2082

Час: 2024-07-16 19:46:01

Заступник Голови ФПУ Олександр ШУБІН презентував учасникам основні положення та новели Закону України «Про колективні угоди і договори» від 23.02.2023 № 2937-IX, надав пояснення на низку запитань, порушених керівниками галузевих профспілок, щодо визначення та застосування окремих статей та положень вказаного Закону.
   Для проведення більш широкої презентації вказаного Закону України, Київська міськпрофрада спільно із фахівцями ФПУ, запланувала провести вебінар для первинних профспілкових організацій в першій декаді червня п.р.

изображение viber 2023 05 16 11 54 45 346изображение viber 2023 05 16 11 54 39 425

На нараді також було розглянуто та обговорено питання «Про хід підготовки до літнього оздоровлення членів профспілок та їх сімей влітку 2023 року».

Крім того, учасників заходу поінформовано про:
  - проведення 23.05.2023 засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради;
  - зустрічі 30.05.2023 з профспілковим активом Київської міськпрофради щодо презентації міською владою бюджету м. Києва на 2023 рік; напрямів використання бюджетних коштів у 2023 році на фінансування капітальних видатків відповідно до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2021-2023 роки; проведених заходів стосовно здійснення соціального діалогу з питань формування та реалізації регіональної соціально-економічної політики;
   - роботу «Профспілкового центру правової допомоги м. Києва»;
  - виділення гуманітарної допомоги від ФПУ;
  - проведення 18.05.2023 навчання для фахівців з організаційної роботи;
  - організацію конкурсу на кращий «Куточок голови профкому».
изображение viber 2023 05 16 11 54 38 261изображение viber 2023 05 16 11 54 46 443

Голова Київської міськпрофради Валентин МЕЛЬНИК поінформував членів присутніх, що 31.05.2023 відбудеться засідання Президії ФПУ, на якому одним з питань порядку денного внесено проєкт постанови Ради ФПУ «Про поточну ситуацію, стан виконання рішень виборних органів ФПУ, зокрема щодо структурних змін у ФПУ, та актуалізації завдань в умовах війни та євроінтеграції».
   Враховуючи, що в рамках зазначеного питання планується обговорити запропоновані VII З’іздом ФПУ зміни до Статуту ФПУ стосовно удосконалення організаційної побудови та принципів формування виборних органів ФПУ тощо, закликав членські організації надати до Київської міськпрофради пропозиції щодо змін до Статуту ФПУ.

Соціально-економічний відділ
Київської міськпрофради