КП Грудень 2021 6 стор на САЙТ готово page 0001

Час: 2022-12-06 00:08:01

Новини об'єднання

ЗАСІДАННЯ ТИМЧАСОВОЇ КОМІСІЇ З ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ІЗ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

изображение viber 2022 11 30 11 12 11 74330.11.2022 Київська міськпрофрада взяла участь у засіданні Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, що відбулося в режимі відеоконференції через платформу ZOOM. За запрошенням, участь у заході прийняла Київська міська профспілка працівників охорони здоров’я

З ГРУДНЯ СУБСИДІЇ ОФОРМЛЮВАТИМУТЬ ПО-НОВОМУ

630 360 1502188517 2428Із 1 грудня 2022 року призначенням і виплатами субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу опікуватиметься Пенсійний фонд.

З 1 ГРУДНЯ В УКРАЇНІ ЗРОСТЕ ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ: КОГО ЦЕ ТОРКНЕТЬСЯ

6564З 1 грудня 2022 року в Україні збільшиться прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць.
Підвищення відбудеться відповідно до ст. 7 Закону "Про Державний бюджет України на 2022 рік". Новий узагальнений прожитковий мінімум складе 2589 гривень на одну особу в розрахунку на місяць.

ЗЕНСЬКИЙ ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО РОЗШИРЕННЯ ПЕРЕЛІКУ ІНФОРМАЦІЇ, ЯКУ МАЮТЬ ПОДАВАТИ РОБОТОДАВЦІ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

zakon211 678x381Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №7433 про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та деяких інших законів України, щодо захисту прав фізичних осіб під час воєнного стану та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю, яким пропонується розширити перелік інформації, яку необхідно подавати роботодавцям до реєстру застрахованих осіб, який веде Пенсійний фонд.

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

New ProjectГолодомор 1932-1933 років - не історична минувщина,
а трагічна сторінка історії,
яка не має терміну давності та забуття.

Понад 7 мільйонів українців заморили
штучним голодом для досягнення злочинної
політичної мети:ослаблення та винищення волелюбного
українського селянства - соціальної основи нації.

У нинішній війні росія переслідує ту саму мету,
що і під час 32-33 рр.: знищення української ідентичності
та української нації.

Останні 9 місяців (а на Сході майже 9 років)
через повномасштабне вторгнення
багато українців теж на собі відчули голод.

Хай пам’ять про всіх невинно вбитих людей згуртує
нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і запал для
зміцнення власної могутньої та процвітаючої держави на власній землі.

Новини членських організацій

ТУРНІР З ШАХІВ НА АТ«ФАРМАК» «FARMAK CHALLENGE 2021»

67247042 1121816501539799 8760549457709236224 nУ рамках спортивних змагань «Farmak Challenge 2021» у АТ «Фармак», який відноситься до Київської міської організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості, пройшов турнір з шахів. Шістнадцять фармаківців змагались за звання найкращого шахіста.
У звязку з карантинними обмеженнями турнір проходив у режимі онлайн на ігровому майданчику www.lichess.org. У онлайн турнірі брали участь лише працівники «Фармак».

КИЇВСЬКА ПРОФСПІЛКА ЕНЕРГЕТИКІВ ВПРОВАДЖУЄ НОВІ ДІСТАНЦІЙНІ ФОРМИ РОБОТИ

3750Карантинні обмеження вимагають пошуку нових форм спілкування і діяльності. 18-19 листопада міський комітет Київської профспілки енергетиків провів плановий щомісячний навчальний семінар з головами профспілкових органів у новому форматі - відеопрезентації, яка розміщена на каналі профспілки в YouTube. Відеопрезентацію вели голова профспілки Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко та правовий інспектор Ольга Можаєва. Доповідачі у стислій формі проінформували про стан профспілкових справ в цілому та конкретно в Київській профспілці енергетиків, прокоментували постанови, прийняті на останньому засіданні міського комітету, поставили завдання та дали рекомендації з практичних питань. Відповідно до вимог часу, міський комітет велику увагу приділяє використанню у роботі сучасних електронних засобів комунікацій. Щоденно сайт профспілки відвідує понад 1000 користувачів. Ми підтримуєм сторінку в Facebook, канал в YouTube, спільноту та групи в в Viber, використовуємо ZOOM, інші програми, месенджери. Маємо сподівання, що нова форма навчання буде зручною та ефективною.

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ Ч. 3, 4. СТ. 32 КЗППУ

енергетикиПитання щодо зміни істотних умов праці врегульоване ч.3 ст.32 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), якою визначено, що у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, допустима зміна істотних умов праці, якщо робота продовжується за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, встановлення або скасування неповного робочого часу, режиму роботи, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце"

енергетикиВ Кодексі законів про працю України існують певні статті, які користуються підвищеною увагою. До Київського міськкому профспілки енергетиків надходить багато питань щодо норм статті 32, яка регламентує переведення та переміщення працівників, а також зміну істотних умов праці. Тому міськком енергетиків вирішив оновити та "розділити" ст. 32 на складові. Відповідні матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце" вже розміщені в розділі "Юридичні консультації" на сайті (http://kievprofenergo.in.ua/page/9/). Стаття "Зміни істотних умов праці" готується та буде розміщена найближчим часом.

ПОНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРАТ «ДОЗ «ЯВІР» ДЕРЖАВНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ «АРТЕМ».

артемДиректор ПрАТ «ДОЗ «Явір» Державної акціонерної компанії «Артем» Микола Кузьмич Строкоус повідомив, що через карантин підприємство спочатку призупинило виробництво як спеціальної продукції оборонного призначення так і реабілітаційних виробів. Зараз, користуючись, нормами постанови КМУ від11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема п.8, який дозволяє діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, поновилося виготовлення дерев’яних реабілітаційних крісел моделей 375 та їх модифікацій, реабілітаційних стільців моделі 360. Всього зараз в роботі біля 60 екземплярів цих виробів. Імпортні комплектуючи є в запасі, а з вітчизняними – допомагають постачальники. До роботи залучено поки 12 працівників, звичайно, із дотриманням усіх заходів протиепідеміологичної безпеки.
                                  Голова ПО ПАУ В ДАХК «Артем» Олександр Кельїн.

ЗАЯВА
Президії Київської міськпрофради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо ініціативи Уряду стосовно дерегуляції трудових відносин

Урядом презентовано розроблений Міністерством економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо дерегуляції трудових відносин», яким пропонується внесення низки негативних антисоціальних змін до чинного Кодексу законів про працю України.
Документ є нащадком сумнозвісних «98 статей» законопроєкту «Про працю» (реєстр. № 2708).

Законопроєкт передбачає:
• зниження рівня трудових гарантій працівників і націлення сторін соціально-трудових відносин на вибудовування відносин лише на договірній основі;
• суттєве зменшення прав профспілок;
• порушення конституційного принципу статті 22 Конституції України (при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод), не узгоджується з нормами Директиви ЄС 1999/70/ЄС від 28 червня 1999 року (пріоритет стабільних відносин), Конвенції МОП № 158, відповідної Рекомендації МОП № 166, статті 24 «Право на захист у випадках звільнення» Європейської соціальної хартії (переглянутої).
Проєкт націлений на поступове нівелювання ролі сучасних профспілок і встановлення фактичної нерівності сторін соціально-трудових відносин.
Передбачена проєктом легалізація норм, що суттєво звужують зміст та обсяг існуючих прав і свобод, є недопустимим негативним явищем і викликає серйозні занепокоєння через високий ризик вразливості та соціальної незахищеності працівників.
  Враховуючи зазначене, Київська міськпрофрада висловлює категоричний протест проти вказаного законопроєкту, який підриває стабільність зайнятості в Україні, унеможливлює ефективний захист трудових прав працівників, що в свою чергу, може мати негативні наслідки для національної економіки.

Схвалено Президією Київської міськпрофради 24.11.2020

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti

Наші сувеніри