Час: 2024-05-21 07:20:20

Новини об'єднання

ТРЕНІНГ ДЛЯ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ

зображення viber 2024 05 17 11 35 33 33717.05.2024 в Будинку київських профспілок за участі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) для членських організацій Київської міськпрофради проведено тренінг з питання державної реєстрації професійних спілок.

ФЛЕШМОБ ДО ДНЯ ВИШИВАНКИ «ВИШИВАНКА – ГЕНЕТИЧНИЙ КОД УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ»

Дизайн без названия 6Щорічно у травні українці відзначають яскраве та самобутнє свято День вишиванки, присвячене нашому національному одягу.
День вишиванки 2024 року в Україні знову проходить в умовах повномасштабної війни, що підвищує важливість свята. Ця дата поєднує українців, прославляє нашу культуру, виховує любов до національних символів та руйнує багато міфів російської пропаганди.

ФОП, ЯКІ ПРИЗВАНІ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ, ЗВІЛЬНЯТИМУТЬ ВІД ПЛАТИ ЗА ОРЕНДУ ДЕРЖМАЙНА

5235ecb631d6122c71af3d18fc4d3d7d06a55c44Уряд вирішив звільнити від оплати за оренду державного та комунального майна фізичних осіб та ФОП, призваних на військову службу.

СИТУАЦІЯ З ДЕФІЦИТОМ КАДРІВ ЗАГОСТРЮЄТЬСЯ: ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ НА РИНКУ ПРАЦІ

Prachivnyky03Дефіцит кадрів на ринку праці лише загострюється, адже вакансій стає все більше, кількість шукачів незначно, але зменшується, тож конкуренція продовжує падати.

В УКРАЇНІ ВИПРАВЛЯТЬ СИТУАЦІЮ ІЗ ЗАСТАРІЛИМ ПЕРЕЛІКОМ ПРОФЕСІЙ У КЛАСИФІКАТОРАХ, ЧАСТИНА З ЯКИХ ВЖЕ НЕ ІСНУЄ

d3c8ae4a9d14e5cc4309662667840ca278cfe8d8Частина зазначених у класифікаторах професій уже «відмерла», а частина реальних не вказана, тому в Україні створять Єдиний реєстр кваліфікацій – класифікатор професій і синхронізують його з іншими базами даних.

Новини членських організацій

ПРОФСПІЛКА ОСВІТЯН СТОЛИЦІ ЗАДОНАТИЛИ ПОНАД 15 МЛН. ГРН.

photo 2024 04 03 16 50 02Понад 15 млн. грн. задонатила ЗСУ Київська міська Профспілка працівників освіти і науки. Від початку повномасштабного вторгнення рф організація розпочала марафон «Освітяни столиці – ЗСУ». На березень 2024 року Профспілка передала військовим 100квадрокоптерів DJI MAVIC 3Е. Їхня загальна вартість складає понад 13 млн гривень.

У НАШИХ КОЛЕГ. В АТ «ОПЕРАТОР РИНКУ» ВПРОВАДЖЕНА ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ

5024У нас, в АТ «Оператор ринку», впроваджена гендерна рівність в управлінському процесі. Колективним договором гарантовано рівні можливості й однакове ставлення у відносинах зайнятості, рівну винагороди за рівноцінну працю, рівний доступ до безпеки й соціального забезпечення, рівність у кар’єрному розвитку і балансі між роботою та сімейним життям, справедливі як для чоловіків, так і для жінок.

ВІДБУВСЯ НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР ДЛЯ АКТИВУ КИЇВСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИ ЕНЕРГЕТИКІВ НА ТЕМУ "ОСОБЛИВОСТІ ЗАХИСТУ ПРАВ ПРАЦІВНИКІВ В УМОВАХ ВІЙНИ"

499720.02.2024 в столичному Будинку профспілок Київська профспілка енергетиків провела навчальний семінар та засідання міського комітету. Вів заходи голова профспілки Юрій Бондаренко. Перед учасниками заходів виступили заступник голови ФПУ Олександр Шубін та В.О. голови Київської міськпрофради Інна Лінчевська.

КИЇВСЬКА МІСЬКА ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ АПК

422920143 855573016365342 2460056979785076852 nСпартакіаду 2024 Київської міської профспілки працівників АПК - розпочато!
Першим видом спорту у цьому році стала інтелектуальна гра - шахи. Турнір відбувся 25 січня серед членів профспілки галузей АПК м.Києва.

БЛАГОДІЙНИЙ ЯРМАРОК НА ДП «АНТОНОВ» НА ПОТРЕБИ ЗСУ

123.jgpПідтримуючі волонтерську профспілкову ініціативу Київської Міськпрофради, профкомом ПО ПАУ на ДП «АНТОНОВ» 6 грудня провів аналогічний благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.

ЗВЕРНЕННЯ ПРЕЗИДІЇ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПРОФСПІЛОК ДО ГОЛОВИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ЩОДО ПРОЕКТУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ДЕЯКИХ ЗАКОНОДАВЧИХ АКТІВ УКРАЇНИ (ЩОДО ОКРЕМИХ ПИТАНЬ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК)», реєстраційний  № 2681

27 травня 2020 року за результатами обговорення на відео-конференції проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)», реєстр. № 2681, Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, ігноруючи висловлену Стороною профспілок низку зауважень до положень законопроекту, пропозиції зняти його з розгляду, прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу.
Київська міська рада профспілок, яка є найбагаточисельнішою громадською організацією України і налічує у своїх лавах понад 400 тисяч осіб, висловлює обурення такими діями Комітету Верховної Ради України, який повинен стояти на захисті соціальних прав та свобод громадян.
Вказаний законопроект передбачає суттєве обмеження прав і гарантій діяльності профспілок, чим порушуються норми Конституції і окремих законів України, низки ратифікованих Україною фундаментальних Конвенцій МОП, Загальної декларації прав людини, Міжнародних пактів про економічні, соціальні і культурні права, та про громадянські і політичні права, інших актів міжнародного права.

Законопроект за реєстр. № 2681 розцінюється профспілками столичного регіону, як чергова спроба поставити найбільш представницькі організації громадянського суспільства під повний контроль держави, позбавити профспілки захищеності від зовнішнього втручання з боку державних органів та роботодавців.
Проектом порушується один з основних принципів діяльності профспілок - їх незалежність, самоврядність та невтручання держави в діяльність профспілок, які є загальновизнаними нормами міжнародного і національного законодавства та безперечними умовами функціонування системи соціального партнерства.
Захист профспілок від будь-яких дискримінаційних дій, спрямованих на обмеження свободи об'єднання в галузі праці, закріплених статтею 1 Конвенції № 98.
Щодо позбавлення профспілок права користуватися майном, то значна частина майна профспілок була побудована за рахунок профспілкових внесків. Намагання органів державної влади заволодіти майновими активами профспілок, які використовуються як приватна власність для здійснення статутної діяльності, протирічать також етапі 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.
Запропоновані проектом зміни у більшості випадків порушують вимоги етапі 22 Конституції України, що при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав та свобод.
Громадяни України висловили своє ставлення до законопроекту за реєстр. № 2681, підписавши електронну петицію на сайті Верховної ради України щодо не підтримки даного проекту Закону України.
Враховуючи вищевикладене, Київська міська рада профспілок вимагає від Голови Верховної Ради України відтермінувати прийняття рішення про включення законопроекту № 2681 до порядку денного Пленарного засідання Верховної Ради України, створити робочу групу з доопрацювання вказаного законопроекту, і рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів провести додаткові погоджувальні процедури з профспілками з метою недопущення порушень Конституції, законів України та міжнародних актів, ратифікованих Україною.

Схвалено Президією Київської міської ради профспілок 02 червня 2020 року

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti

Наші сувеніри