вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1232037
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
338
579
3755
16921
1232037

Час: 2024-04-20 11:24:11
Visitors Counter

 

 5вл
    На засіданні 27 вересня уряд погодив доповнення до Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній.

  Так, стаж роботи можна підтвердити показаннями свідків, якщо документи відсутні через розміщення підприємства, установи, організації (або їх правонаступників) на:
     — тимчасово окупованій території України;
   — у районі проведення АТО або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії рф;
   — на територіях територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають/перебували в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Це ж стосується випадків, коли майно (документи) людини було пошкоджене чи знищене внаслідок бойових дій, але за умови документального підтвердження їх пошкодження чи знищення.

А як було раніше?

Раніше у разі, якщо немає трудової книжки або записів у ній, трудовий стаж також можна було підтвердити зі слів свідків, але за меншої кількості випадків.

Це можна було зробити, якщо ніякі інші документи, видані за місцем роботи, служби, навчання, а також архівними установами, не збереглися. Йдеться про членські квитки профспілок, довідки, виписки із наказів, особові рахунки, відомості на видачу заробітної плати, посвідчення, характеристики, письмові трудові договори і угоди з відмітками про їх виконання та інші документи, які містять відомості про періоди роботи.

Тоді органи Пенсійного фонду могли підтвердити трудовий стаж людини на підставі показань не менше двох свідків, які б знали заявника по спільній з ним роботі.

Організаційно-інформаційний відділ 
Київської міськпрофради