Час: 2024-04-28 10:26:03

IMG 4180
    Незважаючи на хвилювання та побоювання батьків, турбуючись про збереження здоров’я дітей, профспілки міста організували їх оздоровлення та відпочинок. Оздоровча компанія цього року відбувалася в умовах підвищених вимог до дитячих оздоровчих закладів стосовно дотримання безпеки перебування дітей: умов проживання, наявності захисних споруд (сховищ). Віддаленості регіону розташування дитячого закладу, відносно зони активних бойових дій, залишається пріоритетною при виборі місця відпочинку дітей. Головною умовою роботи дитячих оздоровчих закладів є рішення обласних військових адміністрацій та дозвіл проведення оздоровлення та відпочинку дітей в межах регіону.
  За рахунок акумульованих коштів із міського та профспілкового бюджетів, господарників, спонсорів та частково батьків, влітку поточного року понад 7 тисяч дітей членів профспілок було оздоровлено в дитячих оздоровчих закладах, розташованих в Закарпатській, Івано-Франківській областях та на Київщині.
  Традиційно профспілки міста опікуються дітьми пільгових категорій, надаючи можливість одержати путівки безкоштовно. Завдяки плідній співпраці із Київською міською адміністрацією на кошти, передбачені Київській міськпрофраді із місцевого бюджету, проведено тендер та придбано путівки для дітей до дитячих оздоровчих закладів: ДОТ «Білочка» Закарпатської та « Карпатські зорі» Івано-Франківської областей. Цікаво, корисно та головне безпечно провели літні канікули 400 дітей пільгових категорій.
  Надзвичайним попитом у дітей та довірою батьків користуються дитячі оздоровниці, які підтримують багаторічні традиції, організовують цікаву культурно-масову роботу, знаходяться в постійному пошуку неординарних заходів, тематичних змін, конкурсів, змагань. Діти, які хоча б один раз побували в дитячих оздоровчих закладах, де створені належні умови для їх перебування, охоче повертаються наступного року до своїх улюблених дитячих таборів. Такими закладами є і ТОВ «Водограй» на Закарпатті, де створені всі необхідні умови оздоровлення і відпочинку дітей із врахуванням сучасних вимог та дитячих уподобань. Захоплюючі походи в горах, цікаві розваги, змагання, купання в басейні, мальовничі краєвиди Карпат, створили незабутні враження у дітей.
    Охоче відпочивають діти в ТОВ ДОЗСТ «Чайка» на Київщині в мальовничому місці на березі річки Рось. Вдале поєднання належних побутових умов проживання дітей, повноцінного харчування та сучасних цікавих форм роботи молодих креативних наставників сприяли стабілізації емоційного та психологічного стану дітей.
   Улюбленим місцем відпочинку багатьох дітей є морське узбережжя. У зв’язку із повномасштабною війною небезпечним стало морське узбережжя на території України, саме тому було організовано відпочинок дітей в Болгарії.
  Київська міськпрофрада та її членські організації знайшли позитивні та схвальні відгуки від батьків, які подолавши хвилювання, довірили власних дітей київським профспілкам, відправивши їх на відпочинок до дитячих оздоровниць під час війни.
   Протягом літнього оздоровчого сезону Київської міськпрофрада організувала відпочинок для 955 дітей членських організацій. Під час осінніх шкільних канікул також планується організувати відпочинок дітей в дитячих оздоровчих закладах в безпечних регіонах України.

Наш обов’язок, щоб діти бути щасливими в мирній, процвітаючій Україні!
IMG 2837изображение viber 2023 08 31 09 32 59 777

IMG 4294