Час: 2024-05-21 07:07:15

Новини об'єднання

ТРЕНІНГ ДЛЯ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ

зображення viber 2024 05 17 11 35 33 33717.05.2024 в Будинку київських профспілок за участі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) для членських організацій Київської міськпрофради проведено тренінг з питання державної реєстрації професійних спілок.

ФЛЕШМОБ ДО ДНЯ ВИШИВАНКИ «ВИШИВАНКА – ГЕНЕТИЧНИЙ КОД УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ»

Дизайн без названия 6Щорічно у травні українці відзначають яскраве та самобутнє свято День вишиванки, присвячене нашому національному одягу.
День вишиванки 2024 року в Україні знову проходить в умовах повномасштабної війни, що підвищує важливість свята. Ця дата поєднує українців, прославляє нашу культуру, виховує любов до національних символів та руйнує багато міфів російської пропаганди.

ФОП, ЯКІ ПРИЗВАНІ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ, ЗВІЛЬНЯТИМУТЬ ВІД ПЛАТИ ЗА ОРЕНДУ ДЕРЖМАЙНА

5235ecb631d6122c71af3d18fc4d3d7d06a55c44Уряд вирішив звільнити від оплати за оренду державного та комунального майна фізичних осіб та ФОП, призваних на військову службу.

СИТУАЦІЯ З ДЕФІЦИТОМ КАДРІВ ЗАГОСТРЮЄТЬСЯ: ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ НА РИНКУ ПРАЦІ

Prachivnyky03Дефіцит кадрів на ринку праці лише загострюється, адже вакансій стає все більше, кількість шукачів незначно, але зменшується, тож конкуренція продовжує падати.

В УКРАЇНІ ВИПРАВЛЯТЬ СИТУАЦІЮ ІЗ ЗАСТАРІЛИМ ПЕРЕЛІКОМ ПРОФЕСІЙ У КЛАСИФІКАТОРАХ, ЧАСТИНА З ЯКИХ ВЖЕ НЕ ІСНУЄ

d3c8ae4a9d14e5cc4309662667840ca278cfe8d8Частина зазначених у класифікаторах професій уже «відмерла», а частина реальних не вказана, тому в Україні створять Єдиний реєстр кваліфікацій – класифікатор професій і синхронізують його з іншими базами даних.

Новини членських організацій

ПРОФСПІЛКА ОСВІТЯН СТОЛИЦІ ЗАДОНАТИЛИ ПОНАД 15 МЛН. ГРН.

photo 2024 04 03 16 50 02Понад 15 млн. грн. задонатила ЗСУ Київська міська Профспілка працівників освіти і науки. Від початку повномасштабного вторгнення рф організація розпочала марафон «Освітяни столиці – ЗСУ». На березень 2024 року Профспілка передала військовим 100квадрокоптерів DJI MAVIC 3Е. Їхня загальна вартість складає понад 13 млн гривень.

У НАШИХ КОЛЕГ. В АТ «ОПЕРАТОР РИНКУ» ВПРОВАДЖЕНА ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ

5024У нас, в АТ «Оператор ринку», впроваджена гендерна рівність в управлінському процесі. Колективним договором гарантовано рівні можливості й однакове ставлення у відносинах зайнятості, рівну винагороди за рівноцінну працю, рівний доступ до безпеки й соціального забезпечення, рівність у кар’єрному розвитку і балансі між роботою та сімейним життям, справедливі як для чоловіків, так і для жінок.

ВІДБУВСЯ НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР ДЛЯ АКТИВУ КИЇВСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИ ЕНЕРГЕТИКІВ НА ТЕМУ "ОСОБЛИВОСТІ ЗАХИСТУ ПРАВ ПРАЦІВНИКІВ В УМОВАХ ВІЙНИ"

499720.02.2024 в столичному Будинку профспілок Київська профспілка енергетиків провела навчальний семінар та засідання міського комітету. Вів заходи голова профспілки Юрій Бондаренко. Перед учасниками заходів виступили заступник голови ФПУ Олександр Шубін та В.О. голови Київської міськпрофради Інна Лінчевська.

КИЇВСЬКА МІСЬКА ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ АПК

422920143 855573016365342 2460056979785076852 nСпартакіаду 2024 Київської міської профспілки працівників АПК - розпочато!
Першим видом спорту у цьому році стала інтелектуальна гра - шахи. Турнір відбувся 25 січня серед членів профспілки галузей АПК м.Києва.

БЛАГОДІЙНИЙ ЯРМАРОК НА ДП «АНТОНОВ» НА ПОТРЕБИ ЗСУ

123.jgpПідтримуючі волонтерську профспілкову ініціативу Київської Міськпрофради, профкомом ПО ПАУ на ДП «АНТОНОВ» 6 грудня провів аналогічний благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.

ЗАЯВА РАДИ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ
ПРОТИ НАСТУПУ НА МАЙНО ПРОФСПІЛОК

10.12.2021 у Верховній Раді України зареєстровані схвалені Кабінетом Міністрів України законопроєкти щодо визнання майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР державною власністю (реєстр. №№ 6420, 6421 від 10.12.2021).
Користуючись карантинними обмеженнями на масові зібрання та акції протесту, влада знову просуває законопроєкти, якими хоче безпідставно конфіскувати профспілкове майно, яке використовується профспілками задля захисту соціально-економічних та трудових прав людини праці.

Постійні спроби держави націоналізувати майно профспілок шляхом розробки законодавчих ініціатив, відкриття кримінальних проваджень, накладення арешту на нього, дезінформації, а також формування негативного ставлення до профспілок, не відповідає численним заявам влади про наміри побудувати в Україні демократичну державу європейського зразка, суперечить Конституції України, ігнорує основні принципи та норми фундаментальної Конвенції Міжнародної організації праці № 87 про свободу асоціації та захист права на організацію.
  Важко уявити, щоб у будь-якій країні Європи, куди рухається наша країна, так цинічно, відверто і незаконно відбиралося майно правозахисної громадської організації.
  Рада Київської міськпрофради, яка представляє інтереси понад 400 тисяч спілчан і є найбагаточисельнішою громадською організацією України і профспілковим об’єднанням столиці, виражає категоричний протест щодо чергового наступу влади на майно профспілок, законно набутого ними в установленому порядку, зазначає щодо неприйнятності вищевказаних законопроєктів.
   Констатуючи системність наступу на майно профспілок та усвідомлюючи реальну загрозу руйнації профспілкового руху з боку влади, Рада Київської міськпрофради вимагає від Верховної Ради України та Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку повернути законопроєкти за реєстр. №№ 6420, 6421 від 10.12.2021 без розгляду суб’єкту права законодавчої ініціативи – Кабінету Міністрів України.
Попереджаємо владу про невідворотність адекватного реагування на ігнорування вимог профспілок.
  Закликаємо усіх працівників, членів професійних спілок мобілізувати сили та дати відсіч намаганням влади відібрати майно профспілок та позбавити їх права на захист соціально-економічних та трудових прав кожного.

Схвалено Радою Київської міськпрофради 14 грудня 2021 року

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti

Наші сувеніри