+380-44-272-11-47

Час: 2021-04-12 14:58:15

Новини об'єднання

ЗАКОНОПРОЄКТ ЩОДО ОПТИМІЗАЦІЇ ФУНКЦІЙ ФОНДУ СОЦСТРАХУ ПОТРЕБУЄ ДООПРАЦЮВАННЯ

c6a1bf8b daf9a729f085ac8a979a51cd17ce73c2На розгляд Спільного представницького органу об’єднань профспілок надійшов проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації функцій Фонду соціального страхування України». Законопроєктом пропонується внесення кардинальних змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (№ 1105-XIV).
Вказаний законопроєкт містить низку вкрай негативних змін, які направлені на звуження прав застрахованих осіб, що заборонено ст. 22 Конституції України.

«НІ» ДРУГІЙ ХВИЛІ НАСТУПУ ВЛАДИ НА ПРАВА ПРАЦІВНИКІВ І ПРОФСПІЛОК

13 03Зазнавши фіаско через потужний спротив українських працівників і спілчан щодо прийняття в турборежимі сумнозвісного законопроєкту «Про працію (№ 2708) ) та щодо прав профспілок (№ 2681), влада не залишає намірів провести дерегуляцію та лібералізацію трудових відносин.
01.04.2021 на засіданні Урядового комітету з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та соціальної політики розроблений Мінекономіки України законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин» було ухвалено та рекомендовано внести його на розгляд Уряду України.

ПЕРЕМОГА ДЮСШ "ПУЩА-ВОДИЦЯ" У ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ ЗІ СПОРТИВНОГО ОРІЄНТУВАННЯ

1 місце спортивне орієнтування Пуща водицяЗ 24 и по 29 березня 2021 року на лісових масивах Львівської області відбувся чемпіонат України зі спортивного орієнтування серед команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл.
Честь столиці представляли вихованці школи профспілок м. Києва – Київська дитячо-юнацька спортивна школа "Пуща-Водиця" та зайняли перше місце в загальнокомандному заліку.

ГАРНА НОВИНА. З ТРАВНЯ ЦІНА ГАЗУ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ БУДЕ ЗАФІКСОВАНА НА РІК.

imagesЗа інформацією Голови правління Асоціації постачальників енергоресурсів Артема Компана, з 01 травня 2021 року всі побутові споживачі природного газу будуть переведені на річний контракт з фіксованою ціною ресурсу.
«Ціна газу для населення буде зафіксована з 1 травня поточного року до 30 квітня наступного. Це дозволить застрахувати українців від стрибків цін на газ, особливо відчутних під час опалювального періоду», — сказав Компан.

ПРО ПЕРЕХІД НА ДИСТАНЦІЙНУ ФОРМУ РОБОТИ ПРАЦІВНИКІВ АПАРАТУ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ

1feed695c263ccebd0a915a1945be2d9Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації ) від 20 березня 2020 року № 488 «Про встановлення режиму надзвичайної ситуації на території міста Києва» працівники апарату Київської міськпрофради переходять з 05 квітня 2021 року на дистанційну форму роботи.

Новини членських організацій

КИЇВСЬКА ПРОФСПІЛКА ЕНЕРГЕТИКІВ ВПРОВАДЖУЄ НОВІ ДІСТАНЦІЙНІ ФОРМИ РОБОТИ

3750Карантинні обмеження вимагають пошуку нових форм спілкування і діяльності. 18-19 листопада міський комітет Київської профспілки енергетиків провів плановий щомісячний навчальний семінар з головами профспілкових органів у новому форматі - відеопрезентації, яка розміщена на каналі профспілки в YouTube. Відеопрезентацію вели голова профспілки Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко та правовий інспектор Ольга Можаєва. Доповідачі у стислій формі проінформували про стан профспілкових справ в цілому та конкретно в Київській профспілці енергетиків, прокоментували постанови, прийняті на останньому засіданні міського комітету, поставили завдання та дали рекомендації з практичних питань. Відповідно до вимог часу, міський комітет велику увагу приділяє використанню у роботі сучасних електронних засобів комунікацій. Щоденно сайт профспілки відвідує понад 1000 користувачів. Ми підтримуєм сторінку в Facebook, канал в YouTube, спільноту та групи в в Viber, використовуємо ZOOM, інші програми, месенджери. Маємо сподівання, що нова форма навчання буде зручною та ефективною.

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ Ч. 3, 4. СТ. 32 КЗППУ

енергетикиПитання щодо зміни істотних умов праці врегульоване ч.3 ст.32 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), якою визначено, що у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, допустима зміна істотних умов праці, якщо робота продовжується за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, встановлення або скасування неповного робочого часу, режиму роботи, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце"

енергетикиВ Кодексі законів про працю України існують певні статті, які користуються підвищеною увагою. До Київського міськкому профспілки енергетиків надходить багато питань щодо норм статті 32, яка регламентує переведення та переміщення працівників, а також зміну істотних умов праці. Тому міськком енергетиків вирішив оновити та "розділити" ст. 32 на складові. Відповідні матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце" вже розміщені в розділі "Юридичні консультації" на сайті (http://kievprofenergo.in.ua/page/9/). Стаття "Зміни істотних умов праці" готується та буде розміщена найближчим часом.

ПОНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРАТ «ДОЗ «ЯВІР» ДЕРЖАВНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ «АРТЕМ».

артемДиректор ПрАТ «ДОЗ «Явір» Державної акціонерної компанії «Артем» Микола Кузьмич Строкоус повідомив, що через карантин підприємство спочатку призупинило виробництво як спеціальної продукції оборонного призначення так і реабілітаційних виробів. Зараз, користуючись, нормами постанови КМУ від11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема п.8, який дозволяє діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, поновилося виготовлення дерев’яних реабілітаційних крісел моделей 375 та їх модифікацій, реабілітаційних стільців моделі 360. Всього зараз в роботі біля 60 екземплярів цих виробів. Імпортні комплектуючи є в запасі, а з вітчизняними – допомагають постачальники. До роботи залучено поки 12 працівників, звичайно, із дотриманням усіх заходів протиепідеміологичної безпеки.
                                  Голова ПО ПАУ В ДАХК «Артем» Олександр Кельїн.

Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності діє щодо вирішення проблемних питань

9 квітня 2020 року Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності звернулася до Голови Київської міськдержадміністрації Віталія Кличка та Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка з проханням щодо забезпечення фінансуванням на період карантину працівників районних комунальних підприємств, які надають послуги з харчування в навчальних закладах м. Києва.

Незважаючи на складну соціально-економічну ситуацію в країні через пандемію коронавірусу COVID-19, внаслідок якої маємо зниження рівня життя громадян, влада продовжує наступ на трудові та соціально-економічні права людини праці та профспілки.
В нових проєктах законодавчих актів працівників позбавляють права на колективний захист трудових прав, залишаючи їх один на один зі свавіллям роботодавців; порушуються конституційні норми реалізації прав педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників на законодавчо визначений рівень оплати праці; приймаються рішення щодо безпідставного суттєвого зростання ціни на природний газ для населення, тарифів на передачу електроенергії для промисловості; продовжується наступ на права профспілок тощо.
Тож в період коронакризи, коли влада має підтримати економіку, бізнес і населення, проводиться державна політика жорстких соціальних обмежень, яка далека від конституційних норм соціальної справедливості.

Враховуючи зазначене, Київська міськпрофрада вимагає від Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України:

Ініціювати прийняття Верховною Радою України та Кабінетом Міністрів України рішення про заборону внесення на розгляд законопроєктів про зміни до трудового законодавства, які погіршують права та соціальний захист працівників, а на період пандемі коронавірусу Covid-19 утриматись від підвищення тарифів на передачу електроенергії, цін на природний газ, цін (тарифів) на комунальні послуги, податків тощо.

Схвалено Президією Київської міськпрофради 24.11.2020

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti

Наші сувеніри