КП Грудень 2021 6 стор на САЙТ готово page 0001

Час: 2022-09-26 15:46:57

Новини об'єднання

В УКРАЇНІ ЗМІНИЛИ ПРОЦЕДУРУ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЙ

єжл5Уряд вніс зміни до порядку призначення та виплати житлових субсидій.
Згідно постанови Кабінету Міністрів від 16.09.2022 № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України», Пенсійний фонд буде виплачувати субсидії з 01 жовтня 2022 року, а з 01 грудня – призначати субсидії.

СКІЛЬКИ УКРАЇНЦІ ПЛАТИТИМУТЬ ЗА ГАЗ І ЯКИМ БУДЕ ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН

206349njСкільки українці платитимуть за газ та яким буде майбутній опалювальний сезон, розповів очільник «Оператор ГТС України» Сергій Макогон. З його слів, нинішніх запасів газу Україні вистачить на помірний опалювальний сезон.

РАДА ПРОГОЛОСУВАЛА ЗА ОБ’ЄДНАННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ТА ФОНДУ СОЦСТРАХУ

rada2jgh21.09.2022 Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування (нова редакція) та інших законодавчих актів України» (реєстр. № 3663).

РЕКОМЕНДАЦІЇ ВІД ДЕРЖПРАЦІ: ЯК ПРАЦЮВАТИ БЕЗПЕЧНО

58524З метою профілактики виробничого травматизму та зменшення кількості випадків травмування працівників під час виконання робіт Держпраці збирає та надає рекомендації з найактуальніших питань, з якими звертаються роботодавці та працівники у сфері безпеки праці.

СТАЛО ВІДОМО, ДЕ У КИЄВІ МОЖНА ЗДАТИ КРОВ ДЛЯ ДОПОМОГИ ПОРАНЕНИМ ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

12345Кияни та гості столиці можуть долучитися до національної кампанії "Твоя кров може воювати. Стань донором". Кров потрібна для надання допомоги захисникам України, які на фронтах зазнали поранень, а також для постраждалих через війну цивільних.

Новини членських організацій

ТУРНІР З ШАХІВ НА АТ«ФАРМАК» «FARMAK CHALLENGE 2021»

67247042 1121816501539799 8760549457709236224 nУ рамках спортивних змагань «Farmak Challenge 2021» у АТ «Фармак», який відноситься до Київської міської організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості, пройшов турнір з шахів. Шістнадцять фармаківців змагались за звання найкращого шахіста.
У звязку з карантинними обмеженнями турнір проходив у режимі онлайн на ігровому майданчику www.lichess.org. У онлайн турнірі брали участь лише працівники «Фармак».

КИЇВСЬКА ПРОФСПІЛКА ЕНЕРГЕТИКІВ ВПРОВАДЖУЄ НОВІ ДІСТАНЦІЙНІ ФОРМИ РОБОТИ

3750Карантинні обмеження вимагають пошуку нових форм спілкування і діяльності. 18-19 листопада міський комітет Київської профспілки енергетиків провів плановий щомісячний навчальний семінар з головами профспілкових органів у новому форматі - відеопрезентації, яка розміщена на каналі профспілки в YouTube. Відеопрезентацію вели голова профспілки Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко та правовий інспектор Ольга Можаєва. Доповідачі у стислій формі проінформували про стан профспілкових справ в цілому та конкретно в Київській профспілці енергетиків, прокоментували постанови, прийняті на останньому засіданні міського комітету, поставили завдання та дали рекомендації з практичних питань. Відповідно до вимог часу, міський комітет велику увагу приділяє використанню у роботі сучасних електронних засобів комунікацій. Щоденно сайт профспілки відвідує понад 1000 користувачів. Ми підтримуєм сторінку в Facebook, канал в YouTube, спільноту та групи в в Viber, використовуємо ZOOM, інші програми, месенджери. Маємо сподівання, що нова форма навчання буде зручною та ефективною.

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ Ч. 3, 4. СТ. 32 КЗППУ

енергетикиПитання щодо зміни істотних умов праці врегульоване ч.3 ст.32 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), якою визначено, що у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, допустима зміна істотних умов праці, якщо робота продовжується за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, встановлення або скасування неповного робочого часу, режиму роботи, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце"

енергетикиВ Кодексі законів про працю України існують певні статті, які користуються підвищеною увагою. До Київського міськкому профспілки енергетиків надходить багато питань щодо норм статті 32, яка регламентує переведення та переміщення працівників, а також зміну істотних умов праці. Тому міськком енергетиків вирішив оновити та "розділити" ст. 32 на складові. Відповідні матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце" вже розміщені в розділі "Юридичні консультації" на сайті (http://kievprofenergo.in.ua/page/9/). Стаття "Зміни істотних умов праці" готується та буде розміщена найближчим часом.

ПОНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРАТ «ДОЗ «ЯВІР» ДЕРЖАВНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ «АРТЕМ».

артемДиректор ПрАТ «ДОЗ «Явір» Державної акціонерної компанії «Артем» Микола Кузьмич Строкоус повідомив, що через карантин підприємство спочатку призупинило виробництво як спеціальної продукції оборонного призначення так і реабілітаційних виробів. Зараз, користуючись, нормами постанови КМУ від11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема п.8, який дозволяє діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, поновилося виготовлення дерев’яних реабілітаційних крісел моделей 375 та їх модифікацій, реабілітаційних стільців моделі 360. Всього зараз в роботі біля 60 екземплярів цих виробів. Імпортні комплектуючи є в запасі, а з вітчизняними – допомагають постачальники. До роботи залучено поки 12 працівників, звичайно, із дотриманням усіх заходів протиепідеміологичної безпеки.
                                  Голова ПО ПАУ В ДАХК «Артем» Олександр Кельїн.

ЗАЯВА РАДИ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ
ПРОТИ НАСТУПУ НА МАЙНО ПРОФСПІЛОК

10.12.2021 у Верховній Раді України зареєстровані схвалені Кабінетом Міністрів України законопроєкти щодо визнання майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР державною власністю (реєстр. №№ 6420, 6421 від 10.12.2021).
Користуючись карантинними обмеженнями на масові зібрання та акції протесту, влада знову просуває законопроєкти, якими хоче безпідставно конфіскувати профспілкове майно, яке використовується профспілками задля захисту соціально-економічних та трудових прав людини праці.

Постійні спроби держави націоналізувати майно профспілок шляхом розробки законодавчих ініціатив, відкриття кримінальних проваджень, накладення арешту на нього, дезінформації, а також формування негативного ставлення до профспілок, не відповідає численним заявам влади про наміри побудувати в Україні демократичну державу європейського зразка, суперечить Конституції України, ігнорує основні принципи та норми фундаментальної Конвенції Міжнародної організації праці № 87 про свободу асоціації та захист права на організацію.
  Важко уявити, щоб у будь-якій країні Європи, куди рухається наша країна, так цинічно, відверто і незаконно відбиралося майно правозахисної громадської організації.
  Рада Київської міськпрофради, яка представляє інтереси понад 400 тисяч спілчан і є найбагаточисельнішою громадською організацією України і профспілковим об’єднанням столиці, виражає категоричний протест щодо чергового наступу влади на майно профспілок, законно набутого ними в установленому порядку, зазначає щодо неприйнятності вищевказаних законопроєктів.
   Констатуючи системність наступу на майно профспілок та усвідомлюючи реальну загрозу руйнації профспілкового руху з боку влади, Рада Київської міськпрофради вимагає від Верховної Ради України та Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку повернути законопроєкти за реєстр. №№ 6420, 6421 від 10.12.2021 без розгляду суб’єкту права законодавчої ініціативи – Кабінету Міністрів України.
Попереджаємо владу про невідворотність адекватного реагування на ігнорування вимог профспілок.
  Закликаємо усіх працівників, членів професійних спілок мобілізувати сили та дати відсіч намаганням влади відібрати майно профспілок та позбавити їх права на захист соціально-економічних та трудових прав кожного.

Схвалено Радою Київської міськпрофради 14 грудня 2021 року

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti

Наші сувеніри