КП Грудень 2021 6 стор на САЙТ готово page 0001

Час: 2022-12-06 00:19:53

Новини об'єднання

ЗАСІДАННЯ ТИМЧАСОВОЇ КОМІСІЇ З ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ІЗ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

изображение viber 2022 11 30 11 12 11 74330.11.2022 Київська міськпрофрада взяла участь у засіданні Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, що відбулося в режимі відеоконференції через платформу ZOOM. За запрошенням, участь у заході прийняла Київська міська профспілка працівників охорони здоров’я

З ГРУДНЯ СУБСИДІЇ ОФОРМЛЮВАТИМУТЬ ПО-НОВОМУ

630 360 1502188517 2428Із 1 грудня 2022 року призначенням і виплатами субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу опікуватиметься Пенсійний фонд.

З 1 ГРУДНЯ В УКРАЇНІ ЗРОСТЕ ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ: КОГО ЦЕ ТОРКНЕТЬСЯ

6564З 1 грудня 2022 року в Україні збільшиться прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць.
Підвищення відбудеться відповідно до ст. 7 Закону "Про Державний бюджет України на 2022 рік". Новий узагальнений прожитковий мінімум складе 2589 гривень на одну особу в розрахунку на місяць.

ЗЕНСЬКИЙ ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО РОЗШИРЕННЯ ПЕРЕЛІКУ ІНФОРМАЦІЇ, ЯКУ МАЮТЬ ПОДАВАТИ РОБОТОДАВЦІ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

zakon211 678x381Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №7433 про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та деяких інших законів України, щодо захисту прав фізичних осіб під час воєнного стану та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю, яким пропонується розширити перелік інформації, яку необхідно подавати роботодавцям до реєстру застрахованих осіб, який веде Пенсійний фонд.

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

New ProjectГолодомор 1932-1933 років - не історична минувщина,
а трагічна сторінка історії,
яка не має терміну давності та забуття.

Понад 7 мільйонів українців заморили
штучним голодом для досягнення злочинної
політичної мети:ослаблення та винищення волелюбного
українського селянства - соціальної основи нації.

У нинішній війні росія переслідує ту саму мету,
що і під час 32-33 рр.: знищення української ідентичності
та української нації.

Останні 9 місяців (а на Сході майже 9 років)
через повномасштабне вторгнення
багато українців теж на собі відчули голод.

Хай пам’ять про всіх невинно вбитих людей згуртує
нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і запал для
зміцнення власної могутньої та процвітаючої держави на власній землі.

Новини членських організацій

ТУРНІР З ШАХІВ НА АТ«ФАРМАК» «FARMAK CHALLENGE 2021»

67247042 1121816501539799 8760549457709236224 nУ рамках спортивних змагань «Farmak Challenge 2021» у АТ «Фармак», який відноситься до Київської міської організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості, пройшов турнір з шахів. Шістнадцять фармаківців змагались за звання найкращого шахіста.
У звязку з карантинними обмеженнями турнір проходив у режимі онлайн на ігровому майданчику www.lichess.org. У онлайн турнірі брали участь лише працівники «Фармак».

КИЇВСЬКА ПРОФСПІЛКА ЕНЕРГЕТИКІВ ВПРОВАДЖУЄ НОВІ ДІСТАНЦІЙНІ ФОРМИ РОБОТИ

3750Карантинні обмеження вимагають пошуку нових форм спілкування і діяльності. 18-19 листопада міський комітет Київської профспілки енергетиків провів плановий щомісячний навчальний семінар з головами профспілкових органів у новому форматі - відеопрезентації, яка розміщена на каналі профспілки в YouTube. Відеопрезентацію вели голова профспілки Юрій Бондаренко, головний бухгалтер міського комітету Ірина Калініченко та правовий інспектор Ольга Можаєва. Доповідачі у стислій формі проінформували про стан профспілкових справ в цілому та конкретно в Київській профспілці енергетиків, прокоментували постанови, прийняті на останньому засіданні міського комітету, поставили завдання та дали рекомендації з практичних питань. Відповідно до вимог часу, міський комітет велику увагу приділяє використанню у роботі сучасних електронних засобів комунікацій. Щоденно сайт профспілки відвідує понад 1000 користувачів. Ми підтримуєм сторінку в Facebook, канал в YouTube, спільноту та групи в в Viber, використовуємо ZOOM, інші програми, месенджери. Маємо сподівання, що нова форма навчання буде зручною та ефективною.

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ Ч. 3, 4. СТ. 32 КЗППУ

енергетикиПитання щодо зміни істотних умов праці врегульоване ч.3 ст.32 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), якою визначено, що у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, допустима зміна істотних умов праці, якщо робота продовжується за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, встановлення або скасування неповного робочого часу, режиму роботи, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце"

енергетикиВ Кодексі законів про працю України існують певні статті, які користуються підвищеною увагою. До Київського міськкому профспілки енергетиків надходить багато питань щодо норм статті 32, яка регламентує переведення та переміщення працівників, а також зміну істотних умов праці. Тому міськком енергетиків вирішив оновити та "розділити" ст. 32 на складові. Відповідні матеріали з питань: "Переведення працівника на іншу роботу" та "Переміщення працівника на інше робоче місце" вже розміщені в розділі "Юридичні консультації" на сайті (http://kievprofenergo.in.ua/page/9/). Стаття "Зміни істотних умов праці" готується та буде розміщена найближчим часом.

ПОНОВЛЮЄТЬСЯ РОБОТА ПРАТ «ДОЗ «ЯВІР» ДЕРЖАВНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ «АРТЕМ».

артемДиректор ПрАТ «ДОЗ «Явір» Державної акціонерної компанії «Артем» Микола Кузьмич Строкоус повідомив, що через карантин підприємство спочатку призупинило виробництво як спеціальної продукції оборонного призначення так і реабілітаційних виробів. Зараз, користуючись, нормами постанови КМУ від11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема п.8, який дозволяє діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, поновилося виготовлення дерев’яних реабілітаційних крісел моделей 375 та їх модифікацій, реабілітаційних стільців моделі 360. Всього зараз в роботі біля 60 екземплярів цих виробів. Імпортні комплектуючи є в запасі, а з вітчизняними – допомагають постачальники. До роботи залучено поки 12 працівників, звичайно, із дотриманням усіх заходів протиепідеміологичної безпеки.
                                  Голова ПО ПАУ В ДАХК «Артем» Олександр Кельїн.

thumb newsDocument 900x600 05d1Нині в Україні запроваджено санітарні та протиепідемічні заходи боротьби з поширенням коронавірусної інфекції, а саме, проведення вакцинації.
Працівники профспілкових організацій постійно перебувають в зоні ризику, оскільки безпосередньо кожного дня у своїй роботі контактують з великою кількістю членів профспілок.
В Україні вакцинація від COVID-19 розпочалася 24 лютого 2021 року для певних категорій населення.
За бажанням, з 01 березня 2021 року, кожен охочий громадянин може «стати в чергу на вакцинацію».Для цього Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством охорони здоров'я України запустили послугу «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19» на порталі «Дія», а також через Національний контакт-центр МОЗ з питань протидії COVID-19.1.

Запис через портал «Дія»:
   1. Зареєструйтеся чи авторизуйтеся (якщо вже зареєстровані) у кабінеті громадянина на diia.gov.ua.
   2. У розділі послуги виберіть «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19».
   3. Вкажіть, чим ви займаєтесь, та виберіть місто, у якому будете вакцинуватися.
Зверніть увагу: працівникам закладів охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, інтернатів, будинків для людей похилого віку та інших спеціалізованих закладів, військовослужбовцям та працівникам структур державної безпеки не потрібно записуватись. Роботодавець самостійно внесе вас до списків та повідомить про дату щеплення.
   4. Після підтвердження запису стежте за сповіщеннями в «Дії». Вам повідомлять, коли відкриється запис на щеплення. Пам’ятайте, що попередній запис до листа очікування не є записом до лікаря.
Результат: Вас буде внесено до листа очікування вакцинації від COVID-19. Вам повідомлять, коли відкриється запис на щеплення.

Запис через контакт-центр:
   Щоб отримати послугу через Національний контакт-центр МОЗ, слід зателефонувати за номером 0 800 60 20 19. Далі зазначити оператору свої дані (необхідно буде вказати ідентифікаційний код або серію та номер паспорта). Відтак обираєте місце, в якому ви хочете вакцинуватися, та очікуєте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Запис через смартфон:
   Щоб зареєструватися через смартфон
 1. Слід завантажити та авторизуватися в мобільному застосунку «Дія 2.0.». У застосунку можна авторизуватися через Приват24, Monobank або BankID Нацбанку. Або оновити застосунок «Дія» до останньої версії в маркетах, щоб послуга була доступною.
  2. Після цього слід зайти у розділ «Послуги» та обрати «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19».
  3. Зазначити сферу діяльності та обрати місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Відтак варто перевірити свій номер телефону. Надалі – очікувати повідомлення про запрошення на вакцинацію.

ВАЖЛИВО: Українці, які прийняли рішення зробити щеплення від коронавірусу, повинні приходити на пункти вакцинації з документами. Буде потрібно пред'явити паспорт та ідентифікаційний код, якщо в охочого щепитися немає декларації з сімейним лікарем. Без документів буде неможливо внести людину до електронної системи.

Фонди та цільові внески

ФОНД СОЛІДАРНОСТІ

Фонд солідарності Київської міської ради профспілок створено з метою підтримки колективних міжспілкових акцій.

Зробити членський або благодійний внесок до Фонду солідарності Міськпрофради можна за реквізитами:

Отримувач: МІСЬКПРОФРАДА, код ЄДРПОУ 02670408

п/р UA 52 322313 00000 2600 3 0000 24499 відкритий в АТ „Укрексімбанк” у м. Києві;

Призначення платежу: «Цільовий внесок до Фонду солідарності Міськпрофради»

fond solidarnosti

Наші сувеніри