вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1237162
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
459
759
4597
22046
1237162

Час: 2024-04-26 14:31:54
Visitors Counter

 

5375 1473592928 1112
Таке кредитування Держмолодьжитло здійснює на виконання Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2023 роки та на підставі Постанови Кабінету Міністрів України № 488 від 11 травня 2011 р.

Кредитування здійснюється за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла, сформованого Міністерством розвитку громад та територій України.

Умови кредиту і кому він доступний
Хто може претендувати на молодіжний кредит:

молода сім’я громадян України, де вік кожного з подружжя — до 35 років включно (або одинокі молоді громадяни такого ж віку);

сім’я (чи одинокі молоді громадяни), де чоловік або дружина є вченим віком до 40 років включно, який має науковий ступінь доктора наук за умови, що вік іншого з подружжя не перевищує 35 років включно;

претендентом подана і зареєстрована заява-анкета;

особа, що претендує на кредит, перебуває на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов (т. зв. «квартирний облік», його ведуть місцеві органи влади), або:
у кожного з членів молодої сім’ї відсутнє у власності житло, крім житла на території з Переліку територій, де ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, або:
кожен член сім’ї володіє житлом, площа якого не перевищує 13,65 кв. м,
підтвердження особою своєї платоспроможності: після сплати щомісячного платежу за кредитом залишок середньомісячного доходу кандидата і повнолітніх членів сім’ї не може бути меншим за прожитковий мінімум на кожного члена сім’ї;

кандидат не належить до підсанкційних осіб.

Термін кредитування — до 20 років.

    Фіксована відсоткова ставка на весь період кредитування — 7% річних.

    Перший внесок сім’ї складає 6% вартості житла.

   Площа житла, на яку можна отримати кредит, становить 52,5 кв. м на одинокого громадянина України чи сім’ю з двох осіб і 21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї.

    Кредитування за молодіжною програмою здійснюється за чергою згідно з датою подання заяв-анкет від громадян. Інформація про місце громадянина в черзі та про рух черги розміщується на сайтах регіональних відділень Держмолодьжитла у відповідному розділі вкладки «Житлові програми».

На які об’єкти Фонд видасть кредит за цією програмою:

    Житло, збудоване не більше ніж 50 чи реконструйовано не більше 35 років тому;
житло, що будується.

   Вибір об’єкта кредитування є вільним — родина самостійно шукає житло, яке планує придбати в кредит.

  При цьому молодіжний кредит надається на будівництво чи придбання житла на всій території України, незалежно від місця подання кандидатом і реєстрації заяви-анкети.

   Виняток — об’єкт кредитування не може перебувати на території, що входить до затверджуваного Мінреінтеграції Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Де зареєструватися для участі в програмі:

   онлайн — через інтернет-сайти регіональних відділень Фонду,
   особисто — у регіональних відділеннях Держмолодьжитла.

Джерело: Бізнес новини України

Організаційно-інформаційний відділ

Київської міськпрофради