вул. Хрещатик, 16, м.Київ, 01001
+380-44-351-21-56

Опитування

Чи вважаєте Ви обгрунтованими тарифи на житлово-комунальні послуги для населення?

Газета

01 GAZETA KP gruden 6 stor 2023 page 0001
1236192
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Цього місяця
Всього
248
623
3627
21076
1236192

Час: 2024-04-25 10:13:55
Visitors Counter

 

«День міжнародної солідарності трудящих», «Першотравень», «Маївка», «Свято весни і праці», «День робітничої солідарності»… У цього свята багато імен, воно відзначається у 143 країнах світу!
Перший день травня звеличує Трудівника, людину, яка своєю чесною, самовідданою працею збагачує, удосконалює й прикрашає світ! Це свято миру і єднання трудящих багатьох країн, їх солідарності й взаємопідтримки у справі захисту своїх прав і свобод!

1 травня в самому серці столиці України членські організації Київської міськпрофради разом з регіональними колегами традиційно вшанували Людину Праці – з її успіхами й досягненнями, соціально-економічними проблемами та сподіваннями.

Підбиваючи підсумки зробленого за останній період, слід зазначити, що столичні профспілки налагодили постійний соціальний діалог з роботодавцями міста й Київською міською державною адміністрацією, Голова якої – Віталій Кличко. Завдяки наполегливій ініціативі саме профспілкової Сторони результатами взаємодії трьох сторін стали:
1.    Відкриття у Києві 150 кіосків з реалізації соціальних сортів хліба ПАТ «Київхліб»;
2.    Столичні освітяни й медики отримують муніципальну надбавку в розмірі – до 25 %, чого немає в інших регіонах;
3.    Підприємства комунальної форми власності та бюджетні установи Києва СВОЄЧАСНО отримують заробітну плату!

Але залишається ще багато болючих, нагальних проблем і питань, що потребують якнайскорішого вирішення на цьому ж, тристоронньому рівні, проте довгий час не розв’язуються через пасивність, байдужість і певну незацікавленість наших можновладців.

У цьому контексті Київська міськпрофрада давно, та, на жаль, наразі безрезультатно, виборює, приміром, поліпшення умов життя і праці громадян з обмеженими можливостями з київських організацій Українських товариств глухих і сліпих. Адже там не створюються нові робочі місця, а люди працюють у холодних, неопалюваних приміщеннях!

Київські профспілки домагаються також налагодження роботи програми із забезпечення киян житлом. У столичному регіоні близько 70 000 осіб стоять у черзі на житло ще з 1968 року! І невідомо, чи отримають житло хоча б їхні діти та онуки!

Київська міська рада профспілок вимагає від столичної адміністрації не спонтанної, а систематичної взаємодії та регулярних, частих зустрічей з профактивом столиці задля вирішення життєво важливих соціально-економічних проблем і захисту інтересів спілчан!  

У перший день травня 2017 року на Європейській площі Києва були гості майже з усіх регіонів України, зокрема, представники профспілок Черкащини, Запоріжжя, Сумщини, Полтавщини, Київщини та ін. Усього – понад 5000 осіб!

Дякуємо усім нашим регіональним колегам, а також народному депутату України Сергію Капліну, офіційному представнику ФПУ у Верховній Раді України, й представникам соціал-демократичної партії за солідарність та гідну громадянську позицію!

Зауважимо, що у перших рядах на мітингу-ході були діти, вихованці п’яти профспілкових дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Вони йшли зі своїми тренерами-вихователями, методистами, у минулому – видатними спортсменами, суддями української та міжнародної категорії, нині – заслуженими тренерами України! Київська міськпрофрада на безоплатній основі забезпечує спортивне виховання 1600 дітей!

У нашому мітингу взяли участь представники славних трудових колективів Державного підприємства «Антонов» і Державної акціонерної холдингової компанії «Артем». Нагадаємо, що 19 квітня цього року артемівці урочисто відзначили сторіччя утворення первинної організації Профспілки авіабудівників України. Київська міська організація Профспілки авіабудівників України на чолі з Олександром Кельїним – одна з найактивніших, найшанованіших та найчисельніших у столиці, налічує 12 815 членів!

На Першотравневій акції були присутні члени Київської міської професійної спілки працівників агропромислового комплексу, Голова Ради якої Ольга Лопата – високопрофесіональний та харизматичний лідер! Цю потужну профспілкову силу складають 10 755 членів, які за будь-якої погоди та обставин на всіх рівнях регулярно обстоюють права та інтереси трудового народу!

1 Травня з нами були й представники Профспілки працівників державних установ міста Києва, яку очолює Віталій Почтовий! Це профспілкове об’єднання є одним з найбільших в Україні, налічує 37 139 членів з понад 600 профорганізацій! До складу цієї Профспілки впродовж багатьох років входять організації Секретаріату Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, інших служб, міністерств і відомств. Усіх об’єднує природне бажання бути впевненими у завтрашньому дні. Окрім того, що всі члени організації застраховані на своїх робочих місцях від нещасного випадку і їм надається безоплатна юридична допомога й підтримка з трудових питань, Профспілка допомагає своїм членам стати активними учасниками багатьох соціальних програм, пов’язаних з підтриманням здоров’я, організацією дитячого відпочинку, із забезпеченням безпечних умов праці і тому подібне.

Радо вітали на нашому заході й представників Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг під керівництвом Віктора Сурмака! Профспілка налічує 27 396 членів. Це працівники підприємств, організацій, об’єднань, асоціацій, концернів та приватних структур житлово-комунального господарства, міського громадського транспорту, сфери побутового обслуговування населення, товариств глухих і сліпих, студенти та учні. Це також представники викладацького й технічного персоналу навчальних закладів, громадяни, які працюють по найму, фізичні особи, що забезпечують себе роботою самостійно. До Об’єднання входять ще й працівники різних товариств, бірж, банків, холдингів, корпорацій, акціонерних товариств та компаній усіх типів, громадських фондів, державних установ та ін.

Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості, чисельністю 17 642 особи, очільник якої Олександр Тищенко, також відрядила своїх представників на Першотравневу ходу-мітинг! Ця громадська організація об’єднує первинки підприємств, установ, організацій, навчальних закладів енергетичної, електротехнічної та інших галузей, поєднаних спільними інтересами за формою або родом їх професійної діяльності, незалежно від форми власності й відомчої підпорядкованості.

Серед учасників Першотравневого мітингу були й представники Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, на чолі якої – загартований на профспілкових «фронтах» Олександр Яцунь! Це – найчисельніша галузева професійна спілка, що входить до складу Київської міськпрофради! Вона налічує 164 010 членів, серед яких студенти і аспіранти, працівники закладів освіти й вищих навчальних закладів,  непрацюючі пенсіонери та інші.

Приємно було бачити й наших славних зв’язківців! У мітингу взяли участь представники Київської міської профспілки працівників зв’язку, однієї з 26 членських організацій Київської міськпрофради. Цю Профспілку, що налічує 6 208 членів, очолює Надія Нефьодова – досвідчений та авторитетний профспілковий лідер.   
Таким же вправним, шанованим лідером є й Ірина Стеблюк – Голова Київської міської організації профспілки працівників хімічних та фармацевтичних галузей промисловості, де 5 116 членів. Профспілковий актив наших хіміків також взяв участь у Першотравневій акції!

У мітингу-ході також взяли участь Київська міська профспілка працівників культури, очільник якої Лідія Колодко (налічує 24 677 членів), Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності під керівництвом Лідії Слатвінської (налічує 6 074 члени), Київська міська організація професійної спілки працівників лісових галузей, Голова якої Михайло Гой (налічує 1 406 членів) та Київська міська організація Профспілки «Інновація» під керівництвом Валерія Бохонського (4 040 членів).

Висловлюємо подяку кожному спілчанину, кожному небайдужому громадянину країни, хто знайшов час і можливість прийти на Європейську площу і тим самим продемонструвати власну громадянську позицію! Небайдужість та воля до дій заради перемоги соціальної справедливості – потужна рушійна сила, що здатна змінити життя трудящих на краще! Причому, як у столиці, окремо, так і у державі, в цілому!