вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1237238
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
535
759
4673
22122
1237238

Час: 2024-04-26 16:25:12
Visitors Counter

 

изображение viber 2022 09 07 12 28 21 706
Під час заходу були заслухані та обговорені питання:
1. Про План роботи Координаційного комітету сприяння зайнятості населення на II півріччя 2022 рік.
2. Про ситуацію на ринку праці міста Києва та заходи, що вживаються для його стабілізації.
3. Про розгляд пропозиції Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації щодо залучення Громадської організації «Український будинок музики» для участі в організації громадських робіт у 2022 році.
4. Діяльність столичних закладів професійної (професійно-технічної) освіти в умовах трансформаційних змін в країні (за підсумками роботи у 2021/2022 навчальному році).
5. Про встановлення тривалості компенсації витрат роботодавцям на оплату праці працевлаштованих безробітних громадян – внутрішньо переміщених осіб.

З доповідями із зазначених питань виступили представники Київського міського центру зайнятості, Головного управління Держпраці у Київській області, Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, Департаментів соцполітики та освіти і науки, ГО «Український будинок музики».

За інформацією доповідачів з 2 питання порядку денного, ситуація на ринку праці міста Києва у січні-липні 2022 року знаходилась під впливом вимушених обставин, пов'язаних із введенням військового стану в Україні. У середньому по місту Києву станом на 01 серпня п.р. на одну вакансію претендує 6 безробітних (на 01.08.2021 - 1 особа). Найбільше претендентів на одну вакансію серед технічних службовців, службовців та керівників, працівників сфери послуг та торгівлі, професійних фахівців, професіоналів. У липні запрацювала державна програма «єРобота» з надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу, запроваджена Урядом для надання безповоротної державної допомоги фізичним особам, суб’єктам господарювання у формі грантів на створення або розвиток власного бізнесу. Станом на 01.08.2022 до міської служби зайнятості заявки на отримання грантів подали 1,5 тис. громадян.
Станом на 01.08.2022 року Київським міським центром зайнятості продовжується пошук роботи для 15,7 тис. безробітних громадян, з яких 13,3 тис. отримують допомогу по безробіттю. В загальноміській базі даних налічується 2,5 тис. вакансій та вільних робочих місць.
З метою уникнення черг та скупчення людей у приміщеннях районних філій реєстрація осіб, які шукають роботу, можлива через портал державних послуг «Дія», зокрема через мобільний додаток застосунку «Дія». Мобільний додаток дає можливість спростити процедуру звернення безробітних до центрів зайнятості для реєстрації та призначення допомоги по безробіттю.
За результатами поданих звітів до Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, за ІІ квартал 2022 року нарешті досягнуто зростання кількості найманих працівників по місту Києву. Наразі на підприємствах міста працює 1556,3 тис. найманих працівників, що на 47,2 тис. більше ніж в січні поточного року.

За результатами заходу:
1. Затверджено План роботи Координаційного комітету сприяння зайнятості населення на ІІ півріччя 2022 року.
2. КМДА, Головному управлінню Держпраці у Київській області та Головному управлінню Пенсійного фонду України в м. Києві продовжити роботу в межах компетенції, спрямовану на забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та прискорення погашення заборгованості з неї на підприємствах, в установах та організаціях міста Києва; дотримання мінімальних державних гарантій з оплати праці; легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.
3. КМДА, КМЦЗ, керівникам закладів професійної (професійно-технічної) освіти організувати спільну роботу щодо проведення короткотермінових курсів закладами професійної (професійно-технічної) освіти для дорослого населення та внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій України з метою отримання часткових кваліфікацій з професій.
4. Визначено тривалість компенсації витрат роботодавцям (ТОВ «Дар-Авто», ПЗЗСО «МАЛДАЛІ», приватному нотаріусу) на оплату праці працевлаштованих безробітних громадян – внутрішньо переміщених осіб.

Відділ з соціально-економічних відносин
та соціального діалогу