вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1236923
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
220
759
4358
21807
1236923

Час: 2024-04-26 09:27:51
Visitors Counter

 

ohpr

Шановні колеги, спілчани!

За ініціативою Міжнародної організації праці для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці.

Відповідно до Указу Президента від 18.08.2006 № 685\2006, 28 квітня офіційно визнаний в Україні Днем об’єднання людей навколо проблеми збереження життя і здоров’я працівників.
За рекомендацією МОП девіз цьогорічного Всесвітнього дня охорони праці – «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».
Травматизм на виробництві є важливою але недостатньою проблемою нашого суспільства, для розв’язання якої потрібні систематичні та всебічні зусилля. За офіційними даними, в Україні у середньому щороку на виробництві гинуть 400 осіб і 5 тис. травмуються, зокрема, більш ніж 1 тис. жінок. Приблизно 500 працівників стають інвалідами.
Охорона життя і здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має важливе соціальне значення, адже здоров’я працівників є національним багатством держави, оскільки безпосередньо впливає на працездатність людини, а відтак – на її добробут і подальший розвиток держави.
Удосконалення та уніфікація національних систем охорони праці дозволить чіткіше визначати пріоритети в державній політиці у сфері охорони праці, раціонально використовувати людські та матеріальні ресурси й підвищувати рівень безпеки на виробництві.
На міжнародному рівні уніфікація національних систем реєстрації й повідомлення даних про безпеку та гігієну праці дасть змогу зосередити спільні зусилля на виконанні завдань, визначених Ціллю № 8 «Сприяння поступальному, всеохоплюючому а сталому економічному зростанню, повній і продуктивній зайнятості та гідній праці для всіх» Цілей Сталого Розвитку 2016-2030 роки.
Тому наше спільне завдання – проводити активну роботу щодо захисту права на безпечні умови праці, приділити додаткову увагу фактичному їх стану на кожному робочому місці, подбати про розгортання профілактичної роботи щодо попередження нещасних випадків на виробництві, адже багатьох людей в умовах кризи втрата здоров'я чи травма позбавляють можливості знайти роботу на ринку праці.
Необхідно особливу увагу приділити захисту від негативних змін під час колдоговірної роботи відповідних положень галузевих і колективних договорів, якими передбачаються витрати для роботодавців на заходи з охорони праці.
Закликаємо проявити особливу турботу про потерпілих на виробництві, допомогти їм та сім’ям померлих у вирішенні соціально-побутових, фінансових та інших проблем, гідно вшанувати пам’ять загиблих працівників.

Пам’ятаймо завжди – дотримання законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки стане запорукою збереження найціннішого – людського життя.

З повагою
Голова Міськпрофради В.П. Мельник