вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи підтримуєте Ви Заяву Київської міськпрофради до Кабінету Міністрів України з вимогою відхилити Урядові пропозиції до Бюджетної декларації на 2025-2027 роки щодо запровадження мораторію на підвищення основних державних соціальних стандартів і гарантій т

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1290299
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
752
429
1181
12454
1290299

Час: 2024-07-16 10:40:42
Visitors Counter

 

 MG 3076

  MG 3133

 

 

 


 

 

 Святослав Паламар подякував ФПУ, членським організаціям за підтримку сил оборони, фінансову і гуманітарну допомогу, проведення реабілітації військових, використовуючи майновий комплекс профспілок.
    Далі з інформаційним повідомленням виступив Голова ФПУ Григорій Осовий, в якому окреслив основні підсумки та завдання поточного року. Зокрема, він зазначив, що для профспілок є важливою робота над реформуванням законодавчої бази, що забезпечує трудові відносини в країні, а також безпека праці на робочих місцях під час воєнного стану.
   З питання порядку денного «Про безпеку працівників підприємств установ, організацій в умовах війни та дії ФПУ в процесі реформування нормативно-правої бази з безпеки праці та охорони здоров’я працюючих» доповів заступник Голови ФПУ Василь Андреєв.
    Заслухавши і обговоривши доповідь заступника Голови ФПУ, Рада ФПУ ухвалила постанову, в якій керівництву Федерації профспілок України, всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань рекомендовано активізувати комунікації зі сторонами соціального діалогу на всіх рівнях, з народними депутатами України - представниками ФПУ у Верховній Раді України, а також щодо необхідності спільних дій, спрямованих на реформування законодавства у сфері охорони праці, розширення гарантій членів профспілок у зв’язку із передбаченим впровадженням ризик-орієнтованого підходу в управлінні безпекою праці на виробництві.
    Далі члени Ради заслухали інформаційні звіти органів управління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» та ПрАТ «Укрпрофтур» щодо збереження та використання ними профспілкового майна у період воєнного стану, згідно з рішеннями колективних органів ФПУ. З цих питань виступили Голова Правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Микола Субота і Голова Наглядової ради Вікторія Коваль і Президент ПрАТ «Укрпрофтур» Сергій Стрілець та голова Наглядової ради Ярема Жугаєвич.
    Вони поінформували, що з перших днів від початку повномасштабної війни росії проти України, у санаторіях та інших профспілкових об’єктах, розміщувались ВПО, члени їх сімей, надавалась допомога військовослужбовцям, а також членам профспілок, постраждалим внаслідок російської агресії.
   Це залишається пріоритетом діяльності суб’єктів господарювання, створених та заснованих за участю ФПУ, в період дії воєнного стану. У прийнятій з цього питання постанові Ради ФПУ зазначено, що у разі подальшої ескалації збройної агресії збоку рф та проведення евакуації із прифронтової зони, органи управління «Укрпрофоздоровниці» і «Укрпрофтуру» спільно з місцевими органами влади будуть і надалі вживати всіх необхідних заходів для надання прихистку членам профспілок та їхніх сімей, а також продовження роботи з ВПО, які перебувають у профспілкових закладах.
   Одним із завдань, що є на сьогодні актуальним для профспілкових об’єктів – розширення переліку надаваємих послуг для реабілітації та оздоровлення військовослужбовців, членів їхніх сімей, членів профспілок, підвищення ефективності господарської діяльності суб’єктів господарювання, створених та заснованих за участю ФПУ.
   Про виконання Бюджету ФПУ за 2023 рік, встановлення розміру членських внесків і затвердження Бюджету ФПУ на 2024 рік членів Ради поінформував Голова ФПУ Григорій Осовий.
З цих питань Рада також ухвалила відповідні постанови.

Джерело: Офіційний веб-портал
ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК УКРАЇНИ

Організаційно-інформаційний відділ
Київської міськпрофради