Час: 2024-06-17 07:20:52

Новини об'єднання

ПРЕДСТАВНИКА УКРАЇНСЬКИХ ПРОФСПІЛОК ОБРАНО ДО АДМІНІСТРАТИВНОЇ РАДИ МОП

photo 2024 06 12 09 38 44Заступника голови ФПУ, голову профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василя АНДРЕЄВА обрано до адміністративної ради МОП! Уперше представник українських профспілок є у складі Керівного органу Міжнародної Організації Праці (МОП), що є важливим не лише для українського профспілкового руху, але й для міжнародної профспілкової спільноти.

МОБІЛІЗОВАНИХ УКРАЇНЦІВ ЗВІЛЬНЯЮТЬ ВІД РОБОТИ: ЩО БУДЕ З ЗАРПЛАТАМИ ТА НЕВИКОРИСТАНИМИ ВІДПУСТКАМИ

zsu mobilizatsiya dengi zarplata armiya 768x513Мобілізовані українці повинні надати роботодавцю оригінал повістки, отриманої від працівників ТЦК. Керівництво зобов'язане видати наказ про тимчасове звільнення підлеглого від обов'язків на період призову до ЗСУ. Стало відомо, що буде із зарплатами та невикористаними відпустками таких чоловіків.

ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ СПРИЯННЯ ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ

0212.06.2024 Київська міськпрофрада та її членські організації взяли участь у черговому засіданні Координаційного комітету сприяння зайнятості населення, що відбулося у режимі відеоконференції.

ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ ТЕКСТИЛЬНОЇ І ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

image 1743

Шановні колеги, спілчани!
Прийміть щирі вітання з нагоди вашого
професійного свята -
Дня працівників текстильної і легкої промисловості!
Ваш професіоналізм, відповідальне ставлення до справи, усвідомлення важливості своєї праці для розвитку економіки держави є запорукою подальших успіхів, налагодження нових взаємовигідних виробничих зв’язків, підвищення якості та розширення асортименту товарів народного споживання і головне – поліпшення добробуту людей. Бажаємо процвітання, успіхів у праці,щастя і благополуччя у кожній родині!

ПРОФСПІЛКИ ЗА РОЗВИТОК ЖІНОЧОГО КОМ'ЮНІТІ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ!

изображение viber 2024 06 05 17 50 53 743Київська міськпрофрада взяла участь у зустрічі спрямованої на об’єднання жінок - лідерів серед членів профспілок задля підтримки одна одної та побудови свідомого жіночого ком'юніті у повоєнній Україні! Основною метою заходу було знайомство жінок та вивчення можливостей співпраці в спільній роботі направленої на допомогу ветеранам війни, діючим захисникам і захисницям, людям з інвалідністю і обмеженими можливостями, а найголовніше підтримкою членів їх родин, допомогою в адаптації до нових умов життя в реаліях сьогодення.

Новини членських організацій

ПРОФСПІЛКА ОСВІТЯН СТОЛИЦІ ЗАДОНАТИЛИ ПОНАД 15 МЛН. ГРН.

photo 2024 04 03 16 50 02Понад 15 млн. грн. задонатила ЗСУ Київська міська Профспілка працівників освіти і науки. Від початку повномасштабного вторгнення рф організація розпочала марафон «Освітяни столиці – ЗСУ». На березень 2024 року Профспілка передала військовим 100квадрокоптерів DJI MAVIC 3Е. Їхня загальна вартість складає понад 13 млн гривень.

У НАШИХ КОЛЕГ. В АТ «ОПЕРАТОР РИНКУ» ВПРОВАДЖЕНА ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ

5024У нас, в АТ «Оператор ринку», впроваджена гендерна рівність в управлінському процесі. Колективним договором гарантовано рівні можливості й однакове ставлення у відносинах зайнятості, рівну винагороди за рівноцінну працю, рівний доступ до безпеки й соціального забезпечення, рівність у кар’єрному розвитку і балансі між роботою та сімейним життям, справедливі як для чоловіків, так і для жінок.

ВІДБУВСЯ НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР ДЛЯ АКТИВУ КИЇВСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИ ЕНЕРГЕТИКІВ НА ТЕМУ "ОСОБЛИВОСТІ ЗАХИСТУ ПРАВ ПРАЦІВНИКІВ В УМОВАХ ВІЙНИ"

499720.02.2024 в столичному Будинку профспілок Київська профспілка енергетиків провела навчальний семінар та засідання міського комітету. Вів заходи голова профспілки Юрій Бондаренко. Перед учасниками заходів виступили заступник голови ФПУ Олександр Шубін та В.О. голови Київської міськпрофради Інна Лінчевська.

КИЇВСЬКА МІСЬКА ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ АПК

422920143 855573016365342 2460056979785076852 nСпартакіаду 2024 Київської міської профспілки працівників АПК - розпочато!
Першим видом спорту у цьому році стала інтелектуальна гра - шахи. Турнір відбувся 25 січня серед членів профспілки галузей АПК м.Києва.

БЛАГОДІЙНИЙ ЯРМАРОК НА ДП «АНТОНОВ» НА ПОТРЕБИ ЗСУ

123.jgpПідтримуючі волонтерську профспілкову ініціативу Київської Міськпрофради, профкомом ПО ПАУ на ДП «АНТОНОВ» 6 грудня провів аналогічний благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.

ЗАЯВА ПРЕЗИДІЇ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ
ПРОТИ НАСТУПУ НА МАЙНО ПРОФСПІЛОК

Користуючись введенням в Україні режиму воєнного стану, який забороняє масові зібрання та акції протесту, Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку знову просуває законопроєкти щодо визнання майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР державною власністю (реєстр. №№ 6420, 6421 від 10.12.2021), які спрямовані на безпідставну конфіскацію профспілкового майна, яке використовується профспілками задля захисту соціально-економічних та трудових прав людини праці. Це об’єкти соціально-культурного, спортивного, оздоровчого, туристичного призначення.

Постійні спроби держави націоналізувати майно профспілок шляхом розробки законодавчих ініціатив, відкриття кримінальних проваджень, накладення арешту на нього, дезінформації, а також формування негативного ставлення до профспілок, не відповідає численним заявам влади про наміри побудувати в Україні демократичну державу європейського зразка, суперечить Конституції України, ігнорує основні принципи та норми фундаментальної Конвенції Міжнародної організації праці № 87 про свободу асоціації та захист права на організацію. За останні три десятиліття неодноразово чинилися спроби незаконно конфіскувати майно профспілок. Однак усі судові інстанції, включаючи Верховний Суд України, відхилили ці посягання, справедливо підтвердивши право власності за профспілками.
   Президія Київської міськпрофради, яка представляє інтереси понад 400 тисяч спілчан і є найбагаточисельнішою громадською організацією України і профспілковим об’єднанням столиці, виражає категоричний протест щодо чергового наступу влади на майно профспілок, законно набутого ними в установленому порядку, зазначає щодо неприйнятності вищевказаних законопроєктів.
   Констатуючи системність наступу на майно профспілок та усвідомлюючи реальну загрозу руйнації профспілкового руху з боку влади, Президія Київської міськпрофради вимагає від Голови Верховної Ради України, представників усіх депутатських фракцій та груп зняти з розгляду законопроєкти за реєстр. №№ 6420, 6421 від 10.12.2021, як неактуальні та потребують значного доопрацювання.
   Закликаємо усіх працівників, членів професійних спілок мобілізувати сили та дати відсіч намаганням влади відібрати майно профспілок та позбавити їх права на захист соціально-економічних та трудових прав кожного.

Схвалено Президією Київської міськпрофради 21 липня 2022 року

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti

Наші сувеніри