вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1238412
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
44
512
44
23296
1238412

Час: 2024-04-29 01:59:09
Visitors Counter

 


   Захід провів заступник голови Тимчасової комісії, заступник голови Дарницької РДА в м. Києві Олександр КОВТУНОВ.
    На порядку денному було розглянуто питання про стан погашення заборгованості зі сплати ЄСВ, платежів до Пенсійного фонду України та виплати заробітної плати на підприємствах Дарницького району м. Києва та заходи, що вживаються з метою прискорення погашення заборгованості та недопущення її зростання.
   Під час засідання заслухано та обговорено звітну інформацію 6 підприємств-боржників, які станом на 01.11.2023 мали заборгованість перед працівниками із заробітної плати, сплати ЄСВ, платежів до Пенсійного фонду України а саме:
     - ДП «КИЇВТОРФ» (добування торфу), мають заборгованість зі сплати ЄСВ, платежів до ПФУ;
Підприємство вживає заходів щодо погашення боргів.
    - ДП «Київський державний завод «Буревісник»» (виробництво металевих дверей і вікон), банкрут, належить до державного Концерну «Укроборонпром, заборгованість із зарплати – 20,7 млн грн;
   - ТОВ «Радіовимірювач» (виробництво електронних компонентів), заборгованість – 6,4 млн грн. Це борг за травень – грудень 2022 року та 2023 рік. Заборгованість виникла через невчасні розрахунки контрагентів за поставлену підприємством продукцію. Планують погасити до кінця поточного року, ведеться робота з пошуку та укладання контрактів на поставку продукції підприємства.
    - ДП Міністерства оборони України «Київське управління механізації і будівництва» (діяльність у сфері оборони), заборгованість із зарплати – 989,0 тис грн., ведеться робота з погашення заборгованості, протягом минулого місяця погашено 124,0 тис грн.
   - ТОВ «Миргородський сироробний комбінат» (перероблення молока, виробництво масла та сиру), підприємство майже не працює, мають заборгованість зі сплати ЄСВ, платежів до ПФУ;
   - ПАТ «Броварський завод пластмас» (виробництво плит, листів, труб і профілів із пластмас), працівники не працюють, підприємство має заборгованість зі сплати ЄСВ, платежів до ПФУ, спостерігається щомісячне накопичення боргів зі сплати платежів до ПФУ.

   За результатами засідання було прийнято низку спільних рішень, направлених на усунення існуючих заборгованостей на вищевказаних підприємствах. Зокрема, доручено Управлінню Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва звернутися до суду з проханням щодо порушення справи про банкрутство ПАТ «Броварський завод пластмас».

    Довідково: У Дарницькому районі м. Києва налічується 11 підприємств-боржників. Загальна сума заборгованості на цих підприємствах становить 37,0 млн гривень. Найбільшим боржником є Київський державний завод «Буревісник».

Відділ соціально-економічних відносин
та соціального діалогу