Час: 2024-04-27 16:10:35

mol fpu 7569
З 2 по 4 жовтня п.р. у Києві відбувся ІІ Всеукраїнський молодіжний форум «Профспілкова молодь: твори своє майбутнє».

чорнобиль05.05.2021року Голова Молодіжної ради Київської міськпрофради прийняв участь в онлайн-конференції "Точка відліку - Чорнобиль", присвячена 35-м роковинам Чорнобильської катастрофи, яку проводила Організація молоді ППО ЧАЕС.100
Мета проведення конференції - поговорити про минуле, сьогодення та майбутнє ЧАЕС, про цілі та цінності, про виклики, загрози та можливості для подальшого розвитку майданчика Чорнобильської АЕС.

Мотивація молоді, її роль у розвитку профспілкового руху, особливості інформаційної роботи, шляхи поліпшення іміджу профспілки, виклики діяльності профорганізацій в умовах сьогодення – все це стало темою для обговорення на семінарі, під назвою «Молодь – майбутнє профспілок», який був проведений 30-31 жовтня Об’єднанням профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» за ініціативи Молодіжної ради.

Учасниками семінару-тренінгу стали 16 профспілкових лідерів із різних галузей, що представляли більшість членських організацій Міськпрофради .

10 квітня 2015 року відбулося чергове засідання Молодіжної ради, у ході якого обговорено питання щодо участі представників столичної молоді у проведенні суботника до Дня довкілля на Трухановому острові 16 квітня, Профспілкового форуму 1 травня, про підготовку до сьомого розширеного засідання Ради Київської міської ради профспілок. Проводив зібрання голова Молодіжної ради Міськпрофради Андрій Івашина.

Члени Молодіжної ради Київської міської ради профспілок прийняли участь у молодіжному проекті «OUR VISION», що проходив з 1 по 9 травня 2014 року в місті Кабулеті (Грузія). В проекті брали участь представники  молодіжних організацій та лідери країн Грузії, Вірменії, Італії, Польщі, Туреччини та України.

Ціллю проекту було налагодження дружних стосунків між молоддю європейських держав; встановлення та розширення контактів між представниками громадськості; формування культури міжнародного спілкування; розвиток та поглиблення інтернаціоналізму; обговорення питань міжнародних відносини; поширення всебічних суспільно-політичних, науково-освітніх, інформаційних зв’язків і взаємодії на національному і міжнародному рівнях; культурний обмін, обмін досвідом.

13 березня 2014 року на базі ДАХК «Артем» відбулося чергове засідання членів Молодіжної Ради Міськпрофради.

У засіданні приймали участь Заступник голови Міськпрофради Рижих Володимир Сергійович, Голова ПО ПАУ в ДАХК «Артем» Кельїн Олександр Дмитрович та члени Молодіжної ради.

Згідно порядку денного, враховуючи політичну ситуацію та курс на перезавантаження профспілок було прийнято рішення розробити план дій по активізації роботи з молоддю та заходи для популяризації профспілок.

Протягом 2013 року Молодіжна рада Київської міської ради профспілок (далі – МР) активно проводила роботу по підвищенню авторитету профспілок, залученню молоді до профспілкової діяльності, підвищенню членства в профспілках, впровадженню та реалізації молодіжної політики на підприємствах та в профспілках м. Києва. Здійснювались заходи для допомоги по вирішенню найболючіших питань (зайнятість - отримання спеціальності, гарантованого першого робочого місця та масового безробіття молоді; житло - проблеми отримання власного житла). А саме: проводились засідання, круглі столи на тему:«Соціальна справедливість у сфері навчання, праці та соціального захисту молоді», «Доступне житло. Молодіжні житлові кооперативи – міф чи реальність?», зустрічі по обміну досвідом на яких були присутні представники влади, структурних підрозділів КМДА. Члени МР приймали участь у навчальних семінарах, дискусійних клубах, парламентських слуханнях.

До міжнародного дня інвалідів та напередодні свята Св. Миколая Молодіжна рада Київської міської ради профспілок проводила благодійну акцію в підтримку Громадської організації «Спілка матерів розумово відсталих інвалідів «Сонячний промінь».

В рамках реалізації тристоронньої угоди, підписаної між Московською федерацією профспілок (МФП), Мінським міським об'єднанням профспілок (МГОПУ) та Київською міською Радою профспілок 26-27 жовтня 2013 року делегації членів Молодіжної ради Міськпрофради та профспілок Мінська взяли участь у Зльоті молодіжного профспілкового активу МФП, який пройшов на базі Олімпійського навчально-спортивного центру «Планерна».

24 жовтня 2013р. в залі Міськпрофради відбулося засідання Молодіжної ради. Членів Ради привітав заступник голови Міськпрофради Володимир Рижих.