1232029
1232029

Час: 2024-04-20 11:13:17

Загальний обсяг боргу на цих підприємствах склав 414,0 млн грн, що на 10,3% або на 38,8 млн грн більше у порівнянні з попереднім місяцем цього року. Станом на 01.02.2023 борги із заробітної плати мали місце на 153 підприємствах, це: 39 підприємств державного сектору економіки (212,2 млн грн); 3 комунальних підприємств (8,2 млн грн); 111 недержавних підприємств (193,6 млн грн).

На засіданні заслухано звіти керівника підприємства-боржника комунального сектору економіки, що належить до сфери управління ВО КМР (КМДА) і яке станом на 01.02.2023 мало 712,4 тис грн заборгованості із заробітної плати – комунальне некомерційне підприємство «Київський міський консультативно-діагностичний центр». За інформацією керівника вказаного підприємства, станом на 08.03.2023 борг перед працівниками із заробітної плати повністю погашений.
    Під час заходу фахівець Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я В.Левицький звернув увагу членів Комісії щодо наявності заборгованості із зарплати на 2-х комунальних підприємствах охорони здоров’я, якими опікується їх Профспілка. Це Київські міські будинки дитини ім. М.М.Городецького та «Берізка». За інформацією Департаменту охорони здоров’я ВО КМР (КМДА), Департаментом вже замовлено кошти для фінансування Київського міського будинку дитини ім. М.М.Городецького, і очікують замовлення для фінансування будинку дитини «Берізка». За результатами обговорення вирішено, що Департамент ДОЗ ВО КМР (КМДА) поінформує із зазначеного питання Київську міську профспілку працівників охорони здоров’я та Департамент соціальної політики.

Також під час засідання були заслухані керівники 12 підприємств недержавного сектору економіки, що мають заборгованість із заробітної плати та зі сплати ЄСВ. Зокрема, ТОВ «Оздоровчий табір «Лідер» (борг на 01.02.2023 із зарплати - 1,0 млн грн).
    За інформацією УСЗН Оболонської РДА, заборгованість мають 2 штатні працівники (директор та головний бухгалтер) внаслідок того, що впродовж літного сезону 2022 року табір не працював, прибутку не було. Графік погашення заборгованості складений, коли табір почне працювати, почне погашати існуючу заборгованість. УСЗН Оболонської РДА тримає на контролі це питання.

На засіданні виступив заступник начальника Управління з питань праці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці В.Шаботинський, який наголосив щодо прискорення надання керівниками підприємств-боржників документів до Державної служби з питань праці стосовно заходів щодо усунення заборгованості із заробітної плати. Також зазначив, що наразі перевірки не проводяться, проте, Державна служба з питань праці чекає акти перевірок підприємств-боржників з Податкової служби.

Під час заходу наголошено щодо вчасного подання підприємствами-боржниками оперативної інформації до Департаменту соціальної політики ВО КМР (КМДА) щодо стану погашення заборгованості із зарплати, складення, виконання та дотримання підприємствами графіків погашення заборгованості із заробітної плати, та зобов’язано керівників Департаментів ВО КМР (КМДА), районних державних адміністрацій у м. Києві тримати на контролі виконання підприємствами щодо заявлених строків погашення заборгованості.

Відділ соціально-економічних відносин
та соціального діалогу