КП Грудень 2021 6 стор на САЙТ готово page 0001

Час: 2022-12-06 00:17:46

Новини об'єднання

ЗАСІДАННЯ ТИМЧАСОВОЇ КОМІСІЇ З ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ІЗ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

изображение viber 2022 11 30 11 12 11 74330.11.2022 Київська міськпрофрада взяла участь у засіданні Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, що відбулося в режимі відеоконференції через платформу ZOOM. За запрошенням, участь у заході прийняла Київська міська профспілка працівників охорони здоров’я

З ГРУДНЯ СУБСИДІЇ ОФОРМЛЮВАТИМУТЬ ПО-НОВОМУ

630 360 1502188517 2428Із 1 грудня 2022 року призначенням і виплатами субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу опікуватиметься Пенсійний фонд.

З 1 ГРУДНЯ В УКРАЇНІ ЗРОСТЕ ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ: КОГО ЦЕ ТОРКНЕТЬСЯ

6564З 1 грудня 2022 року в Україні збільшиться прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць.
Підвищення відбудеться відповідно до ст. 7 Закону "Про Державний бюджет України на 2022 рік". Новий узагальнений прожитковий мінімум складе 2589 гривень на одну особу в розрахунку на місяць.

ЗЕНСЬКИЙ ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО РОЗШИРЕННЯ ПЕРЕЛІКУ ІНФОРМАЦІЇ, ЯКУ МАЮТЬ ПОДАВАТИ РОБОТОДАВЦІ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

zakon211 678x381Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №7433 про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та деяких інших законів України, щодо захисту прав фізичних осіб під час воєнного стану та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю, яким пропонується розширити перелік інформації, яку необхідно подавати роботодавцям до реєстру застрахованих осіб, який веде Пенсійний фонд.

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

New ProjectГолодомор 1932-1933 років - не історична минувщина,
а трагічна сторінка історії,
яка не має терміну давності та забуття.

Понад 7 мільйонів українців заморили
штучним голодом для досягнення злочинної
політичної мети:ослаблення та винищення волелюбного
українського селянства - соціальної основи нації.

У нинішній війні росія переслідує ту саму мету,
що і під час 32-33 рр.: знищення української ідентичності
та української нації.

Останні 9 місяців (а на Сході майже 9 років)
через повномасштабне вторгнення
багато українців теж на собі відчули голод.

Хай пам’ять про всіх невинно вбитих людей згуртує
нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і запал для
зміцнення власної могутньої та процвітаючої держави на власній землі.

Новини членських організацій

ТУРНІР З ШАХІВ НА АТ«ФАРМАК» «FARMAK CHALLENGE 2021»

67247042 1121816501539799 8760549457709236224 nУ рамках спортивних змагань «Farmak Challenge 2021» у АТ «Фармак», який відноситься до Київської міської організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості, пройшов турнір з шахів. Шістнадцять фармаківців змагались за звання найкращого шахіста.
У звязку з карантинними обмеженнями турнір проходив у режимі онлайн на ігровому майданчику www.lichess.org. У онлайн турнірі брали участь лише працівники «Фармак».

КИЇВСЬКА ПРОФСПІЛКА ЕНЕРГЕТИКІВ ВПРОВАДЖУЄ НОВІ ДІСТАНЦІЙНІ ФОРМИ РОБОТИ

3750Карантинні обмеження вимагають пошуку нових форм спілкування і діяльності. 18-19 листопада міський комітет Київської профспілки енергетиків провів плановий щомісячний навчальний семінар з головами профспілкових органів у новому форматі - відеопрезентації, яка розміщена на каналі профспілки в YouTube. Відеопрезентацію вели голова профспілки Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко та правовий інспектор Ольга Можаєва. Доповідачі у стислій формі проінформували про стан профспілкових справ в цілому та конкретно в Київській профспілці енергетиків, прокоментували постанови, прийняті на останньому засіданні міського комітету, поставили завдання та дали рекомендації з практичних питань. Відповідно до вимог часу, міський комітет велику увагу приділяє використанню у роботі сучасних електронних засобів комунікацій. Щоденно сайт профспілки відвідує понад 1000 користувачів. Ми підтримуєм сторінку в Facebook, канал в YouTube, спільноту та групи в в Viber, використовуємо ZOOM, інші програми, месенджери. Маємо сподівання, що нова форма навчання буде зручною та ефективною.

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ Ч. 3, 4. СТ. 32 КЗППУ

енергетикиПитання щодо зміни істотних умов праці врегульоване ч.3 ст.32 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), якою визначено, що у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, допустима зміна істотних умов праці, якщо робота продовжується за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, встановлення або скасування неповного робочого часу, режиму роботи, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце"

енергетикиВ Кодексі законів про працю України існують певні статті, які користуються підвищеною увагою. До Київського міськкому профспілки енергетиків надходить багато питань щодо норм статті 32, яка регламентує переведення та переміщення працівників, а також зміну істотних умов праці. Тому міськком енергетиків вирішив оновити та "розділити" ст. 32 на складові. Відповідні матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце" вже розміщені в розділі "Юридичні консультації" на сайті (http://kievprofenergo.in.ua/page/9/). Стаття "Зміни істотних умов праці" готується та буде розміщена найближчим часом.

ПОНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРАТ «ДОЗ «ЯВІР» ДЕРЖАВНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ «АРТЕМ».

артемДиректор ПрАТ «ДОЗ «Явір» Державної акціонерної компанії «Артем» Микола Кузьмич Строкоус повідомив, що через карантин підприємство спочатку призупинило виробництво як спеціальної продукції оборонного призначення так і реабілітаційних виробів. Зараз, користуючись, нормами постанови КМУ від11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема п.8, який дозволяє діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, поновилося виготовлення дерев’яних реабілітаційних крісел моделей 375 та їх модифікацій, реабілітаційних стільців моделі 360. Всього зараз в роботі біля 60 екземплярів цих виробів. Імпортні комплектуючи є в запасі, а з вітчизняними – допомагають постачальники. До роботи залучено поки 12 працівників, звичайно, із дотриманням усіх заходів протиепідеміологичної безпеки.
                                  Голова ПО ПАУ В ДАХК «Артем» Олександр Кельїн.

УКРПОШТА І LIKI24.COM В ПЕРІОД КАРАНТИНУ ДОСТАВЛЯТИМУТЬ ЛІКИ В РЕГІОНИ БЕЗКОШТОВНОліки

Із 16 квітня доставка ліків Укрпоштою спільно із Сервісом Liki24.com безкоштовна в усі населені пункти України (Київ, обласні центри чи село). Також є можливість розрахуватися за доставку післяплатою.
Національний оператор Укрпошта разом з Сервісом Liki24.com запускають безкоштовну доставку ліків в регіони України на період карантину. Послуга доставки уже доступна в усіх населених пунктах. В Києві та обласних центрах, де аптеки більш доступні, діятиме спеціальний тариф - 35 гривень, в будь-які інші міста та села – безкоштовно. Таке партнерство стало можливим після прийняття відповідної постанови Уряду про можливість для поштових операторів доставляти ліки в період карантину.

"Без перебільшення ліки поштою українці чекали давно. Ми не втомлюємося нагадувати усім і кожному, що за межами цивілізації в Україні знаходиться більше 10 млн людей. У віддалених куточках країни ще досить поганий мобільний зв’язок, сумнівний інтернет, закриваються відділення банків і аптеки, якщо взагалі колись були. Укрпошта там - чи не єдиний зв’язок людей зі світом. Тим паче в умовах карантину, коли міжміське транспортне сполучення обмежене і найбезпечніше - залишатися вдома. Саме тому ми працюємо. В посиленому режимі безпеки, але працюємо. І саме тому активно шукаємо рішення, щоб не тільки доставити ліки українцям додому, а ще й зробити це безкоштовно. Впевнений, що ця послуга швидко знайде своїх прихильників, особливо в цей непростий для країни час. Вдячний партнерам за довіру”, - зауважив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.
"В умовах карантину українці, які проживають в невеликих містах і селах відчувають величезні труднощі з доступом до ліків, - коментує Антон Авринскій, засновник і керівник Сервісу пошуку і доставки ліків Liki24.com. - Часто щоб отримати медикаменти, людям потрібно долати десятки кілометрів, що неможливо в період карантину. Тому ця ініціатива - життєво важлива, і ми дуже раді, що Укрпошта отримала таку можливість. Наш Сервіс працює з більше ніж 5600 аптеками по всій Україні. Ми надаємо інформацію про наявність і ціни на 55 тисяч аптечних товарів і допомагаємо користувачам отримати їх за оптимальною ціною, збираючи медикаменти для відправлень з різних аптек", - додав він.
Послуги безкоштовної доставки ліків через національного оператора Укрпошту будуть доступні до кінця карантину. При цьому, користувачі зможуть отримувати свої посилки як на відділеннях Укрпошти, так і адресно до дверей. Терміни доставки відповідають нормам експрес-відправлень.
Замовлення на безкоштовну доставку медикаментів можна оформити на сайті Сервісу Liki24.com уже сьогодні. Для цього потрібно зайти на сайт liki24.com, знайти потрібні ліки, додати їх до кошику, оформити замовлення і в способах доставки обрати “Доставка з Укрпошта”. Безкоштовну доставку також можна буде оформити за номером телефону 068 296 14 52.
Виняток до замовлення складають медикаменти, що вимагають спеціального температурного режиму зберігання, або входять до переліку наркотичних, психотропних засобів і прекурсорів, а також є сильнодіючими і отруйними лікарськими засобами.
Більш детальні інструкції, а також номери контакт-центрів для телефонної підтримки таких замовлень доступні на сайті Liki24.com.
Довідково.
Укрпошта — національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу в Україні — 11000 відділень. Це більше, ніж вся мережа банківських установ.
Liki24.com – сервіс пошуку і доставки ліків, який співпрацює з 5600+ аптеками по всій Україні. Користувачі Сервісу можуть купувати ліки зі знижками до 30%, замовляючи доставку або забираючи самостійно зі зручної аптеки за попередньою резерву. Щомісяця сайт Сервісу відвідує близько 2 млн чоловік.

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti

Наші сувеніри