня 2020 року в режимі відеоконференції (онлайн) за допомогою платформи ZOOM відбулося чергове засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення, яке провела заступник директора Департаменту соціальної політики ВО КМР (КМДА), заступник співголови Координаційного комітету Світлана Устименко.
Участь у заході взяли представники Київської міськпрофради та її членських організацій, які є членами Координаційного комітету.

Засідання Президії Київської міськпрофради

п ме ор22 грудня 2020 року в Київській міськпрофраді в режимі відеоконференції (онлайн) з використанням системи ZOOM відбулося засідання Президії, яке провів Голова Київської міськпрофради Валентин Мельник.
Питання порядку денного:
1. Про принципи формування бюджету Київської міськпрофради на 2021 рік (доповідач - Мельник В.П. – Голова Київської міськпрофради).
2. Інформація про проєкт бюджету м. Києва на 2021 рік (доповідач - Орисенко Т.М. – заступник Голови Київської міськпрофради).
3. Про проєкт розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо коригування тарифів КП «Київтеплоенерго» на тепло та гарячу воду (доповідач - Орисенко Т.М. – заступник Голови Київської міськпрофради).

Новини членських організацій

КИЇВСЬКА ПРОФСПІЛКА ЕНЕРГЕТИКІВ ВПРОВАДЖУЄ НОВІ ДІСТАНЦІЙНІ ФОРМИ РОБОТИ

3750Карантинні обмеження вимагають пошуку нових форм спілкування і діяльності. 18-19 листопада міський комітет Київської профспілки енергетиків провів плановий щомісячний навчальний семінар з головами профспілкових органів у новому форматі - відеопрезентації, яка розміщена на каналі профспілки в YouTube. Відеопрезентацію вели голова профспілки Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко та правовий інспектор Ольга Можаєва. Доповідачі у стислій формі проінформували про стан профспілкових справ в цілому та конкретно в Київській профспілці енергетиків, прокоментували постанови, прийняті на останньому засіданні міського комітету, поставили завдання та дали рекомендації з практичних питань. Відповідно до вимог часу, міський комітет велику увагу приділяє використанню у роботі сучасних електронних засобів комунікацій. Щоденно сайт профспілки відвідує понад 1000 користувачів. Ми підтримуєм сторінку в Facebook, канал в YouTube, спільноту та групи в в Viber, використовуємо ZOOM, інші програми, месенджери. Маємо сподівання, що нова форма навчання буде зручною та ефективною.

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ Ч. 3, 4. СТ. 32 КЗППУ

енергетикиПитання щодо зміни істотних умов праці врегульоване ч.3 ст.32 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), якою визначено, що у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, допустима зміна істотних умов праці, якщо робота продовжується за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, встановлення або скасування неповного робочого часу, режиму роботи, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце"

енергетикиВ Кодексі законів про працю України існують певні статті, які користуються підвищеною увагою. До Київського міськкому профспілки енергетиків надходить багато питань щодо норм статті 32, яка регламентує переведення та переміщення працівників, а також зміну істотних умов праці. Тому міськком енергетиків вирішив оновити та "розділити" ст. 32 на складові. Відповідні матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце" вже розміщені в розділі "Юридичні консультації" на сайті (http://kievprofenergo.in.ua/page/9/). Стаття "Зміни істотних умов праці" готується та буде розміщена найближчим часом.

ПОНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРАТ «ДОЗ «ЯВІР» ДЕРЖАВНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ «АРТЕМ».

артемДиректор ПрАТ «ДОЗ «Явір» Державної акціонерної компанії «Артем» Микола Кузьмич Строкоус повідомив, що через карантин підприємство спочатку призупинило виробництво як спеціальної продукції оборонного призначення так і реабілітаційних виробів. Зараз, користуючись, нормами постанови КМУ від11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема п.8, який дозволяє діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, поновилося виготовлення дерев’яних реабілітаційних крісел моделей 375 та їх модифікацій, реабілітаційних стільців моделі 360. Всього зараз в роботі біля 60 екземплярів цих виробів. Імпортні комплектуючи є в запасі, а з вітчизняними – допомагають постачальники. До роботи залучено поки 12 працівників, звичайно, із дотриманням усіх заходів протиепідеміологичної безпеки.
                                  Голова ПО ПАУ В ДАХК «Артем» Олександр Кельїн.

Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності діє щодо вирішення проблемних питань

9 квітня 2020 року Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності звернулася до Голови Київської міськдержадміністрації Віталія Кличка та Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка з проханням щодо забезпечення фінансуванням на період карантину працівників районних комунальних підприємств, які надають послуги з харчування в навчальних закладах м. Києва.

"Без перебільшення ліки поштою українці чекали давно. Ми не втомлюємося нагадувати усім і кожному, що за межами цивілізації в Україні знаходиться більше 10 млн людей. У віддалених куточках країни ще досить поганий мобільний зв’язок, сумнівний інтернет, закриваються відділення банків і аптеки, якщо взагалі колись були. Укрпошта там - чи не єдиний зв’язок людей зі світом. Тим паче в умовах карантину, коли міжміське транспортне сполучення обмежене і найбезпечніше - залишатися вдома. Саме тому ми працюємо. В посиленому режимі безпеки, але працюємо. І саме тому активно шукаємо рішення, щоб не тільки доставити ліки українцям додому, а ще й зробити це безкоштовно. Впевнений, що ця послуга швидко знайде своїх прихильників, особливо в цей непростий для країни час. Вдячний партнерам за довіру”, - зауважив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.
"В умовах карантину українці, які проживають в невеликих містах і селах відчувають величезні труднощі з доступом до ліків, - коментує Антон Авринскій, засновник і керівник Сервісу пошуку і доставки ліків Liki24.com. - Часто щоб отримати медикаменти, людям потрібно долати десятки кілометрів, що неможливо в період карантину. Тому ця ініціатива - життєво важлива, і ми дуже раді, що Укрпошта отримала таку можливість. Наш Сервіс працює з більше ніж 5600 аптеками по всій Україні. Ми надаємо інформацію про наявність і ціни на 55 тисяч аптечних товарів і допомагаємо користувачам отримати їх за оптимальною ціною, збираючи медикаменти для відправлень з різних аптек", - додав він.
Послуги безкоштовної доставки ліків через національного оператора Укрпошту будуть доступні до кінця карантину. При цьому, користувачі зможуть отримувати свої посилки як на відділеннях Укрпошти, так і адресно до дверей. Терміни доставки відповідають нормам експрес-відправлень.
Замовлення на безкоштовну доставку медикаментів можна оформити на сайті Сервісу Liki24.com уже сьогодні. Для цього потрібно зайти на сайт liki24.com, знайти потрібні ліки, додати їх до кошику, оформити замовлення і в способах доставки обрати “Доставка з Укрпошта”. Безкоштовну доставку також можна буде оформити за номером телефону 068 296 14 52.
Виняток до замовлення складають медикаменти, що вимагають спеціального температурного режиму зберігання, або входять до переліку наркотичних, психотропних засобів і прекурсорів, а також є сильнодіючими і отруйними лікарськими засобами.
Більш детальні інструкції, а також номери контакт-центрів для телефонної підтримки таких замовлень доступні на сайті Liki24.com.
Довідково.
Укрпошта — національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу в Україні — 11000 відділень. Це більше, ніж вся мережа банківських установ.
Liki24.com – сервіс пошуку і доставки ліків, який співпрацює з 5600+ аптеками по всій Україні. Користувачі Сервісу можуть купувати ліки зі знижками до 30%, замовляючи доставку або забираючи самостійно зі зручної аптеки за попередньою резерву. Щомісяця сайт Сервісу відвідує близько 2 млн чоловік.

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti