КП Грудень 2021 6 стор на САЙТ готово page 0001

Час: 2022-05-24 18:37:18

Новини об'єднання

ДЕРЖПРАЦІ ПІДГОТУВАЛА ПОРЯДОК РОЗСЛІДУВАННЯ НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

58Державна служба України з питань праці розробила та узгоджує з Мінекономіки проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання розслідування нещасних випадків в умовах воєнного (надзвичайного) стану».

ЗАКОНОДАВЧІ ЗМІНИ: НОВІ ПРАВИЛА ВИПЛАТИ ДОПОМОГИ З БЕЗРОБІТТЯ ТА ЧАСТКОВОГО БЕЗРОБІТТЯ

33З початком воєнної агресії РФ чимало українців втратили робочі місця, багато громадян не мають документів, які підтверджують трудову діяльність.
З 07 травня 2022 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану», № 2220-IX, яким передбачено спрощення процедур надання допомоги з безробіття.

ТАРИФИ НА ТЕПЛОВУ ЕНЕРГІЮ І ГАРЯЧУ ВОДУ ПОКИ ЗАЛИШАЮТЬСЯ БЕЗ ЗМІН

o 1emttmg8f1in01plpqcjvbc12hv2iУ лютому 2022 року у зв’язку із очікуваними намірами міської влади щодо коригування тарифів на теплову енергію та постачання гарячої води КП «Київтеплоенерго», Київська міськпрофрада зверталася до Київської міськдержадміністрації щодо проведення презентації та роз’яснення спілчанам змін тарифів на вказані послуги.

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ УХВАЛИЛА ЗАКОН ЩОДО ПОСИЛЕННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ ПРАЦІВНИКІВ

25На підпис Президенту України направлено прийнятий Верховною Радою України Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників» (реєстр. № 5266 від 18.03.2021).

ДОСЯГНЕННЯ ДЮСШ З АКАДЕМІЧНОГО ВЕСЛУВАННЯ «БУРЕВІСНИК» КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ

283199154 3273062496259257 5859569676906523844 nКиївська міськпрофрада вітає з бронзовою медалью вихованок   ДЮСШ з академічного веслування «Буревісник» Київської міської   ради профспілок

Новини членських організацій

ТУРНІР З ШАХІВ НА АТ«ФАРМАК» «FARMAK CHALLENGE 2021»

67247042 1121816501539799 8760549457709236224 nУ рамках спортивних змагань «Farmak Challenge 2021» у АТ «Фармак», який відноситься до Київської міської організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості, пройшов турнір з шахів. Шістнадцять фармаківців змагались за звання найкращого шахіста.
У звязку з карантинними обмеженнями турнір проходив у режимі онлайн на ігровому майданчику www.lichess.org. У онлайн турнірі брали участь лише працівники «Фармак».

КИЇВСЬКА ПРОФСПІЛКА ЕНЕРГЕТИКІВ ВПРОВАДЖУЄ НОВІ ДІСТАНЦІЙНІ ФОРМИ РОБОТИ

3750Карантинні обмеження вимагають пошуку нових форм спілкування і діяльності. 18-19 листопада міський комітет Київської профспілки енергетиків провів плановий щомісячний навчальний семінар з головами профспілкових органів у новому форматі - відеопрезентації, яка розміщена на каналі профспілки в YouTube. Відеопрезентацію вели голова профспілки Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко та правовий інспектор Ольга Можаєва. Доповідачі у стислій формі проінформували про стан профспілкових справ в цілому та конкретно в Київській профспілці енергетиків, прокоментували постанови, прийняті на останньому засіданні міського комітету, поставили завдання та дали рекомендації з практичних питань. Відповідно до вимог часу, міський комітет велику увагу приділяє використанню у роботі сучасних електронних засобів комунікацій. Щоденно сайт профспілки відвідує понад 1000 користувачів. Ми підтримуєм сторінку в Facebook, канал в YouTube, спільноту та групи в в Viber, використовуємо ZOOM, інші програми, месенджери. Маємо сподівання, що нова форма навчання буде зручною та ефективною.

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ Ч. 3, 4. СТ. 32 КЗППУ

енергетикиПитання щодо зміни істотних умов праці врегульоване ч.3 ст.32 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), якою визначено, що у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, допустима зміна істотних умов праці, якщо робота продовжується за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, встановлення або скасування неповного робочого часу, режиму роботи, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце"

енергетикиВ Кодексі законів про працю України існують певні статті, які користуються підвищеною увагою. До Київського міськкому профспілки енергетиків надходить багато питань щодо норм статті 32, яка регламентує переведення та переміщення працівників, а також зміну істотних умов праці. Тому міськком енергетиків вирішив оновити та "розділити" ст. 32 на складові. Відповідні матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце" вже розміщені в розділі "Юридичні консультації" на сайті (http://kievprofenergo.in.ua/page/9/). Стаття "Зміни істотних умов праці" готується та буде розміщена найближчим часом.

ПОНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРАТ «ДОЗ «ЯВІР» ДЕРЖАВНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ «АРТЕМ».

артемДиректор ПрАТ «ДОЗ «Явір» Державної акціонерної компанії «Артем» Микола Кузьмич Строкоус повідомив, що через карантин підприємство спочатку призупинило виробництво як спеціальної продукції оборонного призначення так і реабілітаційних виробів. Зараз, користуючись, нормами постанови КМУ від11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема п.8, який дозволяє діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, поновилося виготовлення дерев’яних реабілітаційних крісел моделей 375 та їх модифікацій, реабілітаційних стільців моделі 360. Всього зараз в роботі біля 60 екземплярів цих виробів. Імпортні комплектуючи є в запасі, а з вітчизняними – допомагають постачальники. До роботи залучено поки 12 працівників, звичайно, із дотриманням усіх заходів протиепідеміологичної безпеки.
                                  Голова ПО ПАУ В ДАХК «Артем» Олександр Кельїн.

КИЇВ. ПІДПИСАНО ТЕРИТОРІАЛЬНУ УГОДУ
                                   НА НОВИЙ СТРОК !

изображение viber 2021 10 27 12 16 02 033

27 жовтня 2021 року в Київській міській державній адміністрації відбулася урочиста церемонія підписання Територіальної угоди на 2021-2023 роки.

Свої підписи під документом поставили: від Сторони виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації ) – київський міський Голова Віталій КЛИЧКО; від Сторони профспілок – Голова Спільного представницького органу профспілок та об’єднань профспілок м. Києва Валентин МЕЛЬНИК; від Сторони роботодавців – Голова Спільного представницького органу сторони роботодавців на територіальному рівні в місті Києві Андрій АНТОНЮК.

изображение viber 2021 10 27 12 16 01 856
Укладення Територіальної угоди на новий строк знаменує собою завершення тривалого і досить непростого процесу тристоронніх колективних переговорів, свідчить про можливість консолідації міської влади, бізнесу, профспілок задля кращого майбутнього працівників. Територіальна угода погоджена з керівниками галузевих членських організацій Київської міськпрофради.

Нова Територіальна угода містить тристоронні домовленості, а також окремі зобов’язання сторін, спрямовані на розвиток економіки, вітчизняного виробництва, зростання продуктивної зайнятості, вирішення актуальних питань оплати праці, охорони та умов праці, забезпечення соціального захисту працюючих м. Києва, визначення механізмів здійснення переговорного процесу та спільного контролю сторін за встановленням тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті, постачання теплової енергії та гарячої води для населення Комунального підприємства ВО КМР (КМДА) «Київтеплоенерго», гуманітарних питань, задоволення духовних потреб населення тощо.
Положення Угоди є обов’язковими для всіх суб’єктів, що перебувають у сфері дії сторін, у тому числі під час розроблення та укладання галузевих (міжгалузевих) угод, колективних договорів.
Угода підписана в трьох екземплярах, які будуть направлені на повідомну реєстрацію до Міністерства економіки України, після якої знаходяться у кожної із Сторін і мають однакову юридичну силу.
изображение viber 2021 10 27 12 21 28 165

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti

Наші сувеніри